Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΑΥΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΖΙΧΑΝΤ ΑΛΛΑ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΣΑΛΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν επιτεθεί στο εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι όπου σκόρπισε τον πανικό και εκτέλεσε αθώους, πριν ο ίδιος πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, ο Αχμεντί Κουλιμπαλί φαίνεται πως κατέγραψε τον εαυτό του σε βίντεο στο οποίο εξηγεί τους λόγους που έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα και καλεί τους μουσουλμάνους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του...

Βίντεο αποκάλυψη: Ο Κουλιμπαλί εξηγεί γιατί έκανε τις επιθέσεις, ορκίζεται πίστη στο ISIS, καλεί τους μουσουλμάνους να τον μιμηθούν

Λίγο πριν καταλάβει το εβραϊκό παντοπωλείο, όπου σκότωσε τέσσερις ομήρους πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, ο Κουλιμπαλί βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να ορκίζεται αφοσίωση στο Ισλαμικό κράτος και...
το αυτοανακηρυγμένο χαλίφη του, τον Αμπου Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

Το 7,5 λεπτών βίντεο- που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο σήμερα- ξεκινά δείχνοντας τον τρομοκράτη να κάνει γυμναστική, μετά δείχνει τα όπλα του και ακολουθεί μία λεζάντα που τον περιγράφει ως Αμπου Μπασίρ Αμπνταλάχ αλ Ιφρίκι, στρατιώτη του χαλιφάτου, δράστη της επίθεσης της προηγούμενης Πέμπτης στην οποία πυροβόλησε και σκότωσε μία αστυνομικό και της επίθεσης στο εβραϊκό παντοπωλείο, όπου κράτησε 17 άτομα ως ομήρους και «εκτέλεσε πέντε Εβραίους», όπως αναφέρει. Στη λεζάντα επίσης σημειώνεται ότι ο ίδιος τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο που εξερράγη στους δρόμους του Παρισιού.

Αναλυτής που μίλησε στο i24news, θεωρεί ότι πρόκειται για αναφορά σε περιστατικό που έγινε σε γειτονιά του Παρισιού το βράδυ της Τετάρτης, όταν ένα αυτοκίνητο εξερράγη, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί.

Ο ίδιος αναλυτής θεωρεί ότι ένα περιστατικό που συνέβη την Τετάρτη, όταν κάποιος που έκανε τζόκινγκ στην περιοχή όπου έμενε ο Κουλιμπαλί τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πυροβολισμό, ίσως επίσης να είναι δική του ενέργεια.

Το βίντεο φαίνεται να έχει μαγνητοσκοπηθεί σε διαφορετικές ημέρες και είναι χωρισμένο σε τέσσερα μέρη. Στο πρώτο, ο Κουλιμπαλί φορά ένα μουσουλμανικό καφτάνι και κάθεται μπροστά σε ένα χαρτί με τυπωμένη τη σημαία του Ισλαμικού κράτους. Σε αυτό το μέρος ορκίζεται αφοσίωση στο Μπαγκντάντι.  Κοιτάζοντας απευθείας στην κάμερα, ο Κουλιμπαλί εξηγεί τους λόγους των επιθέσεων που έκανε ο ίδιος και τα αδέρφια Κουασί, στο Charlie Hebdo.


Φορώντας τα ίδια ρούχα με τα οποία εισέβαλε στο εβραϊκό παντοπωλείο και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, λέει «Κάναμε κάποια πράγματα μαζί, κάποια ξεχωριστά για να υπάρξει μεγαλύτερος αντίκτυπος».
Στο επόμενο μέρος εξηγεί γιατί έβαλε στο στόχαστρο Εβραίους. Φορώντας μαύρο τζάκετ και καπέλο, κάθεται δίπλα σε ένα καλάσνικοφ και λέει πως «ό,τι κάναμε είναι νόμιμο, δεν μπορείς να επιτίθεσαι και να μην παθαίνεις τίποτα. Εσείς και ο συνασπισμός σας βομβαρδίζετε άμαχους και μαχητές κάθε ημέρα. Εσείς αποφασίζετε τι γίνεται στη Γη; Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό. Θα πολεμήσουμε».
Στο τελευταίο μέρος του βίντεο, ο Κουλιμπαλί φορά ξανά μουσουλμανικό καφτάνι και κάθε μπροστά από τη σημαία του Ισλαμικού κράτους με ένα καλάσνικοφ. «Τι κάνετε όταν ο προφήτης σας προσβάλλεται τόσο σοβαρά;», ρωτά κάνοντας αναφορά στα σκίτσα του Charlie Hebdo για τον Μωάμεθ. «Τι κάνετε όταν οι αδερφές σας βιάζονται, όταν ολόκληροι πληθυσμοί σφαγιάζονται;», ρωτά μιλώντας ήρεμα.

«Εχω πάει σε πολλά τζαμιά στο Παρίσι που είναι γεμάτα δυνατούς άνδρες που μπορούν να υπερασπιστούν το Ισλάμ», λέει. «Γιατί, ενώ έχουμε εκατομμύρια νέους, δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τον προφήτη;», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου