Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Η αχαλίνωτη πραγματικότητα του Ευρωπαϊκού "Παραδείσου" και ο ξεπεσμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα λοιπόν ζούμε παρόμοια γεγονότα όπως περιγράφονται παρακάτω και ας φαίνονται φανταστικά. Ας τα δούμε διεξοδικά:...
erotimatiko
Υπόθεση φανταστική Νο1: Αν σας έπιαναν κάποιοι περίεργοι τύποι και σας έριχναν μέσα σε μια αρένα με… λιοντάρια έτοιμα να σας κατασπαράξουν, τι θα κάνατε; Προφανώς θα προσπαθούσατε να ξεφύγετε, να δραπετεύσατε.
Αν πάλι μπαίνατε στo ίδιο τρομακτικό μέρος με την θέληση σας, διότι κάποιοι σας υποσχέθηκαν πως ...
δεν κινδυνεύετε αλλά αντικρίζατε μπροστά σας δεκάδες σαρκοφάγα ζώα να τους τρέχουν τα σάλια, τι ακριβώς θα κάνατε; Σίγουρα πάλι θα ψάχνατε τρόπο να φύγετε, να δραπετεύσετε.
Αλλά ας πούμε πως το παλεύατε για ένα διάστημα και διαπιστώνατε όμως πως μαζί σας δεν έχετε ούτε… σφεντόνα για να αμυνθείτε, τι θα κάνατε; Δεν χωράει αμφιβολία πως θα ψάχνατε την έξοδο κινδύνου.
Υπόθεση φανταστική Νο 2: Ας πούμε για παράδειγμα πως σας έπιαναν πάλι κάποιοι περίεργοι τύποι και σας έβαζαν αυτή τη φορά σε ένα δωμάτιο γεμάτο… δηλητηριώδη φίδια, (όπως έχουμε δει σε πάμπολλες ταινίες τρόμου), τι θα κάνατε; Θα καθόσασταν να σας φάνε ζωντανούς; Όχι βέβαια. Θα προσπαθούσατε σίγουρα να βγείτε από το δωμάτιο το γρηγορότερο δυνατόν.
Υπόθεση αρκετά ρεαλιστική Νο3: Αν τέλος σας έκλειναν σε μια φυλακή για ένα έγκλημα που δεν έχετε διαπράξει, διότι εμπιστευτήκατε λάθος ανθρώπους, τι θα κάνατε; Θα καθόσασταν να σαπίσετε στο κελί; Όχι. Σίγουρα θα αναζητούσατε ένα καλό δικηγόρο για να σας βγάλει έξω, μιας και η ελευθερία όπως και να το κάνουμε είναι πολύ πιο όμορφη.
Αν πάλι ο δικηγόρος σας αποδεικνύονταν πως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα και σας ενημέρωνε πως είναι αδύνατον να σας βγάλει έξω από τη… στενή, γιατί ο δικαστής είναι λαδωμένος και το παιχνίδι είναι στημένο, τότε η απόδραση δεν θα ήταν εντός της ημερήσιας συζήτησης; Ασυζητητί!
Σήμερα λοιπόν ζούμε παρόμοια γεγονότα όπως περιγράφτηκαν παραπάνω και ας φαίνονται φανταστικά.
  • Η τρόικα που έγινε κουαρτέτο μας έχει κατσικωθεί στο σβέρκο.
  • Το ΔΝΤ ήρθε πάλι αγριεμένο και ζητάει να φτύσουμε το γάλα της μάνας μας.
  • Το νέο μνημόνιο σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα του
  • Το χρέος έχει γίνει θηλιά στο λαιμό μας
  • Η κυβέρνηση αυτή βαδίζει στον ίδιο μονόδρομο με τις προηγούμενες
Έτσι μπορεί να μην έχουμε απέναντι μας λιοντάρια και άλλα άγρια θηρία, όμως έχουμε τραπεζίτες, τοκογλύφους και κάθε λογής παράσιτα.
Μπορεί να μην έχουμε φίδια, κόμπρες, ανακόντες, αλλά έχουμε τα media, τα καθεστωτικά συγκροτήματα του τύπου των ολιγαρχών, τους βιομήχανους και τους μονοπωλιακούς ομίλους.
Όσο για την φυλακή που λέγαμε, αυτή ονομάζεται ΕΕ. Μια φυλακή τεράστια που μέσα της έχει αλυσοδεμένους εκατομμύρια ανθρώπους. Στη μήτρα της έχει την φτώχεια την δυστυχία, την ανεργία, και όλα τα μνημόνια διαρκείας που θα συνεχίσουμε να σηκώνουμε στις πλάτες μας.
Και είτε μας έχωσαν με το ζόρι σε αυτή τη φυλακή οι ντόπιοι ολιγάρχες και οι πολιτικοί τους υπηρέτες, είτε μπήκαμε με την θέληση μας πιστεύοντας πως πρόκειται για ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, σημασία έχει πως το ψέμα έχει γκρεμιστεί σαν χάρτινος πύργος και η αλήθεια δεν κρύβεται.
Έτσι, το μόνο που μας απομένει είναι να κάνουμε το αυτονόητο.
Να γυρίσουμε την πλάτη σε όλο το κατεστημένο που έχει υπογράψει την καταδίκη μας, να βάλουμε μπρος το σχέδιο της απόδρασης και να αρχίσουμε να το υλοποιούμε.
Γιατί η ελευθερία βρίσκεται έξω από το κελί της ΕΕ, των μνημονίων και της συνεχιζόμενης χρεοκοπίας.
Η πραγματική ζωή βρίσκεται μακριά από παλιούς και τους νέους «σωτήρες», μακριά από τους ντόπιους και ξένους δεσμοφύλακες.
Εν τέλει, η προκοπή αυτού του τόπου βρίσκεται εκτός των τειχών, σε καθαρό έδαφος και χτίζεται μονάχα με νέα εργαλεία.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν το μεγαλύτερο …ενδιαφέρον, αυτή την περίοδο, είναι ορισμένοι που παπαγαλίζουν την κυβερνητική γραμμή. Επαναλαμβάνουν τις ίδιες φράσεις. Ορισμένα παραδείγματα:
– Δεν θέλαμε το μνημόνιο, αλλά είναι αναγκαίο.
– Η συμφωνία έχει και θετικές πλευρές, που πρέπει να αξιοποιηθούν.
 – Δεν υπήρχε άλλη λύση για τη χώρα.
– Πάνω απ’ όλα είναι το συμφέρον της χώρας.
– H ψήφιση των μέτρων είναι εθνική υπόθεση. 
– Γλιτώσαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία.
Με τέτοιες φράσεις -και πέντε, έξι άλλες -προσπαθούν να πείσουν για τα καλά της συμφωνίας – μνημόνιο. Η «πλάκα» είναι πως δεν κάθονται να επεξεργαστούν και δύο, τρία επιχειρήματα, γύρω από αυτές τις προτάσεις. Η μεγαλύτερη «πλάκα» είναι πως ακόμα και οι λέξεις, που χρησιμοποιούν, μοιάζουν τόσο με εκείνες που παπαγάλιζαν, χρόνια τώρα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Χωρίς να μιλήσουμε για τίποτα άλλο, σε αυτό το κείμενο, θα εκφράσουμε μια απορία: Αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου