Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Η δυτική δημοσιογραφική πορνεία στην υπηρεσία της χυδαιότητας

Ζούμε εκ νέου -Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Λιβύη...- έναν πόλεμο προπαγάνδας, με όπλα τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους, εναντίον  του αγώνα του λαού της Συρίας, που αντιστέκεται πέντε (5) χρόνια στην αδυσώπητη ιμπεριαλιστική επίθεση, για Λευτεριά, Εθνική Ανεξαρτησία και Κυριαρχία...


Τα ΜΜΕ κι οι δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, αναλυτές... σε διατεταγμένη υπηρεσία για να δυσφημήσουν τον αγώνα του Συριακού λαού, τη θέλησή του να μην παραδοθεί και να ζήσει αδούλωτος κι ανεξάρτητος.

Η δυτική δημοσιογραφική πορνεία, για 5 χρόνια χυδαίας ιμπεριαλιστικής επίθεσης, δεν έκανε καμία αναφορά στις...
θέσεις του λαού της Συρίας. Σε διατεταγμένη υπηρεσία αποσιώπησε, όχι μόνον τις θέσεις-απόψεις της επίσημης και νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της Συρίας, αλλά και αυτό που εξέφραζαν και προσπαθούσαν να μεταδώσουν στη διεθνή κοινή γνώμη οι 18 θρησκευτικές μειονότητες της Συρίας, που ζουν αρμονικά και προοδεύουν από αιώνες. Ποτέ δεν έμαθε η ελληνική κοινή γνώμη τις απόψεις των Ελληνορθοδόξων της Συρίας, των 2 εκατομμυρίων Ορθοδόξων Χριστιανών. Αλλά συνένοχοι είναι και οι ταγοί της ορθοδοξίας (Βαρθολομαίος, Ιερώνυμος), που σιώπησαν ένοχα.

Μάλιστα, η Ελλάδα προχώρησε -βασιλικότερη του βασιλέως- σε ευθεία επίθεση εναντίον της φίλης Συρίας, με απέλαση της πρέσβειρας από την Ελλάδα. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, μέσω του Αβραμόπουλου, του τότε αρμόδιου υπουργού των Εξωτερικών που δήλωνε ότι ο Άσαντ μετράει ημέρες, προχώρησε στην απέλαση της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Συρίας, ευχόμενος να υπάρξει επανέναρξη διπλωματικών σχέσεων "μετά την απομάκρυνση του Άσαντ και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη φίλη χώρα". Επιπροσθέτως προχώρησε σε εμπάργκο εναντίον της Συρίας. Ένα φονικό εμπάργκο "εκδημοκρατισμού", που οδήγησε σε θανάτους Σύρους συνανθρώπους μας και ειδικότερα παιδιά, από ελλείψεις φαρμάκων, ειδών διατροφής γεωργικών εργαλείων και ειδών πρώτης ανάγκης, που χρειαζόταν ο χειμαζόμενος λαός της Συρίας, από τους μισθοφόρους-φονιάδες, τους "εκδημοκρατιστές" της "πολιτισμένης" δύσης. Κι αυτή η πολιτική συνεχίστηκε από τον Βενιζέλο και τον Κοτζιά, σε πλήρη ταύτιση, και συνεχίζεται σήμερα!

Κι αφού το "αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ" (έτσι το χαρακτηρίζουν ακόμη κι οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με υπεύθυνο του Τομέα Εξωτερικής πολιτικής τον κ. Ήσυχο, της σημερινής "Λαϊκής Ενότητας"), δεχόταν τη συντονισμένη επίθεση των ιμπεριαλιστικών λεκέδων (Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ισραήλ), και η Γερμανία εγκαθιστούσε πυραύλους πάτριοτ στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, οι ΗΠΑ δημιούργησαν στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών στην Τουρκία και Ιορδανία, η ελληνική δημοσιογραφική πορνεία ποιούσε τη νήσσα.
Ακόμη κι όταν η δύση έβαλε μπροστά το "προσφυγικό", τις βίαιες πιέσεις κι εκβιασμούς του Τουρκικού καθεστώτος ώστε να ξεκινήσει η φυγή προς την Ευρώπη, πάλι η δημοσιογραφική πορνεία κι οι επαγγελματίες "αντιρατσιστές" συνέχισαν τη διετεταγμένη υπηρεσία. Ακόμη κι όταν οι φονιάδες τζιχαντιστές ¨μεταναστεύουν" στη δύση...

Με το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τη γειτονιάς μας, από την ενεργή και νόμιμη παρουσία της Ρωσίας στη Συρία (ζητήθηκε βοήθεια και αρωγή από τη νόμιμη συριακή κυβέρνηση), ας προσπαθήσουμε να  μεταφέρουμε σκέψεις κι εκτιμήσεις από τη Συρία. Ας δούμε αποσπάσματα μιας χθεσινής συνέντευξης στην κρατική τηλεόραση της Συρίας, του φίλουOuday Ramadan, στελέχους του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας, για τα γεγονότα που διαδραματίζονται αυτή την ώρα στη Μέση Ανατολή, ώστε να καταγραφεί μια άλλη άποψη, έστω στο ιστολογοφόρο "PRESS-GR" που μας φιλοξενεί και να προσπαθήσουμε να δώσουμε και τις απόψεις αυτών που ζουν το πρόβλημα:
"Η Ρωσία του Πούτιν είναι διαφορετική απ' αυτή των τελευταίων 40 χρόνων...

Η Ρωσία ήταν εξαφανισμένη από τη διεθνή σκηνή, από την ημέρα που έγινε υποστολή της Κόκκινης σημαίας στο Κρεμλίνο...
Σήμερα μπορούμε να καταγράψουμε μια συνταρακτική αλλαγή με τον Πούτιν...


Μετά την αποτυχία του Αφγανιστάν, το 1989, η Ρωσία μπόρεσε να διαδραματίσει μόνον τον ρόλο του θεατή στη διάρκεια των παρακάτω επιθέσεων:- η επίθεση στη Γιουγκοσλαβία, που πρόσβαλε κάθε ίχνος ανθρωπισμού
- η επίθεση στο Ιράκ, με τη δόλια δικαιολογία των χημικών όπλων
- την εγκληματική επίθεση στη Τζαμαχιρία (Λιβύη).
Σήμερα, η Ρωσία του Πούτιν έχει επίγνωση της κοινωνικής φύσης και του μεγέθους της συμμάχου τηςΣυρίαςΣτη Συρίαεκείνοι που υπερασπίζονται την πατρίδα είναι ο γιος του εργάτη και του αγρότη.


Σήμεραη Ρωσία του Πούτιν ενεργεί στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίουσε αντίθεση με τη χρήση παράνομης βίας από τις ΗΠΑ και τους μπράβους της.
Η Ρωσία του Πούτιν υποστηρίζει τη Συρία μετά από αίτημα της νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας.
Η ρωσική παρέμβαση περιορίζεται στα αεροσκάφη υποστήριξης και όχι με χερσαία στρατεύματα.

Εμείς οι Σύριοι δεν χρειαζόμαστε τη βοήθεια κανενός να πολεμήσει για τη δική μας γη. Χρειαζόμαστεμια τεχνολογική και υλικοτεχνική αεροπορική, και όπως είπε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτινη μάχη στο έδαφος θα συνεχίσει από τον στρατό της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας".

Όσοι δεν έχουν γνωρίσει από κοντά, δεν έχουν επισκεφθεί τη γη της Συρίας, δεν θα μπορούσαν να κατανοήσουν τον περήφανο λαό της. Λαός που έζησε, όπως ο ελληνικός την οθωμανική κατοχή και με τον οποίο μας συνδέει φιλία αιώνων. Από την αρχαία Ελλάδα, την Ελληνιστική περίοδο, την αιώνια παρουσία της Ελληνορθοδοξίας και την ιδεολογικοπολιτική σχέση με το ΠΑΣΟΚ της 3ης του Σεπτέμβρη και τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Πως να ξεχάσει κάποιος πολιτικός, ιστορικός, αναλυτής... τη σχέση του Ανδρέα Παπανδρέου με τονHafez Al Assad... Πως να ξεχάσει τη βοήθεια της Συρίας στον αντιδικτατορικό αγώνα... Πως να ξεχάσει την κρίση του Μάρτη 1987, όταν ο ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου ζήτησε βοήθεια από τη Συρία, ο Hafez Al Assad παρέταξε τα στρατεύματά της στα σύνορα με την Τουρκία, τον χωροφύλακα των ΗΠΑ στη Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, με σαφή διακήρυξη προς την Τουρκία: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!"

Έτσι, πάντα με την ευγενική συνεισφορά της δημοσιογραφικής πορνείας, δηλαδή τη δαιμονοποίηση ηγετών που δεν σκύβουν στα κελεύσματα των αφεντικών της γης, δεν μπορεί κάποιος να διανοηθεί πως ο πρόεδρος Bashar Al Assad, δεν είναι Μουμπάρακ για να δραπετεύσει από την πατρίδα του, αλλά κυρίως πόσο αγαπητός είναι από τον λαό. Το παρακάτω γεγονός (που μας προσφέρει ο φίλοςOuday Ramadan), δείχνει πως ο πρόεδρος της Συρίας δεν είναι λιποτάκτης, δεν εξαγοράζεται και πόσο τον αγαπάει ο λαός του. 
O Ouday Ramadan me ton Sayyed Ammar El Mussawi, υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων της Χεζμπολά


Η σεμνότητα ενός Προέδρου, του Bashar Al Assad
"Ήμουν με τον Sayyed El Al AmmarMoussawi, που αποκάλυψε ένα στιγμιότυπο με τον πρόεδρο Άσαντ, όπως ακριβώς το διηγήθηκε ο αρχηγός της Χεζμπολά Sayyed Hassan Nasrallah, που τον συνάντησε πρόσφατα. Η διήγηση έγινε στη διάρκεια συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Χεζμπολά κι έχει ως εξής:

Ο νεαρός που πρόσφερε αναψυκτικά, τσάι στους συμμετέχοντες της συνάντησης, μπροστά στον πρόεδρο Άσαντ του αναποδογύρισε ένα φλιτζάνι με καφέ, που χύθηκε στο παντελόνι του προέδρου Άσαντ.
Ο νεαρός σερβιτόρος έπαθε σοκ και κυριεύτηκε από πανικό, σε σημείο που έτρεμε από το κεφάλι μέχρι τα πόδια.
Ο πρόεδρος Άσαντ, για να ηρεμήσει τον νεαρό, του απευθύνεται και του λέει ΄Ηρέμησε, μην ανησυχείς, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες'. Ταυτόχρονα ο πρόεδρος Άσαντ, με ένα πανί στεγνώνει τοτραπεζάκι από τον καφέ και ότι έπεσε στο πάτωμα, με τα ίδια του τα χέρια.
Αυτός είναι ο Πρόεδρος μου.
Ouday Ramadan"
Ένας πρόεδρος αγαπητός, όχι μόνον από τους οπαδούς του κόμματός του, αλλά από όλους τους πολίτες, σε βαθμό υπερβολής.
Αυτόν τον πρόεδρο, αγαπητό ακόμη και στα αντιπολιτευόμενα κόμματα της βουλής στη Συρία, νόμισαν οι "μεγάλες" μυστικές υπηρεσίες της δύσης κι η Μοσάντ, τελειώσουν με το ισλαμικό κράτος! Τον πρόεδρο όλων των Σύρων πολιτών, γιατί έχει "άπιστη" σύζυγο (δεν φοράει μαντίλα) κι αυτός φοράει γραβάτα.
"Tα λόγια, οι λεξούλες, το πες πες, το κουτσομπολιό κι οι ψίθυροι για δήθεν θύματα αμάχων στη διάρκεια των ρωσικών επιχειρήσεων, άρχισε πριν καν απογειωθούν τα αεροπλάνα μας"
Vladimir Putin, τώρα στη Συρία επονομαζόμενος και Abou Ali!!!

"Οι δικές μας επίγειες δυνάμεις στη Συρία, σταθμεύουν στην Ταρτούς κι οι αεροπορικές στη Λαττάκεια (Λαοδίκεια ἡ Πάραλος)"
ΥΠΕΞ Ρωσίας

"Οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 20 αεροπορικές επιθέσεις στους ουρανούς της Συρίας, καταστρέφοντας οκτώ στρατηγικούς στόχους των ισλαμιστών τρομοκρατών.
Οι επιχειρήσεις έγιναν σε συντονισμό με τις στρατιωτικές δυνάμεις της Συρίας"
Ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Δαμασκός (Συρία), Μάρτης 2009, επίσκεψη ελληνικής αντιπροσωπείας στη Συρία και συνάντηση με τον Walid El Moualem, Υπουργό των Εξωτερικών της Συρίας (πηγή: ΕλληνοΠαλαιστινιακή Φιλία)
"Δεν συνάντησα τον Jhon Kerry στον ΟΗΕ... αφήστε τον να περιμένει".
Walid El Moalem, ΥΠΕΞ Συρίας

"Η δική μας αντίδραση εναντίον των ενόχων (Σαουδική Αραβία) θα είναι σκληρή"
Imam Ali Khameni, Πνευματικός Ηγέτης Ιράν

Στη Συρία, πριν την κρίση, είχαμε ένα πρότυπο συμβίωσης μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων. Έχουμε ακόμη και εβραίους Σύρους.
Παρά την ταλαιπωρία και την κρίσηείμαστε πεπεισμένοι ότι ο Χριστιανισμός και το Ισλάμ είναι οι δύο φτερούγες της Συρίαςκαι κανένα πτηνό μπορεί να πετάξει με ένα μόνο φτερό.
Μαζί θα κάνουμε την ανθρωπότητα να πετάξει όσο δυνατόν ψηλότερα.
Σας εύχομαι ειρήνηόπως το εύχομαι για τη δική μας Συρίακαι ολοκληρώνω λέγοντας "οι άνδρες είναι δύο τύπωνΉ ο αδελφός σου στην πίστηή ο όμοιος σου στην ανθρωπότητα".
Όλοι μαζί, με πάθος για μια Συρία κοσμική και σοσιαλιστική.  
Ouday Ramadan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου