Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Άλλο πράγμα η ιστορική αναγκαιότητα και εντελώς διαφορετικό η ευκαιρία που αναζητούν τα βαμπίρ για να αναβιώσουν

Οι εξελίξεις στο ΕΠΑΜ είναι καταιγιστικές, και η κλιμάκωσή τους τι επόμενες μέρες θα καταστεί θεαματική και απολύτως ανεξέλεγκτη... 


Πρόκειται για μια εξέλιξη νομοτελειακή, εν πολλοίς προδιαγεγραμμένη, και ισοδυναμεί με την εκδίκηση της ιστορίας αλλά και της αλήθειας, έναντι όλων αυτών που τολμούν να περιφρονήσουν την ύπαρξη και τους κανόνες τους. Η πορεία για τον αφανισμό είναι πλέον μη αναστρέψιμη.

Καταλύτης αυτών των εξελίξεων, υπήρξε η δημιουργική «εμμονή» όλων ήμων που αντισταθήκαμε τον εκφυλισμό, να παραμείνουμε προσκολλημένοι στο πολιτικό διακύβευμα, και απολύτως αποστασιοποιημένοι από προσωπικές βεντέτες και αντιπαραθέσεις ανάλογες.

Αυτό είναι που κατέστησε αδύνατη τη διαχείριση της όλης κατάστασης από την ομάδα των σφετεριστών. Ταυτισμένοι με την λογική της ίντριγκας, η αδυναμία της πολιτικής διαχείρισης εκ μέρους τους, υπήρξε καταφανής. Ο ιστορικός κύκλος αυτής  της συντροφιάς έκλεισε οριστικά, και οι τίτλοι τέλους είναι απλά θέμα χρόνου να μπουν και τυπικά, μετά από το φιάσκο του διχασμού που διοργάνωσαν.

Είναι μοιραίο ωστόσο, όταν δημοσιοποιούνται αυτές οι εξελίξεις – και αυτό είναι κατά το μάλλον ή ήττον αναπόφευκτο – να δημιουργείται παράλληλα στις παρυφές των εξελίξεων και ένα περιβάλλον γκρίζο μέσα στο οποίο επανενεργοποιούνται τα βαμπίρ. 

Αναφέρομαι εδώ σε κάθε λογής πολιτικά ναυάγια (ελάχιστα αλλά ωστόσο υπαρκτά και ενίοτε "θορυβώδη"), που...
αντί να σταθούν στο πρωτεύον, αναζητούν εναγωνίως την μεταχρονολογημένη προσωπική τους δικαίωση, αλλά το χειρότερο όλων είναι πως την αναζητούν με κυρίαρχο στοιχείο την κατινιά, και όχι τη σεμνότητα και την ωριμότητα της πολιτικής σκέψης. Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα αυτονόητα, για να τα κατανοήσουν κι αυτοί οι πέντε - έξι...


Το πρωτεύον κύριοι, είναι η ανάγκη δραστικής πολιτικής και οργανωτικής ανασύνταξης του μετώπου της πολιτικής ανατροπής, και αυτή η ανάγκη είναι ιστορική. Ιστορική επίσης είναι και η ανάγκη διαφύλαξης και περαιτέρω ισχυροποίησης του Δημοκρατικού – Πατριωτικού του χαρακτήρα, ως μια ενότητα αδιαίρετη, που δε θα πρέπει να επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να διαρραγεί.

Αυτή η διεργασία είναι πολιτική. Η πολιτική της ταυτότητα συνιστά πολύτιμο στοιχείο, γι αυτό είναι και εκ των πραγμάτων αδιαπραγμάτευτο. Και επειδή ακριβώς είναι όλα τούτα, η πολιτική ταυτότητα αυτής της διεργασίας, δεν συμψηφίζεται με κανενός είδους κατινιές, με κανενός είδους μικρότητες, με κανενός είδους επαναφορά από την πίσω πόρτα της χρεωκοπημένης καζακειάδας,  ως σύστημα αντιλήψεων, διαλυτικής, διχαστικής και αποσυνθετικής πρακτικής.

Συνιστά καζακειάδα αυτή η λογική;;;
Αναντίρρητα ναι. ΚΑΙ διότι αυτή τη στιγμή που οι σφετεριστές σφυροκοπούνται ανελέητα, οι φορείς αυτής της λογικής επιχειρούν με δόλιο τρόπο να εισάγουν παράλληλη και συμψηφιστική ατζέντα, μετατοπίζοντας έτσι το ενδιαφέρον από το κυρίαρχο στα δευτερεύοντα.

Αλλά ΚΑΙ διότι, η οποιαδήποτε ανοχή σε αντίστοιχες μίζερες και διαλυτικά εσωστρεφείς αντιλήψεις, θα αναγορεύσει τα πολιτικά ναυάγια, σε ατμομηχανές ενός νέου πολιτικού ναυαγίου, και αυτό σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Το μέτωπο της πολιτικής ανατροπής, εισέρχεται σε φάση δυναμικής ανασύνταξής του, γιατί αυτό είναι ανάγκη πρωτίστως ιστορική, ανάγκη απόλυτα ταυτισμένη με τη βιωσιμότητα της ίδιας μας της πατρίδας.

Ας αντιληφθούν λοιπόν οι πάντες, ότι αυτή η διεργασία δεν υπαγορεύεται για να μοιράσει πιστοποιητικά, δεν δρομολογείται για να μοιράσει συγχωροχάρτια, δεν θα εκτονώσει την ιστορική της δυναμική σε κατινίστικους συμψηφισμούς και λογικές δικαίωσης της ματαιοδοξίας κανενός.

Αυτή η διεργασία, θέλει πρωταγωνιστές, θέλει μαχητές, απαιτεί παραγωγή πολιτικού έργου, επιβάλλεται να ανοίξει δρόμους επανενεργοποίησης μιας κοινωνίας που έχει οδηγηθεί στην παράλυση, και φυσικά απαιτείται να οριοθετήσει με καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά ΚΑΙ το περιεχόμενο της αντικατοχικής ανατροπής αλλά ΚΑΙ το συνολικό «πακέτο» της Δημοκρατικής Πατριωτικής ανάταξης της καθημαγμένης μας πατρίδας.

Σε αυτή την διεργασία λοιπόν που επαναλαμβάνω πως συνιστά κορυφαίου μεγέθους ιστορική αναγκαιότητα, η διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας δεν θα αφεθεί στην κατινιά, ούτε βεβαίως στην καταστροφική μιζέρια μιας διαρκούς και διαλυτικής ομφαλοσκόπησης που δεν θα καταλήγει σε πολιτικό δια ταύτα.

Προφανώς η αυτοκριτική από τους πάντες στο μέτρο του λογικά και εποικοδομητικά αναγκαίου, είναι επιβεβλημένη. Προφανώς σε αυτόν τον αγώνα έχουν θέση οι πάντες, παλιοί και νέοι, με όρους κατ αποκλειστικότητα πολιτικούς, χωρίς αναιτιολόγητους αποκλεισμούς, χωρίς μικρότητες και παρελθοντολατρεία, διότι αυτός ο αγώνας ως αποκλειστικό ιδιοκτήτη, έχει αποκλειστικά και μόνο την ίδια την κοινωνία και κανέναν άλλον. 

Ας είμαστε όμως ξεκάθαροι. Όσοι ελπίζουν πως με τη ρητορική τους και με τη στάση τους,  εμφανιζόμενοι ως τρόλ κάτω από σημαντικές σε περιεχόμενο αναρτήσεις, θα καταφέρουν να παραγκωνίσουν την ιστορική αναγκαιότητα, και θα την αντικαταστήσουν με στοιχεία εμπάθειας, φτηνής σκοπιμότητας και αρρωστημένου εγωκεντρισμού... 

Όσοι φιλοδοξούν να διεμβολίσουν την ιστορική αναγκαιότητα με συμπλεγματικές μιζέριες και άλλα τοιαύτα, ή με λογικές εσωστρέφειας, και εν τέλει διάλυσης, διότι αυτό μονάχα έμαθαν ως διαδικτυακοί γυρολόγοι, καλό θα είναι να αλλάξουν πεζοδρόμιο. Είμαστε όλοι πλέον αρκετά έμπειροι και πολύ πιο ώριμοι, για να μπορούμε να περιθωριοποιούμε αποτελεσματικά, οτιδήποτε δεν αξίζει τον κόπο να ενσωματώσουμε.  

Καλό είναι λοιπόν να το ξεκαθαρίσουμε αυτό, διότι κάποιοι ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού, νομίζουν πως ξαφνικά προέκυψε από το πουθενά ένα περιβάλλον βολικό για να αναβιώσουν τα σαπρόφυτα.



1 σχόλιο:

  1. Πρέπει πάση θυσία να πάρει τέλος αυτή η ιστορία.
    Όσο περνάει ο καιρός οι εκλογές έρχονται πιο κοντά
    και ένα κίνημα φορτωμένο με τέτοιου είδους προβλήματα
    όχι μόνο δεν θα έχει καμιά ελπίδα την κρίσιμη στιγμή
    αλλά δεν θα έχει και καμιά προοπτική ως προς τις επιλογές
    του απλού ανθρώπου στο απώτερο μέλλον.
    Είναι κρίμα, πολύ κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή