Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ

Ο φάκελος Χρυσή Αυγή στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν άνοιξε ποτέ . Η έρευνα του ΓΕΕΘΑ ήταν όπως αποδείχτηκε -και συνεχίζει να αποδεικνύεται- απόλυτα επιφανειακή... 

Image

Κανένας δεν θέλησε και δεν θέλει να διαπιστώσει το μέγεθος του προβλήματος της διείσδυσης της οργάνωσης η οποία εμείς επιμένουμε ότι...
είναι ασήμαντη. Δεν μπορεί όμως να αφεθούν ανενόχλητοι οι ελάχιστοι να δημιουργούν εντυπώσεις για την συντριπτική πλειοψηφία.
Μετά από τις δύο περιπτώσεις αποστράτων αξιωματικών οι οποίοι έγιναν ευρωβουλευτές της ΧΑ, έρχονται τώρα οι υποψηφιότητες άλλων δύο αξιωματικών . Ο ένας ο  οποίος έχει αποχωρήσει με την θέλησή του από τις ΕΔ τον Ιούνιο του 2013 είχε υπηρετήσει μεταξύ άλλων σε πάρα πολύ καλές θέσεις εξωτερικού,ακόμη και στην Μόσχα.

Η θέση μας για την ένταξη στρατιωτικών σε μια οργάνωση -κόμμα η οποία δεν έκρυψε την “συμπάθειά” της για τον ναζισμό είναι γνωστή και αμετάβλητη. Δεν νοείται αξιωματικός που φορά ή φόρεσε την στολή του Ελληνικού Στρατού να έχει οποιαδήποτε σχέση με τέτοιου είδους οργανώσεις.

Το ερώτημα για να επανέλθουμε στην “έρευνα” που είχε κάνει το ΓΕΕΘΑ είναι αν η ιεραρχία των ΕΔ έχει σαφή εικόνα για το τι συμβαίνει στις ΕΔ σχετικά με την ΧΑ ή παριστάνει ότι δεν γνωρίζει. Πιθανότερο είναι το δεύτερο. Γιατί δεν μπορεί οι αξιωματικοί που δέχτηκαν να ενταχθούν στις τάξεις της ΧΑ , να απέκτησαν αυτές τις απόψεις και θέσεις μόλις αποστρατεύθηκαν. Να θυμίσουμε ότι μεγαλοστελέχη -έγκλειστα στις φυλακές αυτή τη στιγμή- έχουν εκθειάσει την χούντα των συνταγματαρχών. Τα αποκαλυπτικά στοιχεία για την λατρεία των ίδιων στελεχών για τον Χίτλερ και το Γ΄Ράϊχ έχουν δημοσιευθεί στο σύνολο σχεδόν του ελληνικού Τύπου.

Συνεπώς πρόβλημα υπάρχει. Μικρό σε ένταση αλλά εύκολα μπορεί να πάρει διαστάσεις όσο το αντιμετωπίζουμε με σιωπή και δήθεν αδιαφορία.

Ο σημερινός ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας γνωστός για την μετωπική σύγκρουση που είχε με την οργάνωση όταν ήταν υπουργός Δημοσίας Τάξεως δεν πρόλαβε ή δεν θέλησε να ασχοληθεί με το φαινόμενο και στις ΕΔ. Από την μία τον “καθησύχασαν” οι δημοσκοπήσεις που έδειχναν την οργάνωση σε πτώση και από την άλλη η στρατιωτική ηγεσία που τον διαβεβαίωσε ότι “το θέμα είναι υπό απόλυτο έλεγχο”. Μακάρι να είναι έτσι,αλλά πολυ φοβόμαστε ότι το φαινόμενο έχει εισχωρήσει και στα “φυτώρια” των ΕΔ. Θα το βρούμε μπροστά μας...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου