Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Στόχος ο κοινός πολιτικός βηματισμός, και πριν από τη μάχη… Αλλά και μετά από τη νίκη

Η σημερινή εκδήλωση της «Πανελλαδικής Πρωτοβουλίας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Πατρίδας μας», ολοκληρώθηκε με επιτυχία...



Στο επίκεντρο των εισηγήσεων, βρέθηκε η Γεωπολιτική, και η απόλυτη συνάφειά της με την κρίσιμη εθνική ατζέντα που αντιμετωπίζει η χώρα. Πρόκειται για ένα κεφαλαιώδες ζήτημα, που ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ επιχειρήθηκε να προσεγγιστεί από τη σκοπιά της αναγκαίας οριοθέτησης της "ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑ ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΟΧΗ".

Κατά τη γνώμη μας, αυτό συνιστά ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ στη συλλογική πολιτική σκέψη, που πρέπει να διευρυνθεί και κυρίως να...
συνδυαστεί με μια επίσης αναβαθμισμένη πολιτική δράση σε όλα τα επίπεδα.

Η διαχείριση του ζητήματος από τους τρεις εισηγητές, υπήρξε εξαίρετη, υποδειγματική και με προσανατολισμό στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην ίδια την υπόσταση της χώρας.
  • Το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων  υπήρξε αμείωτο…
  • Η σύμφωνη γνώμη όλων για το αναγκαίο όσο και επείγον της ανακοπής του κατήφορου στον οποίο οδηγείται η χώρα, υπήρξε πασιφανής και αδιαπραγμάτευτη.
Η εξαιρετική δουλειά των κκ Κώστα Γρίβα (καθηγητή Γεωπολιτικής στη ΣΣΕ), Κώστα Ήσυχου (πρώην αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας) και Στάθη Σταυρόπουλου (σκιτσογράφου – αρθρογράφου), αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη - οδηγό, για την υπεύθυνη και ουσιαστική προσέγγιση του ζητήματος, με πνεύμα εποικοδομητικό μακριά από περιττές φλυαρίες και τους ευχαριστούμε γι αυτό. Μέσα από αυτήν την προσπάθεια, επιβεβαιώθηκαν τρία πράγματα:
  • ΠΡΩΤΟΝ: Η σοβαρή ενασχόληση με την κρίσιμη εθνική ατζέντα, έχει πρόσημο μόνο δημοκρατικό, σαφείς και συγκεκριμένες πολιτικές στοχεύσεις, που δεν επιδέχονται εκφυλιστικούς συμβιβασμούς…
  • ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Η  πολιτική συσπείρωση και δράση με στόχο την πραγματική αλλαγή σελίδας στον τόπο, είναι απολύτως εφικτή, όσο μπαίνει στο επίκεντρο η μάχιμη πολιτική και βεβαίως όσο περιθωριοποιούνται οι μικρότητες, οι μικροκομματικές αντιλήψεις και οι εγωκεντρικές συμπεριφορές που δηλητηριάζουν. Και…
  • ΤΡΙΤΟΝ: Η κρισιμότητα με την οποία εκτρέπονται οι εξελίξεις, και η ανησυχητική εμπλοκή της χώρας σ αυτές, ΑΠΑΙΤΕΙ δράση και την απαιτεί ΤΩΡΑ.
Αρκετές συλλογικότητες, πολιτικοί φορείς και κινήματα μας τίμησαν με την παρουσία και το ενδιαφέρον τους, και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό…

Υπόσχεση και δέσμευσή μας, είναι να συνεχίσουμε και να επιμείνουμε χωρίς δισταγμό, στη συλλογική κατανομή ρόλων, αποδεικνύοντας στην πράξη πως η υπόθεση της κοινής δράσης, δεν είναι συζήτηση ευκαιρίας… δεν είναι διαχείριση μιζέριας και ατολμίας… Είναι πράξη εμπιστοσύνης και κοινός πολιτικός βηματισμός, και πριν από τη μάχη… Αλλά και μετά από τη νίκη.

Σε κάθε περίπτωση όμως, με καθαρούς όρους… Αποσαφηνισμένους πολιτικούς στόχους… Αλλά και μακριά από κάθε λογής πολιτικούς καιροσκοπισμούς.





 


 


 

 

 

 

 



 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου