Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Διεργασίες εκφασισμού με στόχο τον εκφυλισμό της πολιτικής αντίστασης και δράσης

Είναι προφανές ότι κλειδώνουν πράγματα που αφορούν στην αυριανή φυσιογνωμία της χώρας, και στα πλαίσια αυτής της επιδίωξης, ο συνολικός της θεσμικός, λειτουργικός φυσιογνωμικός και γεωστρατηγικός της μετασχηματισμός, δρομολογείται ταχύτατα...


Μέρος αυτής ακριβώς της διεργασίας, είναι και όλα όσα συντελούνται στα πολιτικά της συστατικά, και προφανώς από αυτή τη διαδικασία δεν εξαιρούνται και τα διαδραματιζόμενα στο κουφάρι της κεντροαριστεράς με την επιχειρούμενη αναπαλαίωση Ραγκούσηδων, Καμίνηδων, Ποτάμηδων και λοιπών συστατικών για τη διαχειριστική πολιτική μανέστρα. 

Υπάρχει ρόλος που της επιφυλάσσεται στο υπό διαμόρφωση πολιτικό σκηνικό, και είναι προφανές πως μια απόπειρα "αναβαθμισμένης" παρουσίας της, είναι ένα στοιχείο που το χρειάζονται οι πάντες.

Στα πλαίσια αυτού ακριβώς του συστημικού επανακαθορισμού του ρόλου του πολιτικού υποκειμένου, σημαντική παράμετρος είναι η δυνατότητα του κοινωνικού παροπλισμού και του εκφυλισμού του ανατρεπτικού πολιτικού λόγου. Πρωτίστως δε αυτό που ενδιαφέρει το σύστημα της δουλοπρέπειας, της υποταγής και του νεοταξίτικου κοινωνικοπολιτικού και θεσμικού εκφυλισμού που ασελγεί στη χώρα, είναι να εμποδίσει -πάση θυσία- την εκρηκτική συνάντηση του αποφασισμένου πολιτικού υποκειμένου με το μαχόμενο κομμάτι της κοινωνίας, στα πλαίσια ενός κινήματος πολιτικής ανατροπής.

Και επειδή αυτό το κίνημα, μοιραία εμπνέεται αλλά και ενσωματώνει την πρωτογενή ιδεολογία του λαού μας, δηλαδή τον εθνισμό του, η πρώτιστη επιδίωξη των μηχανισμών του συστήματος, είναι ο εκφυλισμός αυτής της σχέσης, προκειμένου να μην μετασχηματίζεται και να μην τροφοδοτεί ένα ισχυρό πατριωτικό κίνημα. Διότι αυτό (η ακύρωση της δημιουργίας ενός ρωμαλέου και σωστά προσανατολισμένου πατριωτικού κινήματος δηλαδή) αποτελεί ικανή και...
αναγκαία συνθήκη προκειμένου να ελεγχθούν οι εξελίξεις, πολύ δε περισσότερο τώρα που στο γεωπολιτικό περιβάλλον ο «εφιάλτης» του εθνισμού αφυπνίζεται απειλητικά, και απειλεί με κατάρρευση το οικοδόμημά τους.

Στα πλαίσια αυτού ακριβώς του σχεδιασμού, και με δεδομένη όσο και καταφανή την υπόγεια όσμωση ανάμεσα σε εντολείς και εντολοδόχους, θα πρέπει να κρίνει κανείς, ΚΑΙ τις εξελίξεις – διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και αποσκοπούν στον εκφυλισμό της πατριωτικής – πολιτικά ανατρεπτικής κουλτούρας.
  • Το εγχείρημα του «σφιχτού» οργανωτικού προφίλ που εγκαινιάστηκε στο μόρφωμα του Μιχαλολιάκου, δεν υπήρξε τυχαίο, και προφανώς υπήρξε εξόχως διδακτικό για τους χορογράφους που έσπευσαν να το αξιοποιήσουν ανάλογα.
  • Το εγχείρημα επίσης της εμπορικής εκπόρνευσης εμπνευσμένων πολιτικών συνθημάτων, επαναπιστοποιήθηκε ως αποτελεσματικό και από την πολιτική φούσκα των ΑΝΕΛ αλλά πρωτίστως από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, και σήμερα θερίζουμε τα γνωστά αποτελέσματα.
Σειρά πήραν τώρα οι εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις, και η συνδυασμένη εμπειρία από τα παραπάνω δυο εγχειρήματα, μπορεί να λειτουργήσει θαυμάσια σε ένα περιβάλλον με χαμηλό επίπεδο πολιτικής ωρίμανσης της κοινωνικής βάσης.

Οι συντελούμενες διεργασίες λοιπόν στο χώρο των κινημάτων που εξέπεμψαν πατριωτικό λόγο, διόλου δεν αποσυνδέονται από αυτόν τον γενικότερο σχεδιασμό.

Τι επιδιώκεται;;;
Το όλο «πακέτο» της εκφυλιστικής παρεμβατικότητας, κινείται πάνω στους εξής άξονες:
  • Πολιτική απονεύρωση της μαχητικής συνθηματολογίας: Η οποία διασφαλίζεται ανώδυνα, με επιλογές πολιτικής αφωνίας, και προκλητικής μη επικαιροποίησης της πολιτικής συνθηματολογίας που μπορεί να εμπνεύσει κίνημα ανατροπής.
  • Διολίσθηση στην απόλυτη αποπολιτικοποίηση: Έτσι δεν είναι διόλου τυχαίο να προτάσσονται οργανωτικοί και άλλοι εντυπωσιασμοί, για να συγκαλύψουν με τρόπο ανώδυνο τη δρομολογούμενη πολιτική απογύμνωση μέσω και της ανώδυνης και άκρως καιροσκοπικής πολιτικής φλυαρίας.
  • Εκφασισμός στην οργανωτική πολιτική: Και μάλιστα απόλυτος. Και μάλιστα καραμπινάτα προκλητικός. Η "ενός ανδρός αρχή" προσλαμβάνει πλέον και καταστατική νομιμοποίηση, και το "ροκάνισμα" κάθε ελεγκτικού μηχανισμού αναγορεύεται πλέον σε θεμελιώδη λειτουργική ανάγκη μέσα σε ένα περιβάλλον απολύτως εκφασισμένο. Πρόκειται για μια ύπουλη επένδυση σε έναν αδιέξοδο και επικίνδυνο (αλλά όχι για το σύστημα)  φανατισμό, που «κλειδώνει» οριστικά τη αποστροφή του μυαλού και στην οριστική του απομάκρυνση από την πολιτική, και βεβαίως στον μονομερή προσανατολισμό του σε έναν ιδιότυπο προστατευτισμό, της «κλίκας».
Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι σχηματισμοί εξαλλάσσονται σε εκφασισμένα τερατουργήματα, που όταν αυτό γίνει πλέον εξώφθαλμα αντιληπτό, οι υγιείς δυνάμεις θα έχουν οδηγηθεί στην αποστράτευση, ενώ η ταλιμπανική και προσωποπαγώς προσανατολισμένη φανατίλα, απλώς περί άλλων θα τυρβάζει.

Προσοχή λοιπόν στο πως προσεγγίζονται οι «δημοκρατικά» μασκαρεμένες διεργασίες. Ουδείς επικινδυνότερος του επιμελώς μεταμφιεσμένου μασκαρά.

Η αυστηρή προσήλωση στην ανάγκη δημιουργίας των πολιτικών και κοινωνικών πρϋποθέσεων, για την κλιμάκωση της πολιτικής - αντικατοχικής ανατροπής και την ανάδειξη της Δημοκρατικής - Πατριωτικής Εξουσίας, δεν απαιτεί μόνο την αυστηρή προσήλωση σε μια δημοκρατικά οργανωμένη πολιτική μηχανή που θα την εμπνεύσει και θα την δρομολογήσει αυτή την πάλη...

Απαιτεί παράλληλα με αυτό, και σταθερό μέτωπο ενάντια σε κάθε απόπειρα εκφασισμού, που ακυρώνει πολιτικές προσπάθειες και ευνουχίζει επικίνδυνα τις συνειδήσεις των ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου