Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ένα βήμα πριν ανοίξει τον Καιάδα ο υπουργός των μελλοθανάτων

Η "αριστερή" κυβέρνηση κοστολογεί την ελπίδα για ζωή και το δικαίωμα στον αξιοπρεπή θάνατο - Πρώτη φορά τόσος ξεπεσμός...


της ΜΑΡΙΑΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ

Ο κ. Κουρουμπλής πριν απειλήσει μελλοντικούς καρκινοπαθείς ασφαλισμένους ότι θα πληρώνουν το 50% της θεραπείας από την τσέπη τους αν δεν κάνουν αναγκαστικό προληπτικό έλεγχο,  καλό θα ήταν να...
κοιτάξει τα στοιχεία του Υπουργείου του για το τι Γολγοθά ανεβαίνουν τα τελευταία 5 χρόνια τουλάχιστον, οι καρκινοπαθείς από το ίδιο το Κράτος, το οποίο ο κ. Κουρουμπλής από το 1993 μέχρι σήμερα συνέβαλλε με όλες του τις δυνάμεις για να γίνει αυτό που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες σήμερα: Ένα Κράτος απάνθρωπο με υπουργούς που τείνουν επικίνδυνα προς τον ναζισμό.

Αν και θα περίμενε κανείς λόγω της αναπηρίας του να είναι πιο ευαίσθητος στα θέματα υγείας, ο υπουργός απέδειξε ότι η εξουσία πραγματικά σου ανοίγει τα μάτια μόνο για αυτά που θέλεις να δεις και στα κλείνει για αυτά που δεν συνεισφέρουν στο κέρδος.

Τα στοιχεία του Υπουργείου Κουρουμπλή
Πριν λοιπόν, πιάσει χαρτί και μολύβι για να υπολογίσει πόσο στοιχίζει στους δανειστές-ηγεμόνες της Ε.Ε η υγεία του Έλληνα πολίτη ας ρίξει μια ματιά στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε πριν 7 μήνες και αφορούσε Έλληνες καρκινοπαθείς ασφαλισμένους. Βέβαια, υπάρχουν και περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια Έλληνες που το Κράτος του κ. Κουρουμπλή τους έβαλε με την διαχείριση των οικονομικών του στην πλήρη ανασφάλεια, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο.
Πιο πρόσφατη έρευνα από αυτή του Δεκεμβρίου του 2014 με αντικείμενο τους Έλληνες ασφαλισμένους καρκινοπαθείς δεν υπάρχει. Σύμφωνα με αυτή, την οποία διεξήγαγε ο επίκουρος καθηγητής Πολιτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κυριάκος Σουλιώτης, για λογαριασμό του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων και Ιατρών Αθηνών, το 30,5% των καρκινοπαθών δεν έχουν πρόσβαση σε γιατρό και το 25,4% δεν έχουν πρόσβαση σε θεραπεία. Αναφερόμαστε μόνο σε ασφαλισμένους!
Με δεδομένο ότι πάνω από το 60% των ασθενών παρακολουθείται από γιατρούς του δημόσιου τομέα, το βασικό εμπόδιο στην πρόσβαση είναι η καθυστέρηση στο κλείσιμο του ραντεβού, με επιπρόσθετα εμπόδια την απόσταση και τη δυσκολία μετακίνησης. 
Ο κ. Κουρουμπλής παρά του ότι είναι 6 μήνες υπουργός αντί να ανοίγει ογκολογικές κλινικές σε πόλεις της Ελλάδας κάνει λογαριασμό πόσο θα στοιχίσουμε στους δανειστές αν χτυπηθούμε από καρκίνο. Η μετακίνηση ενός καρκινοπαθή από μία πόλη ή χωριό σε  νοσοκομείο για χημειοθεραπεία- πέρα από τον ανθρώπινο Γολγοθά- κοστίζει όσο ο καφές και η σαλάτα του κ. Κουρουμπλή στην οδό Βουκουρεστίου ένα μεσημέρι, δηλαδή από 60 έως 400 ευρώ ανάλογα σε ποιο νοσοκομείο έχεις πάρει σειρά για την θεραπεία σου.

Υπουργείο Μελλοθάνατων
Σε ότι αφορά τη θεραπεία, η έρευνα έδειξε ότι ως μεγαλύτερο εμπόδιο αναφέρονται η δυσκολία εύρεσης του φαρμάκου, και η δυσκολία συνταγογράφησης ή χορήγησης της απαιτούμενης γνωμάτευσης από ιατρό δημόσιου νοσοκομείου. 
Το 45,8% όσων αντιμετώπισαν εμπόδια στην πρόσβαση σε θεραπεία, δήλωσαν πως αυτό είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση λήψης της σε σχέση με τις συστάσεις του θεράποντα ιατρού. 
Από αυτούς, σχεδόν όλοι (96,3%) δήλωσαν πως επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας τους λόγω της καθυστέρησης. Το 96,3% δήλωσε ότι επιδεινώθηκε η υγεία τους από το Κράτος του κ. Κουρουμπλή. Δηλαδή, μέχρι την ημέρα που ο υπουργός έκανε την δήλωση για τους μελλοντικούς καρκινοπαθείς, κάποιοι από τους παλιούς  καρκινοπαθείς ίσως να έχουν αποδημήσει γιατί το Κράτος των υπουργών τύπου κ. Κουρουμπλή είναι δολοφόνος.

 Κάντο όπως ο Μένγκελε
Ο κ. Κουρουμπλής που τόλμησε να βάλει χέρι φασιστικά στο σώμα όλων των Ελλήνων απειλώντας ότι θα επιβάλλει πρόστιμο 50% του κόστους θεραπείας αν δεν περάσουν από αναγκαστικές προληπτικές εξετάσεις, πρέπει να μάς απαντήσει αν ανάλογες εξετάσεις πρέπει να κάνουν οι έγκυες που μπορεί να κληρονομούν καρκινικό γονίδιο στο έμβρυο διότι έχουμε κάθε χρόνο 300 παιδιά που "χτυπιούνται" από καρκίνο και αυτό είναι ένα τεράστιο έξοδο για το Κράτος διότι η θεραπεία μπορεί να πάρει και 10 χρόνια.
Η απόδειξη ότι είναι έξοδο η μάχη των παιδιών με τον καρκίνο, φαίνεται από την καθυστέρηση μηνών να βρεθεί για το μοναδικό ακτινοθεραπευτικό τμήμα στην Ελλάδα για παιδιά με καρκίνο, ένας ακτινοφυσικός. Ο κ. Κουρουμπλής δεν μπορούσε να κάνει την παρατυπία να βρει άμεσα γιατρό αλλά περίμενε το πρωτόκολλο του πρωτοκόλλου για την δημοσίευση του διορισμού την ώρα που παιδιά πολεμούν με το πότε το καρκινικό κύτταρο θα κάνει μετάσταση!
Και μιας και φτάσαμε στην μετάσταση και εφόσον ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε μεταξύ άλλων ότι οι επιστήμονες αναφέρουν ότι σε 20 χρόνια ο καρκίνος θα είναι επιδημία και το Κράτος πρέπει να προετοιμαστεί, για όσους κατάφεραν να νικήσουν τον καρκίνο την πρώτη φορά αλλά αυτός έκανε μετάσταση, ας τους σκοτώσουμε. Διότι σύμφωνα με τις ιατρικές έρευνες ο μετασταστικός καρκίνος δεν έχει "αίσια αποτελέσματα". Για ποιο λόγο λοιπόν αν σου ξαναχτυπήσει ο καρκίνος την πόρτα να τον πολεμήσεις αφού τα ποσοστά σύμφωνα με τον επιστημονικό κόσμο (που σέβεται ο υπουργός), είναι λίγα και το κόστος θεραπείας μεγάλο για το Κράτος; Ας το σκεφτεί κι αυτό ο κ. Κουρουμπλής γιατί η Τρόικα θέλει αρκετές περικοπές ακόμα. Στον μεταστατικό καρκίνο ας βάλει το 100% του κόστους εγχείρησης, της ΜΕΘ και της θεραπείας, ο ασθενής. Ή ας κάνει δώρο μία σφαίρα ή μία αγχόνη στον ασθενή διότι και η ευθανασία κοστίζει ειδικά όταν πρέπει να την κάνεις στην Ελβετία!


3,5 εκατ. ανασφάλιστοι στον Καιάδα
Αλλά το απίστευτο για τον πανόπτη στα οικονομικά κ. Κουρουμπλή, είναι ότι τόλμησε και ανέφερε ότι το Κράτος έχει δωρεάν πρόγραμμα πρόληψης για 60,000 άτομα και έχουν πάει μόνο 7,000. Ο κ. Κουρουμπλής είναι ένας τεχνοκράτης ο οποίος δεν μπορεί να σκεφτεί γιατί δεν πήγαν οι υπόλοιποι 53,000 για προληπτικές εξετάσεις. Δηλαδή, αν έκανες δωρεάν προληπτικό έλεγχο εφόσον ήσουν ανασφάλιστος και η διάγνωση ήταν καρκίνος, πώς ακριβώς θα τον πάλευε ο ανασφάλιστος; Μήπως ακριβώς όπως οι 9 καρκινοπαθείς που δεν πέρασαν την πόρτα του νοσοκομείου επί υπουργίας Γεωργιάδη και πέθαναν με αφόρητους πόνους; Ακόμη περιμένουν οι 3,5 εκατ. ανασφάλιστοι Έλληνες τον υπογεγραμμένο νόμο Στρατούλη για περίθαλψη για όλους. Σε αυτόν τον νόμο θα πηγαίνουν οι ανασφάλιστοι και για θεραπεία καρκίνου ή μόνο για να τους πει ο γιατρός του δημόσιου νοσοκομείου ότι "έχεις καρκίνο αλλά χωρίς ασφάλεια πρέπει να έχεις λεφτά για να ζήσεις"; Αυτό δεν είναι σενάριο διότι σύμφωνα με τον γιατρό κ. Βήχα του Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, οι χημειοθεραπείες στοιχίζουν τουλάχιστον 8,000 ευρώ και μαζί με νοσήλια και εγχείρηση θα ξεπεράσουν τις 10,000 ευρώ ( σημ. αν ο γιατρός δεν θέλει την φακελωμένη διευκόλυνσή του).

Κάτι βρωμάει στην υπόθεση
Τι κρύβεται ακριβώς πίσω από αυτό που λέει ο κ. Κουρουμπλής δεν είναι σίγουρο. Το σίγουρο πάντως είναι ότι την ώρα που η Τρόικα παίρνει μέτρα για τα οικονομικά, "παίρνει μέτρα" και για την δημόσια υγεία των Ελλήνων. Τέτοιες εποχές δεν γίνονται νύξεις αν δεν υπάρχει κέρδος. Κρυφό ή φανερό. 
Επίσης όταν κάνεις στην ίδια ανακοίνωση θέμα προληπτικής ιατρικής και εσόδων των ασφαλιστικών δημόσιων ταμείων, το μυαλό πηγαίνει ασυναίσθητα στην Ιδιωτική Ασφάλιση που θα μπορεί να καλύψει το 100% της θεραπείας εκτός κι αν με τον αναγκαστικό προληπτικό έλεγχο του κ. Κουρουμπλή οι Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες δεν θα σε ασφαλίσουν διότι το ιατρικό ιστορικό σου θα είναι για αυτούς απόδειξη κόστους και όχι κέρδους. Είναι κι αυτή μία μέθοδος να ξεκαθαρίσει το τοπίο ποιος ζει και ποιος πεθαίνει χωρίς ιδιωτική ασφάλιση. 
Ή ακόμη με το ιατρικό ιστορικό να γνωρίζει ο εργοδότης αν τον συμφέρει να σε πάρει για δουλειά ή λόγω καρκίνου να σε απορρίπτει αφού η ασφάλισή σου θα είναι μεγαλύτερο κόστος  για αυτόν από ό,τι το κέρδος που θα φέρει η εργασία σου. 

Ο βραβευμένος ανθρωπιστής Κουρουμπλής
Ντροπή και μόνο ντροπή για τον υπουργό της αριστερής κυβέρνησης, τον πρώην σοσιαλιστή να μιλά με τέτοια προκλητική απάθεια βάζοντας το δικαίωμα για ζωή στην ζυγαριά σαν να είσαι κομμάτι κρέας. 
Ας επιστρέψουν τα ασφαλιστικά ταμεία τα δις ευρώ στους Έλληνες που παίχτηκαν σε χρηματιστήρια και έσωσαν τράπεζες και πραγματικά δεν θα χρειάζεται υπουργός Υγείας για να μας σώσει. Άλλωστε και στα προηγούμενα χρόνια το ιατρικό φακελάκι έσωζε και με λίγα λόγια ο κ. Κουρουμπλής απειλεί τους Έλληνες ασφαλισμένους ότι με νόμιμο φακελάκι υπέρ των δανειστών θα έχουν δικαίωμα να ελπίζουν ότι θα νικήσουν τον καρκίνο.
Καλό θα ήταν μετά από αυτή την άκρως ναζιστική δήλωση ο κ. Κουρουμπλή να επιστρέψει το βραβείο που πήρε το 2006 από την Ακαδημία Αθηνών "σε αναγνώριση των κοινωνικών και πολιτικών του αγώνων με σκοπό την οικοδόμηση ενός αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους και μίας ανθρώπινης κοινωνίας". 
Αγώνες για  κοινωνικό κράτος και ανθρώπινη κοινωνία! Αυτό κι αν είναι η ειρωνεία της πορείας ενός καριερίστα πολιτικού που βλέπει σαν αετός  από χιλιόμετρα μακρυά τι συμφέρει το κατοχικό Κράτος και όχι την ανθρώπινη ζωή.

ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ

1 σχόλιο:

  1. Τελικά είναι ν' αναρωτιέται κανείς, αν εκεί μέσα δεν είναι ούτε ένας
    που να μην είναι, παπατζής, ψεύτης απατεώνας και κάθαρμα.
    Το απόλυτο δεδομένο είναι ότι ΟΛΟΙ τους είναι υποκριτές.
    Αυτό που είναι απαραίτητο ειδικά για τον συγκεκριμένο, είναι ότι ο
    ίδιος ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών, ο Π.Σ.Τ, να τον στείλει στο
    διάολο ανεπιστρεπτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή