Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Με ένα άρθρο σε ένα μόλις νόμο...

Οι πολιτικοί απατεώνες που θα καταργούσαν τα μνημόνια των προηγούμενων γαλαζοπράσινων του δωσιλογισμού...

Nikos Libertas / SOOC

Ετοιμάζονται μέσα στην επόμενη εβδομάδα να φέρουν στο Ελληνικό κοινοβούλιο προς ψήφιση όλα τα...

προαπαιτούμενα του δικού τους "αριστερού" μνημονίου.  


Την επιλογή να φέρει όλα τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου με ένα νομοσχέδιο, το οποίο θα ψηφιστεί από τη Βουλή την άλλη εβδομάδα, έκανε για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση...

Την προαναγγελία έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, υποστηρίζοντας ότι αυτή η κίνηση επιβάλλεται λόγω ασφυκτικής χρονικής πίεσης.
«Ο χρόνος επιβάλλει να είναι ένα και θα πρέπει να έχει ψηφιστεί περίπου έως τις 15/10, για να προχωρήσουμε στην πρώτη αξιολόγηση», είπε χαρακτηριστικά η Ολγα Γεροβασίλη. Οπως εξήγησε, ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει μέχρι την Παρασκευή από τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές των υπουργείων τα μέτρα που υποχρεούνται να έχουν, από την πλευρά του Μνημονίου και της συμφωνίας.
«Θα μαζευτούν όλα αυτά και θα γίνει ένα νομοθέτημα, με την έννοια ότι ο χρόνος επιβάλλει να είναι ένα και θα πρέπει να έχει ψηφιστεί περίπου έως τις 15/10, για να προχωρήσουμε στην πρώτη αξιολόγηση», αποκάλυψε.
Σε συνέντευξή της στον Βήμα FM η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «πρέπει να είναι γρήγορες οι διαδικασίες, για να φτάσουμε στην πρώτη αξιολόγηση».
Περιέγραψε μάλιστα τους δύο στόχους της κυβέρνησης για την κίνηση αυτή: «Ο ένας είναι ότι ανοίγει ο διάλογος για το χρέος, όπως έχει διατυπωθεί από όλες τις πλευρές, και το δεύτερο -το ίδιο εξαιρετικά σημαντικό για τη σταθερότητα της οικονομίας και τη βιωσιμότητα της συμφωνίας- είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».
Εκλογικός νόμος: Θα είναι αναλογικός, όχι απλή αναλογική

«Πιστεύω ότι θα είναι ένας αναλογικός εκλογικός νόμος», είπε η κα Γεροβασίλη, διευκρινίζοντας ότι δεν θα είναι «απλή αναλογική». «Όταν έχεις μπόνους 50 εδρών (τώρα), ασφαλώς δεν είναι (αναλογικός). Θα είναι πιο κοντά στην αναλογική κατανομή για μικρά κόμματα και μικρές περιφέρειες, π.χ. στις τριεδρικές θα εκφράζεται με έναν τρόπο διαφορετικό, διότι πρέπει και με μία ψήφο διαφορά να είναι ένας νόμος όπου από πολύ χαμηλά ποσοστά μπορεί να έχει κάποιος κυβέρνηση και τώρα, με μπόνους 50 εδρών, δεν αντιστοιχεί σε τίποτε δημοκρατικό», τόνισε.

Δεν έχει βρει ακόμη ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην κυβέρνηση

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση «αδειάζει» τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε χθες ότι θα εξευρεθούν ισοδύναμα ώστε να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση από τα έσοδα του υπουργείου Πολιτισμού, όπως από την αύξηση των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους. Ωστόσο, τα εισιτήρια στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους θα έπρεπε να αυξηθούν κατά... 1.000% για να αντικατασταθεί ο ΦΠΑ σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια.

Την «γκάφα» Μπαλτά επιβεβαίωσαν έμμεσα δύο στοιχεία:
  1. Η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής, υπό τον Γιάννη Δραγασάκη, στην οποία συμμετείχε ο κ. Μπαλτάς, αλλά δεν έγινε καμία αναφορά στα ισοδύναμα.
  2. Επιπλέον, η κυβερνητική εκπρόσωπος, αναφερόμενη στον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, παραδέχθηκε ότι δεν έχει καταλήξει ακόμη το οικονομικό επιτελείο στα ισοδύναμα. Αν και έσπευσε να επισημάνει ότι η διαβεβαίωση που έχει ο πρωθυπουργός είναι ότι «στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν τέτοιες προτάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου