Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

«Βράζουν» τα κατεχόμενα σε Α. Ιερουσαλήμ και Δυτική Οχθη

Δεκάδες συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών στρατιωτών μαίνονται το τελευταίο διήμερο σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Οχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ καθώς η κλιμάκωση της κατοχής και της βίας των ισραηλινών αρχών πολλαπλασιάζει την ένταση επικίνδυνα... 

Στην Τζενίν της Δυτικής Οχθης, ο ισραηλινός κατοχικός στρατός χτύπησε στο ψαχνό

Κάνοντας πολλούς να προβλέπουν ως πιθανή την αρχή μίας τρίτης παλαιστινιακής Ιντιφάντα (εξέγερσης). Από το Σάββατο έως χτες σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις νεαροί Παλαιστίνιοι (ανάμεσά τους και ένας 13χρονος μαθητής!), τραυματίστηκαν δύο Ισραηλινοί από επίθεση 19χρονου Παλαιστίνιου στην Ανατολική Ιερουσαλήμ (με τον δράστη να σκοτώνεται αργότερα από σφαίρες στρατιωτών), ενώ...
στη διάρκεια συγκρούσεων πληγώθηκαν (σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ερυθράς Ημισελήνου) από ισραηλινά αληθινά πυρά ή σφαίρες καουτσούκ πάνω από 450 νεαροί Παλαιστίνιοι.


Ο Αμπντέλ Ραχμάν Αμπντάλα, 13 ετών, τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρες στη διάρκεια συγκρούσεων, χτες το μεσημέρι. Είναι ο δεύτερος νεαρός Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες μέσα σε 24 ώρες στη Δυτική Οχθη, καθώς λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά και ο 18χρονος Χουζέιφα Οτμάν Σουλεϊμάνστη διάρκεια συγκρούσεων στην Τουλκαρέμ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Δυτικής Οχθης.

Σαν να μην έφθαναν οι συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων διαδηλωτών και κατοχικών αρχών, ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν χτες ταξημερώματα πυραυλική επιδρομή σε βόρεια περιοχή της Λωρίδας της Γάζας ως αντίποινα για την εκτόξευση μίας ρουκέτας από την οργάνωση «Ταξιαρχία του Σεΐχη Ομάρ Χαντίντ», που σχετίζεται με το «Ισλαμικό Κράτος».
Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούτ Αμπάς, κατήγγειλε την ισραηλινή κλιμάκωση της βίας έπειτα από τα νέα έκτακτα μέτρα καταστολής και τρομοκράτησης του Παλαιστινιακού λαού που ανακοίνωσε προχτές βράδυ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του ισραηλινού Συμβουλίου Ασφαλείας, στα οποία περιλαμβάνονται η επίσπευση της διαδικασίας κατεδάφισης σπιτιών που ανήκουν σε Παλαιστίνιους που αντιστέκονται στις δυνάμεις κατοχής, η απαγόρευση της εισόδου Παλαιστινίων προσκυνητών για τουλάχιστον δύο μέρες από την παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ, εκτός των Παλαιστινίων που κατοικούν στην περιοχή.

Το Σάββατο, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο «Αλ Τζαζίρα», άδραξε την ευκαιρία και προειδοποίησε τις ισραηλινές αρχές ότι «παίζουν με τη φωτιά» και ότι διαπράττουν «έγκλημα σε βάρος του ισλαμικού κόσμου σε σχέση με ό,τι επιτελούν στο τέμενος Αλ Ακσα της Ιερουσαλήμ».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου