Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Αδιόρθωτοι και προκλητικοί - Άρχισαν τα υπονοούμενα για το "στρατόπεδο εκπαίδευσης" στο Λαύριο

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου σε δηλώσεις του για την  πολύνεκρη επίθεση στην Άγκυρα, επιχείρησε να “περάσει” το μήνυμα ότι η Τουρκία δέχεται επίθεση “αποσταθεροποίησης” , η οποία καθοδηγείται από “μυστικά κέντρα”... 

Image

Σε συνδυασμό με την σύλληψη ηγετικού στελέχους του DHKP-C που “διανθίζεται” από τουρκικά ΜΜΕ με το υποτιθέμενο στρατόπεδο εκπαίδευσης στο… Λαύριο,δημιουργεί ένα κλίμα που...

δεν αποκλείεται να δημιουργήσει επιπλέον “σκιές” στα ελληνοτουρκικά.

Τι είπε ο Νταβούτογλου
«Η χώρα μας, ο λαός μας και η Δημοκρατία μας υπήρξε ο στόχος μιας ισχυρής τρομοκρατικής επίθεσης. Η επίθεση αυτή δεν έγινε σε καμία περίπτωση εναντίον μιας και μόνο ομάδας ή στους πολίτες μας που συμμετείχαν στην εκδήλωση ή σε οποιαδήποτε πολιτική κοινότητα. Η επίθεση αυτή είναι επίθεση εναντίον του συνόλου της χώρας. Να είστε σίγουροι ότι από όποια πλευρά κι αν έγινε η επίθεση αυτή, όποια οργάνωση κι αν την υποστηρίζει, όποιοι μυστικοί παράγοντες κρύβονται από πίσω και παρέχουν υποστήριξη όλοι θα τεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει». 
Επιπλέον απηύθυνε έκκληση στους πολιτικούς αρχηγούς να τηρήσουν μια κοινή στάση κατά της τρομοκρατίας και πρόσθεσε ότι σχεδιάζει να συναντηθεί ξανά με τους Προέδρους του CHP και του MHP. 

Στη συνέχεια άσκησε σκληρή κριτική στον Συμπρόεδρο του HDP Ντεμίρτας για τις δηλώσεις του λέγοντας: «Ενώ εδώ και 3 μήνες δεκάδες στρατιώτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας μας πέφτουν υπέρ πατρίδος από επιθέσεις του PKK, στο ζήτημα των δραστών της σημερινής επίθεσης, το να δείχνεις ως υπεύθυνη την κυβέρνηση δεν ταιριάζει σε ένα Πρόεδρο Κόμματος που εκπροσωπείται στη Βουλή. Αυτό είναι ξεκάθαρη προβοκάτσια. Στην Κωνσταντινούπολη συνελήφθη σήμερα ένας βομβιστής αυτοκτονίας που συνδέεται με το DHKP-C , ενώ άλλος βομβιστής αυτοκτονίας συνελήφθη στην Άγκυρα, ενώ ετοιμαζόταν για επίθεση σε μέλη του Δικαστικού Σώματος. Όλα αυτά μας δείχνουν ότι η Τουρκία βρίσκεται στο στόχαστρο μιας οργανωμένης τρομοκρατικής επίθεσης. Επιδιώκεται να δημιουργηθεί απειλή στην σταθερότητα της Τουρκίας, στην Δημοκρατία της χώρας μας». 

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο IHLAS, συνελήφθη σήμερα σε επιχείρηση στο Εγιούπ της Κωνσταντινούπολης ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης DHKP-C, Σουλεϊμάν Ματούρ, ενώ σχεδίαζε τρομοκρατική ενέργεια στην Κωνσταντινούπολη. 
Στην είδηση αναφέρεται επίσης ότι ο Ματούρ, είχε συλληφθεί για την δολοφονία του Εισαγγελέα Κιράζ στην προσπάθειά του να διαφύγει στην Ελλάδα, μέσω Αδριανούπολης, με τελικό προορισμό το υποτιθέμενο στρατόπεδο στο Λαύριο μαζί με τον Μπαχτιάρ Ντογρούγιολ που κατηγορείται και αυτός ως συνεργός για τη δολοφονία του Εισαγγελέα Κιράζ (8/12/2012).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου