Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Εφιαλτική η κατάσταση για τις Τούρκικες Ένοπλες Δυνάμεις από τις επιθέσεις του PKK – Στους 41 οι νεκροί

Εφιαλτική είναι πλέον η κατάσταση για τις Τούρκικες Ένοπλες Δυνάμεις από τις συνεχόμενες επιθέσεις των μαχητών του PKK...

Turkey-PKK

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές ο τελευταίος απολογισμός ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών Τούρκων στρατιωτικών και Αστυνομικών σε 41 άτομα από τις αρχές Ιουλίου.

Ουσιαστικά μέσα σε 40 ημέρες 54 μέλη του Τουρκικού Στρατού της Στρατοχωροφυλακής και της Αστυνομίας σκοτώθηκαν και...
154 τραυματίστηκαν από επιθέσεις που έλαβαν χώρα από το PKK κυρίως στο Τουρκικό Κουρδιστάν. 

Πιο αναλυτικά τρείς Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν το Σάββατο 15 Αυγούστου στην περιοχή Karliova στην επαρχεία Bingol μετά από επίθεση με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που κατέστρεψε το θωρακισμένο όχημα στο οποίο επέβαιναν. 

Την ίδια ημέρα ένας Αστυνομικός σκοτώθηκε σε διαφορετικό περιστατικό από μαχητές του PKK. 

Μια ημέρα νωρίτερα την Παρασκευή 14 Αυγούστου τρείς Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν στην Dağlıca πλησίον της πόλης Yuksekova στην συνοριακή επαρχεία Hakkari μετά από συγκρούσεις με το PKK, ενώ ένας ακόμη στρατιώτης της Στρατοχωροφυλακής σκοτώθηκαν στην επαρχεία Bingöl την Πέμπτη 13 Αυγούστου μετά από επίθεση με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε σιδηροδρομική γραμμή. 

Όπως αναφέρουν τουρκικές πηγές ένα ελικόπτερο που μετέφερε δύο τραυματίες από την επίθεση στην Dağlıca δέχτηκε πυρά προφανώς από μαχητές της κουρδικής οργάνωσης. 

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές οι απώλειες του PKK από τις συγκρούσεις με τις Τουρκικές αρχές έφτασαν τα 43 άτομα. 

Η ένταση των επιθέσεων του PKK είναι τέτοια που κατά μέσο όρο ένα μέλος των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων χάνει τη ζωή του κάθε ημέρα από τις αρχές Ιουλίου. 

Εκτιμάται ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να συνεχιστεί μέχρι και τις αρχές του Χειμώνα και τις πρώτες χιονοπτώσεις, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και η κλιμάκωση τους λόγω της διαφαινόμενης μακράς εκλογικής περιόδου μέχρι τον Νοέμβριο που όπως φαίνεται θα διεξαχθούν οι νέες τουρκικές εθνικές εκλογές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου