Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Η νεκρανάσταση του μνημονιακού ζόμπι και η μετατροπή του σε τάγμα γενιτσάρων

Δεν είναι τυχαίο, έπειτα απ’ όλα αυτά που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, ότι τα πεπραγμένα της κυβέρνησης μέσα σε αυτό το πεντάμηνο έχουν συντελέσει σε ένα και μόνο μεγάλο επίτευγμα: Την νεκρανάσταση του μνημονιακού ζόμπι...
Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΖΟΜΠΙ
Τον Ιανουάριο του 2015, λίγο μετά την εκλογή του, ο Τσίπρας πήγε στην Κύπρο και στην Καισαριανή, δίνοντας όρκο αφοσίωσης στο αγωνιζόμενο έθνος. Οι «μνημονιακοί» είχαν λουφάξει, οι μισοί από αυτούς επικροτούσαν δημόσια τον πρωθυπουργό, ενώ...
το μηντιακό σύστημα της διαπλοκής είχε φάει τη γλώσσα του από φόβο μήπως ήρθε επί τέλους η ώρα των λογαριασμών.
Πέντε μήνες μετά, η κυβέρνηση έχει απολέσει την καθολική ηγεμονία που απολάμβανε στο εσωτερικό της χώρας, έχει χάσει το ηθικό της πλεονέκτημα, και προσπαθεί να υπνωτίσει τον ελληνικό λαό στροβιλιζόμενη ως περιστρεφόμενος Δερβίσης.
Το χειρότερο, το ίδιο το υφεσιακό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, που έχει προσθέσει περισσότερα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού την ίδια στιγμή που αυτές λύγιζαν υπό το βάρος των μνημονίων, αλλά και οι καταστροφικές συνέπειες της ίδιας της κήρυξης του δημοψηφίσματος έχουν επιτρέψει στο ‘μνημονιακό στρατόπεδο’ να συγκροτηθεί σ’ ένα ισχυρό αντιπολιτευτικό μπλοκ, το οποίο μέρα με την μέρα που περνάει ψαλιδίζει το διάχυτο αντιμνημονιακό αίσθημα που επικρατούσε μέχρι πρότινος μέσα στην κοινωνία.
[Αξίζει εδώ να κάνουμε μια παρένθεση, για να πούμε ότι τα τελευταία χρόνια, και ιδιαίτερα κατά την περίοδο όπου η χώρα τελεί υπό καθεστώς ανέχειας το κοινωνικό ρεύμα σφυρηλατείται κατ’ εξοχήν από την εκάστοτε αντιπολίτευση, και όχι από την κυβέρνηση. Για τον πολύ απλούστατο λόγο ότι η Χούντα, ο… Αντρέας ή ο Σημίτης συγκροτούσαν κοινωνικά ρεύματα πολιτικής υποστήριξης μέσα από τις παροχές, και το πελατειακό σύστημα, ενώ σήμερα, ως γνωστόν, τα λεφτά έχουν τελειώσει]
Είναι πολύ χαρακτηριστική ως προς αυτό η χθεσινή τοποθέτηση των εκπροσώπων της ΠΑΣΕΓΕΣ στην τηλεόραση και τις εφημερίδες, όπου εξηγούν γιατί πήραν στάση ενάντια στο δημοψήφισμα κατ’ αρχάς, και υπέρ του ΝΑΙ εφόσον αυτό γίνει: Είμαστε ενάντια στα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές, γιατί αυτά θα μας καταστρέψουν, εντούτοις δεν μπορούμε να συνηγορήσουμε στην προοπτική της ρήξης μαζί τους, γιατί ολόκληρος ο κλάδος στηρίζεται από τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, τις εισαγωγές πρώτων υλών (τροφές για τα ζώα, λιπάσματα, πετρέλαιο για τα αγροτικά μηχανήματα, φάρμακα)  κ.ο.κ. Κοινώς, αυτοί οι άνθρωποι είναι ενάντια στους δανειστές και η κυβέρνηση με την στάση της τους εκβιάζει να πουν ΝΑΙ.
Σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, αυτήν την κατάσταση έχει παροξυνθεί δραματικά από την ίδια την κυβερνητική ρητορική. Που καταφεύγει στην εργαλειοποίηση των «εσωτερικών» και «εξωτερικών εχθρών» του λαού –όποιος τολμήσει να ασκήσει κριτική για τις εγκληματικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτόματα ‘σαμποταριστής της κυβέρνησης της ελπίδας’ και ‘λακές του Ντράγκι και των ξένων δανειστών’! Το αποτέλεσμα αυτής της προπαγάνδας είναι ότι εκχωρεί στο μνημονιακό μέτωπο την… κοινή λογική, και την αγωνία όλων των κλάδων που εξαρτώνται από την Ευρώπη για επιβίωση.
Γι’ αυτό και τα κανάλια έχουν οργιάσει αυτήν την στιγμή,  γι’ αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης κραδαίνει τα χαρτονομίσματα της Ζιμπάμπουε στους τηλεοπτικούς δέκτες, γι’ αυτό ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (ως ο πλέον σοβαρός πόλος αντίθεσης στην ελληνική κυβέρνηση) επισημαίνει πως το μνημονιακό μπλοκ ήρθε η ώρα να φτιάξει τον δικό του «ΣΥΡΙΖΑ», δηλαδή μια μεγάλη παράταξη ευρωπαϊστών με ‘συνιστώσες’ που θα αναλάβει να εκφράσει την σταδιακά ογκούμενη αντίδραση της κοινωνίας στο φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου