Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος και η τροπή στην υπόθεση των εκβιαστών

Διαβιβαστικό του πρώην πρώτου ειδικού ανακριτή της υπόθεσης των εκβιασμών κ. Βασίλη Ζιάκα αποδεικνύει την αιτία που η υπόθεση ανατέθηκε στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη τρεις ημέρες πριν από τον τραγικό θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου...

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος και η τροπή στην υπόθεση των εκβιαστών

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έγγραφο που απευθύνεται στον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Σπύρο Γεωργουλέα περιγράφει κακουργηματικές πράξεις οι οποίες πρέπει να...
διερευνηθούν σε σχέση με τον εμπλεκόμενο Παναγιώτη Μαυρίκο και αφορούν απευθείας αναθέσεις διαφημιστικής δαπάνης στα έντυπα ή στα sites που χειριζόταν ο εκλιπών εκδότης.

Από το διαβιβαστικό ο Παναγιώτης Μαυρίκος περιγράφεται ως ηθικός αυτουργός κακουργηματικής απιστίας η οποία έχει διαπραχθεί από ανώτερα στελέχη των δημοσίων οργανισμών που του έδιναν τις διαφημιστικές καμπάνιες. Οι αυτουργοί έπρεπε, σύμφωνα με τον ανακριτή, να εντοπιστούν με βάση τα τιμολόγια και τις απευθείας αναθέσεις από τον ανακριτή κατά της Διαφθοράς. Μάλιστα, με δεδομένο ότι οι συγκεκριμένες αναθέσεις επιτρέπονται μόνο για ποσό κάτω των 150.000 ευρώ, ο ανακριτής εντόπισε ότι υπάρχουν πολλά τιμολόγια τα οποία έχουν ως ποσό πληρωμής τις 149.500 ευρώ ούτως ώστε να επιτρέπεται η απευθείας ανάθεση χωρίς έγκριση από διευρυμένο όργανο της διοίκησης. Ολα τα νεότερα στοιχεία, σύμφωνα με ανακριτικές πηγές, αφορούν προσωπικά τον Παναγιώτη Μαυρίκο και με βάση αυτά θα άνοιγε πάλι η διερεύνηση της υπόθεσης... Ενδιαφέρον εμφανίζει και η προέλευση των χρημάτων αυτών που είναι κυρίως η ΔΕΗ (υπήρξε άλλωστε και υπάλληλός της), τα ΕΛΠΕ, η ΕΥΔΑΠ και η Attica Bank.

Τα νεότερα στοιχεία τα οποία επρόκειτο να διερευνηθούν από τον ανακριτή κατά της Διαφθοράς και αφορούν κυρίως τα χρόνια 2013-2014 θα μπουν στο μικροσκόπιο των ανακριτικών αρχών αφού διερευνώνται ως αυτουργοί της κακουργηματικής απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος πρώην ανώτερα και ανώτατα στελέχη των οργανισμών που προνομιακά μοίραζαν τη διαφημιστική πίτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έγγραφο που διαβιβάζει τη δικογραφία στον κ. Σαργιώτη είναι άκρως αποκαλυπτικό προς την κατεύθυνση ότι πολύ σύντομα ο εκλιπών εκδότης, που βρήκε τραγικό θάνατο, θα καλούνταν να αντιμετωπίσει ενδεχομένως βαριές κατηγορίες, γεγονός που μπορεί να δημιουργούσε ανησυχίες σε όσους εμπλέκονται στην όλη υπόθεση των εκβιασμών.
Στο υπόμνημα που είχε καταθέσει ο Π. Μαυρίκος στον ανακριτή τον Φεβρουάριο είχε αρνηθεί τις κατηγορίες αναφέροντας ότι είχε δημιουργήσει πολλούς αντιπάλους και ανταγωνιστές λόγω των θεμάτων που κάλυπτε μέσω της εφημερίδας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου