Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Ποιό "ΕΡΓΟ"... Ποιάς "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ"... Μακριά και έξω από την ταυτότητα της "ΕΞΟΥΣΙΑΣ";;;

Προφανώς και δεν δουλευόμαστε όταν αποκαλύπτουμε την αλήθεια. Δουλευόμαστε μόνο όταν σιωπούμε και κυρίως όταν επιχειρούμε να κρύψουμε κορυφαία πολιτικά ολισθήματα κάτω από το χαλί...


Αντιθέτως η υποχρέωσή μας να μιλούμε γι αυτά, είναι αυτονόητη, και απόλυτα εναρμονισμένη με τη διαχρονική πολιτική ευθύνη που πρέπει να διακατέχει όλους μας, απέναντι στις πολιτικές προκλήσεις της εποχής.

Δουλευόμαστε μόνο όταν σιωπούμε… Δουλευόμαστε μόνο όταν συγκαλύπτουμε… Δουλευόμαστε κυρίως όταν επιχειρούμε να αποπροσανατολίσουμε… Και όχι όταν τοποθετούμαστε πολιτικά, ούτε βεβαίως όταν καταδεικνύουμε τις κάθε λογής πολιτικές λαθροχειρίες, απ όπου και αν αυτές επιχειρούνται.

Έχουμε μόνο δικαίωμα ή και υποχρέωση να το κάνουμε;;; 
Η απάντηση είναι κατηγορηματικά ΝΑΙ. Έχουμε ΚΑΙ υποχρέωση. Μια υποχρέωση που προκύπτει από το ίδιο μας το παρελθόν, έναντι όλων αυτών που επιχειρήσαμε να συστρατεύσουμε στο πλευρό μας και στον αγώνα.

Ας είμαστε λοιπόν σαφείς:
Καμία συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται για Δημοκρατική Πατριωτική Κυβέρνηση, αποσυνδεδεμένα από...
την ανάγκη συγκρότησης μιας Δημοκρατικής Πατριωτικής Εξουσίας.

ΑΥΤΗ η κυβέρνηση, είναι το πολιτικό εργαλείο και ταυτόχρονα το συμπύκνωμα ΑΥΤΗΣ ακριβώς της εξουσίας… Τίποτε λιγότερο από αυτό δεν μπορεί να είναι. Και καμία υπόσταση έξω από αυτή τη σχέση, αντικειμενικά δεν της αναγνωρίζεται.

Τα χαρακτηριστικά αυτής της κυβέρνησης επομένως, δεν εμπίπτουν στις προβλέψεις κανενός είδους αυτοπροσδιορισμού. Άλλωστε ούτε η στάση απέναντι στη Δημοκρατία αυτοπροσδιορίζεται, ούτε βεβαίως και η αντίληψη του καθένα απέναντι στον πατριωτισμό.  
Γι αυτό και τα χαρακτηριστικά αυτής της κυβέρνησης, αποτυπώνονται αυτοτελώς…
  • Πρώτον από το ίδιο το έργο που θα κληθεί να επιτελέσει. Και…
  • Δεύτερον από το ίδιο το μέτωπο πάλης που θα κληθεί να διαχειριστεί απέναντι σε ένα δομημένο σύστημα, με τους δικούς του μηχανισμούς, με τα δικά του επιτελεία, με τις δικές του ισχυρές συμμαχίες μέσα και έξω από τη χώρα .
Και επειδή όλα τούτα, δεν συνιστούν πλευρές μιας επιτήδειας τεχνικής διαχείρισης με όρους τεχνοκρατών, αλλά ένα σύνολο από ασυμβίβαστες πολιτικές και κοινωνικές συγκρούσεις με όρους πολιτικών ανατροπών, κοινωνικών συσχετισμών και γεωπολιτικών αναδιατάξεων, τότε…

Το να απαριθμείς «στιχάκια» αναφορικά με το τι μπορεί να κάνει μια Δημοκρατική Πατριωτική Κυβέρνηση και όχι να περιγράφεις με σαφήνεια το περιεχόμενο των πολιτικών ανατροπών που ΜΟΝΟ μια Δημοκρατική Πατριωτική Εξουσία μπορεί να επιβάλει…

Δεν ξέρω αν ισοδυναμεί με παραγωγή μιας εκκεντρικής μορφής ποίησης, αλλά παραγωγή πολιτικής αυτό το πράμα, δεν το λες.

Γι αυτό και στο πολιτικό επίπεδο, κάθε απόπειρα διαχωρισμού αυτής της άρρηκτης ενότητας στη σχέση, και πολύ περισσότερο κάθε μονομερής αναφορά σε έργο «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ» μακριά και έξω από ταυτότητα «ΕΞΟΥΣΙΑΣ», το μόνο για το οποίο προϊδεάζει, είναι για τις κορυφαίες πολιτικές υποχωρήσεις που έχουν δρομολογηθεί, και που το μόνο το οποίο επιχειρείται είναι η απόπειρα συγκάλυψής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου