Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Ο Ερντογάν ζήτησε να γίνουν χαφιέδες οι κοινοτάρχες στη χώρα

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  σε μια προσπάθεια του τουρκικού κράτους, να καταστείλει την τρομοκρατία... 


Ζήτησε να καταγραφούν οι πολίτες που αντιδρούν στις επιθέσεις του τουρκικού στρατού κατά των αυτονομιστών τρομοκρατών, από τους μουχτάρ (κοινοτάρχες) των χωριών, συλλέγοντας πληροφορίες για... τους πολίτες τους  που είναι καταγεγραμμένοι  στις αρχές, προκειμένου να βοηθήσουν την κατάσταση στον αγώνα κατά των αυτονομιστών.
 
Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα «ο Ερντογάν ζήτησε από τους διαχειριστές κάθε χωριού ή κωμόπολης,  να κατασκοπεύουν με την υπηρεσία που διαθέτουν τους πολίτες  για το τουρκικό κράτος».

«Προκειμένου να συνεχίσουμε τις δραστηριότητες εναντίον του PKK με έναν αποφασιστικό και δυναμικό τρόπο, το κράτος πρέπει να καθορίσει τι συμβαίνει σε κάθε σπίτι μέσω της συλλογής πληροφοριών», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνάντησης την Τετάρτη.

«Ποιος ζει στο σπίτι; Τι συμβαίνει εκεί μέσα; Ο μουχτάρ πρέπει να βρει έναν κατάλληλο τρόπο να μάθει και να πληροφορήσει τον νομάρχη ή τον αρχηγό της αστυνομίας», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας, μετά τον καταιγισμό επιθέσεων από τους αυτονομιστές του Κουρδικού Εργατικού κόμματος σε όλη την επικράτεια.

Η ομιλία του Τούρκου προέδρου έγινε ενώπιον  των μουχτάρηδων ή των επικεφαλής των χωριών σε όλη την επικράτεια, που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου