Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Άκου λογιστάκο δυο λόγια περί του «ευρωπαϊκού ιδεώδους» σου και λοιπές αηδίες

Διάφορα σούργελα, σουλατσαδόροι στις οθόνες και στα φιγουρίνια των περιοδικών, που έστησαν καριέρες εμπορευόμενοι τον πόνο, τη δυστυχία των ανθρώπων, αλλά και «προτάσεις» για μια ονειρεμένη ζωή, επανέρχονται αλλά και επιβραβεύονται για το θλιβερό τους ρόλο...


Ένας εξ αυτών και ο «διεθνούς φήμης οικονομολόγος J. Stiglitz» όπως είθισται να αποκαλείται αυτός ο παράξενος τύπος λοιπόν, που για κάποιους αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού (μεταξύ αυτών και της ΛΑΕ του Λαφαζάνη), ξαναχτύπησε δηλώνοντας πως: «Το ευρώ δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα... κομμάτι χαρτί. Εάν το ευρώ, το ενιαίο νόμισμα και η Ευρωζώνη δεν αναμορφωθούν, τότε ίσως χρειαστεί να διαλυθεί, με στόχο να σωθεί το ευρωπαϊκό ιδεώδες, το ευρωπαϊκό project, η Ευρώπη ολόκληρη".

Μας αποστόμωσες οικονομολόγε… Αλλά για πες μας βρε διεθνώς φημισμένο καμάρι μας…
  • Στη βάση αυτού ακριβώς του ιδεώδους στο οποίο υποκλίνεσαι με σεβασμό, δε συμφωνήθηκε η έκδοση του εν λόγω (κωλό)χαρτου με μηδενικό αντίκρυσμα σε εμπράγματο πλούτο??? Αντιστάθηκε κανείς σ αυτή τη λαθροχειρία??? Εξέφρασε κανείς την απόλυτη άρνησή του στο όνομα αυτού ακριβώς του ιδεώδους που επικαλείσαι???
  • Στη βάση αυτού ακριβώς του ιδεώδους δεν οικοδομήθηκαν τα γνωστά «σύμφωνα σταθερότητας», οι «κοινές αγροτικές πολιτικές», η γνωστή «Συνθήκη του Μάαστριχτ» και ολόκληρο το πλέγμα θεσμών, ρυθμίσεων και... αδιαπραγμάτευτων απαιτήσεων, που μετέτρεψε τις εθνικές κυριαρχίες σε λάφυρα του αδηφάγου 4ου Ράιχ που οικοδομείται σταθερά όλα αυτά τα χρόνια???
Πως γίνεται εσύ αστέρα μου και δη πολυβραβευμένε, να βλέπεις το «ευρωπαϊκό ιδεώδες» στο καρότο της Ευρωπαϊκής ρητορικής γκλαμουριάς, και οι λαοί να το συνειδητοποιούν στο μαστίγιο που νομιμοποιεί και εδραιώνει μια παρά φύση υπερεθνική εξουσία???

Άκου λογιστάκο…
Το πρόβλημα της Ευρώπης, δεν είναι η χαρτούρα του γκλαμουράτου περιτυλίγματος  που κάβλωσε και τύφλωσε ακόμη και τους ζητιάνους της. Αυτή η χαρτούρα, υπήρξε λαμπερή τόσο και για όσο χρειάστηκε να παραμυθιάσει  ευκολόπιστες κοινωνίες, προκειμένου να κρύψει πίσω της τη σαβούρα του ελεεινού οικοδομήματος που σήμερα όλοι βιώνουν σαν 4ο Ράιχ.

Αυτό το ιδεώδες σηματοδότησε την Ευρωπαϊκή ενοποίηση, και αυτό το ιδεώδες της καταστροφής, είναι καταδικασμένο αυτό το έκτρωμα να επιβεβαιώνει μέχρι να φροντίσουν οι ίδιοι οι λαοί για την ανατροπή του και για την παράλληλη με αυτό αποδόμηση του πλέγματος των θεσμών που φυλακίζει, συνειδήσεις, αξιοπρέπειες και εθνικές κυριαρχίες.

Όλοι όσοι – όπως κι εσύ λογιστάκο – αποπροσανατολίζουν τους λαούς μιλώντας για τη χαρτούρα, ζητούν απλώς να πεταχτούν στους αφελείς περισσότερα ψίχουλα,  για να παραμείνουν αδρανείς, μέχρι να κλειδώσει σ αυτή τη φυλακή της νέας εποχής και το τελευταίο μπουλόνι που θα καταστήσει τη λευτεριά των λαών ανεπίστρεπτη.

Το θλιβερό, δεν είναι πως αυτές τις αηδίες τις εκστομίζει ένας λογιστάκος που τον κατέστησαν αστέρα των ΜΜΕ. Το θλιβερό είναι πως αυτές τις αηδίες, τις προβάλουν εκτός από τους συνήθεις υπόπτους, και οι γκριζογένηδες νεανίες της «νέας» αριστεράς, που ως αποβολή στο ΣΥΡΙΖΑίϊκο ανεμογκάστρι, είναι σάρκα από τη σάρκα της θολούρας του, τομάρι από το τομάρι του θλιβερού του ρόλου, εξάρτημα από την εργαλειοθήκη της πολιτικής εξαπάτησης, που παραμένει παρκαρισμένη και χρήσιμη εφεδρεία, πρόθυμη να υπηρετήσει το ίδιο ιδεώδες μέσα από μια [πεισματάρικη αντίληψη που θεωρεί ότι αργά ή γρήγορα θα δικαιωθεί.

Νταξ λογιστάκο??? Αυτή είναι η αξία του ιδεώδους σου και την υπεραξία του  τη βιώνουν με οδυνηρό τρόπο οι λαοί. Μόνο που το δικό σου το κασέ της ελεγχόμενης αμφισβήτησης, δεν έχει καμία σχέση με τη μιζέρια των κοινωνιών. Διαφορετικοί «κωδικοί» μας πληρώνουν φίλτατε. Το δικό σου ταμείο αμείβει τη δουλοπρέπεια. Στην ουρά του δικού μας ταμείου, υποθηκεύεται η αξιοπρέπεια των πολιτών και η πλειστηριάζεται η κυριαρχία της χώρας.

1 σχόλιο:

  1. Κάποιος πρέπει να πεί σ' αυτόν τον ηλίθιο ότι και η ληξιαρχική πράξη θανάτου
    είναι ένα κομμάτι χαρτί αλλά στην βγάζουν αφού πεθάνεις.
    Εχει γεμίσει ο κόσμος απο βούρλα, κατόχους διπλωμάτων υποστήριξης των πιό
    άθλιων ελίτ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή