Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ο χορός των κολασμένων σοσια-ληστών στο πτώμα της Ελληνικής οικονομίας

Το ξεκίνημα της χρεωκοπίας. Έτσι άρχισε η αποσύνθεση της ελληνικής οικονομίας στις πρώτες ημέρες του ΠΑΣΟΚ!
Αποτέλεσμα εικόνας για ο χορος των κολασμένων
Άνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, τον «Οκτώβρη» ου 1981.
Δεν περνά ένας μήνας και μια από τις πρώτες κυβερνητικές αποφάσεις ήταν αυτή του Νοεμβρίου του 1981 με την οποία έγινε η «κοινωνικοποίηση των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων και το κλείσιμο των μη βιώσιμων»!
Έτσι αρχίζει ο «χορός των κολασμένων» σοσιαλιστών στο πτώμα της...
ελληνικής οικονομίας, η οποία στο στάδιο της αποσύνθεσης πληρώνει μεγάλες αμοιβές για νομικούς συμβούλους, οικονομικούς συμβούλους, διαχειριστές των προβληματικών επιχειρήσεων, σύνδικους πτωχεύσεων και πάει λέγοντας.
Εδώ ακριβώς ταιριάζει απόλυτα το άσμα που τραγουδούσαμε στην κατοχή: «Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά ρίχτηκαν πάνω στην εργατιά». Έτσι άρχισε το οικονομικό και κοινωνικό ξεπάτωμα της Ελλάδας. Μπράβο σου «κυρίαρχε» λαέ με την… αλλαγή σου!
Μια «αλλαγή», οι φορείς της οποίας αμοίβονταν σαν μαχαραγιάδες όπως έγραφε «Το Βήμα» της 29 Μαρτίου 1992.
Αντιγράφω: «Επάγγελμα «μάνατζερ του Δημοσίου», με μισθό 25 εκατομμύρια δρχ. ετησίως. Διοικητές τραπεζών, επικεφαλής οργανισμών του δημόσιου τομέα και στελέχη κρατικών επιχειρήσεων… Στο μισθό τους προστίθενται και οι αμοιβές για συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις, τα έξοδα «κίνησης» και «παραστάσεως» και σε κάποιες περιπτώσεις και στις συντάξεις».
Μια σοσιαλιστική νομενκλατούρα η οποία ρούφηξε κυριολεκτικά τον ιδρώτα και το αίμα του δύσμοιρου λαού και την οποία ήδη από το 1985 είχε αποκαλύψει ο Γιάννης Λάμψας με το έργο του: «Η Ελληνική Νομενκλατούρα», (εκδ. β’ «ροές», Αθήνα 1985).
Τώρα σκούζεις «κυρίαρχε» λαέ αλλά είναι αργά, πολύ αργά. Δεκαετίες ολόκληρες χειροκροτούσες ζητογραύγαζες και ψήφιζες.
Άξιος της τύχης σου και των επιλογών σου. Αρνείσαι να μάθεις, αρνείσαι να σκεφτείς και αρνείσαι να κρίνεις!
Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου