Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Συρία - Επίθεση στα βόρεια ετοιμάζει ο ρωσικός συνασπισμός

Ιράν και Χεζμπολάχ βάζουν τις χερσαίες δυνάμεις, η Ρωσία τα αεροσκάφη και όλα είναι έτοιμα για την επίθεση που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στη βόρεια Συρία. Το εναντίον ποιου, είναι φυσικά μια άλλη υπόθεση...
Αρκετές εκατοντάδες Ιρανοί στρατιώτες έχουν φτάσει, με τον οπλισμό τους, στη Συρία, προκειμένου να συμμετάσχουν στην επίθεση, το αριστερό κέρας της οποίας θα...
αποτελέσουν οι δυνάμεις της Χεζμπολάχ, η οποία πρόσφατα απέκτησε την πρώτη της τεθωρακισμένη ταξιαρχία, εφοδιασμένη με 75 σοβιετικής προέλευσης άρματα μάχης.

Οι Ιρανοί θα ενισχύσουν τις μονάδες του Συριακού Στρατού και τις προσκείμενες στον πρόεδρο Άσαντ πολιτοφυλακές. Από αέρος την επίθεση θα υποστηρίξουν τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.
Την ίδια ώρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε απλώς προπαγάνδα τους ισχυρισμούς της Δύσης και της συριακής αντιπολίτευσης ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν τον θάνατο αμάχων. Ο Πούτιν είπε επίσης πως η Ρωσία συντονίζει τις ενέργειές της στη Συρία με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και το Πεντάγωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου