Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Όταν ο ψευδομουφτής Μετέ υμνούσε τον Χίτλερ που ήθελε να κάνει σαπούνια τους Εβραίους

Σαφές αντιεβραϊκό μένος φαίνεται ότι διαπνέει τις απόψεις του «ψευδομουφτή» Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, όπως προκύπτει από το απόσπασμα βίντεο που περιήλθε εις γνώση μας πριν από μερικές ημέρες... 

Αποτέλεσμα εικόνας για μετε

του ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Αν και το ντοκουμέντο προέρχεται από εκδήλωση του πραγματοποιήθηκε πριν από σχεδόν δύο χρόνια, συγκεκριμένα στις 3 Αυγούστου 2014, στο χωριό Γλαύκη του νομού Ξάνθης (σσ. έχουν αναφερθεί κι άλλα μέσα ενημέρωσης, τοπικά και όχι μόνο, στην υπόθεση), δεν αλλάζει σε τίποτα τα δεδομένα, από τη στιγμή μάλιστα που...

ο Μετέ, πρόσωπο με απευθείας αναφορές στην Άγκυρα, ουσιαστικά ταυτίζεται με την άποψη του Αδόλφου Χίτλερ ότι οι Εβραίοι πρέπει να γίνουν... σαπούνια και ότι ο ίδιος κάποια ημέρα θα... δικαιωνόταν για την επιλογή του να τους εξολοθρεύσει.
Η εκδήλωση (ονομάζεται Kermes και έγινε για φιλανθρωπικούς λόγους) στην οποία συμμετείχε ο «ψευδομουφτής» Ξάνθης πραγματοποιήθηκε με σκοπό τη συγκέντρωση βοήθειας για τους Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας έπειτα από την τελευταία επίθεση του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς, το 2014. Η ισραηλινή επίθεση, αν και ιδιαίτερα σκληρή, είχε προκληθεί από την απαγωγή τριών νεαρών ισραηλινών από μέλη της παλαιστινιακής οργάνωσης που ελέγχει πλήρως την περιοχή της Γάζας. Το «παρών» στην εκδήλωση της Γλαύκης φέρεται να έχει δώσει και μουσουλμάνος βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, ο οποίος πάντως δεν φαίνεται να εξέφρασε τη διαφωνία του για τα όσα έλεγε ο Αχμέτ Μετέ.
«Ως Συμβουλευτική Επιτροπή, κάναμε μια συγκέντρωση στην Ξάνθη και αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε βοήθεια για τους αδελφούς μας στη Γάζα. Εμείς ήδη τελέσαμε μνημόσυνο και προσευχές εδώ στη Δυτική Θράκη για τα αδέλφια μας εκεί. Εμείς», εμφανίζεται να λέει ο ψευδομουφτής, «χωρίς να ενοχλήσουμε κανέναν και εντελώς δημοκρατικά, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τα αδέλφια μας στη Γάζα που υποφέρουν εξαιτίας του Ισραήλ. Κατάρα στο Ισραήλ! Διότι αυτούς τους έκαναν σαπούνια οι Γερμανοί, αλλά ο Χίτλερ βγήκε σωστός που είπε ότι τώρα θα θυμώσετε μαζί μου, αλλά μία μέρα θα δικαιωθώ για τους Εβραίους. Η κατάρα μας σ’ αυτούς τώρα και οι προσευχές μας στους αδελφούς μας»συμπληρώνει στο κήρυγμα μίσους του ο Αχμέτ Μετέ.
Στη συνέχεια, ο ψευδομουφτής προσθέτει ότι «όλη τη βοήθεια που συγκεντρώσαμε, θα τη μεταφέρουμε στην Πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα με τη βοήθεια του Βουλευτή μας που βρίσκεται εδώ (σσ. δεν κατονομάζεται) και έχει ήδη κάνει τις επαφές του κι αν δεν μπορέσουμε απευθείας να τα στείλουμε μέσω της (τουρκικής) Πρεσβείας στην Αθήνα, θα τα πάμε στην Άγκυρα. Αν εσείς θέλετε να βοηθήσετε σ’ αυτό ή έχετε κάποια ιδέα για τη μεταφορά της βοήθεια, οι πόρτες της Συμβουλευτικής Επιτροπής είναι ανοιχτές για όλους».
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο βουλευτής στον οποίο επανειλημμένα αναφέρεται ο Αχμέτ Μετέ στα όσα λέει, παρενέβη στην εκδήλωση. Μάλιστα, φέρεται και ο ίδιος να κάνει αναφορά στον Χίτλερ και στην επιδίωξή του να εξολοθρεύσει τους Εβραίους και να τους κάνει σαπούνια! Πρόκειται επομένως για πολύ κρίσιμο στοιχείο αν ο εν λόγω μουσουλμάνος βουλευτής συμμερίζεται τις ακραίες απόψεις του ψευδομουφτή καθώς και ποια γλώσσα χρησιμοποίησε σε όσα είπε.
Στις 4 Απριλίου και έπειτα προφανώς από σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ο Αχμέτ Μετέ προσπάθησε να αναδιπλωθεί. Αυτό όμως δεν θα γινόταν αν δεν είχε προηγηθεί, στις 28 Μαρτίου, η ανακοίνωση – καταπέλτης του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (ΚΙΣ) Ελλάδος. 
«Ένας λειτουργός μιας θρησκευτικής μειονότητας, της μουσουλμανικής, αντί να είναι κήρυκας της θρησκευτικής ειρήνης, της ανεκτικότητας και της συμφιλίωσης, γίνεται κήρυκας μίσους. Δεν είναι δικαίωμά του. Αν δεν αισθάνεται την υποχρέωση να διδάσκει τη συμφιλίωση ανάμεσα στους ανθρώπους, δεν δικαιούται πάντως να κηρύττει το μίσος. Είναι γνωστό» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΙΣ, «ότι ο αντισημιτισμός, που φτάνει μέχρι την εξύμνηση του Nαζισμού και του Χίτλερ, ανθεί σε ισλαμιστικά καθεστώτα. Θα έπρεπε, ωστόσο, ο θρησκευτικός παράγων της Ξάνθης να γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο στην Ελλάδα δεν είναι ανεκτό. Κι αν δεν το γνωρίζει ο ίδιος, θα έπρεπε να φροντίσουμε ως κοινωνία και πολιτεία να του το μάθουμε. Από τη μεριά μας πάντως, ως  Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, θα επαγρυπνούμε πάντοτε εναντίον κάθε ρητορικής αντισημιτικού μίσους από οπουδήποτε κι αν προέρχεται».
Στην απολογία του, ο ψευδομουφτής Μετέ (ο οποίος, σημειωτέον, υπογράφει ως «αιρετός μουφτής Ξάνθης»...) προσπαθεί να τα μαζέψει κακήν – κακώς. Διαπιστώνει «την ύπαρξη ορισμένων επικριτικών εκφράσεών μου κατά του Ισραήλ, εξαιτίας της συναισθηματικής φόρτισης που μου δημιούργησε η δίωξη του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ. Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησα είναι εκφράσεις που επικρίνουν τις αδικίες και τις καταδιώξεις που πραγματοποιεί το Ισραήλ. Είναι λανθασμένη η σκέψη επίκρισης ολόκληρης της Εβραϊκής Κοινότητας. Ωστόσο», καταλήγει, «θεωρώ ότι είναι αρετή να ζητήσω συγγνώμη από την Εβραϊκή Κοινότητα που πρόσβαλα άθελα με τις εκφράσεις μου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου