Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Η ΔΑΝΙΑ - ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Η υπηρεσία πληροφοριών της Δανίας (PET) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η χώρα αντιμετωπίζει «σημαντική» απειλή από τους μουσουλμάνους υπηκόους της που πολέμησαν ως τζιχαντιστές στη Συρία και στο Ιράκ και τώρα έχουν επιστρέψει στη Δανία...

Σε επιφυλακή η Δανία – Δήλωσε ότι απειλείται από τζιχαντιστές

Συνολικά 110 μουσουλμάνοι έφυγαν από τη Δανία για να πολεμήσουν στο Ισλαμικό Κράτος ή σε άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις. 16 από αυτούς έχουν σκοτωθεί ενώ οι μισοί από τους περίπου 100 έχουν επιστρέψει στη Δανία. Η Δανία συμμετέχει στο Συνασπισμό που...
πολεμά ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος με 7 μαχητικά F-16, τα οποία σταθμεύουν στο Ιράκ. Η συμμετοχή της στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών προκαλεί ανησυχία για πιθανά αντίποινα, όπως συνέβη στον Καναδά.

«(Η υπηρεσία) έχει εκτιμήσει ότι ο αριθμός των προσώπων που ταξιδεύουν από τη Δανία στις εμπόλεμες ζώνες ανέρχεται σε τουλάχιστον 110, ωστόσο ενδέχεται ο αριθμός αυτός να είναι μεγαλύτερος» επισήμανε η PET, ενώ προσέθεσε ότι ένας μικρός αριθμός γυναικών έχει επίσης ταξιδέψει στη Συρία και στο Ιράκ.

Σε κανένα από τα πρόσωπα αυτά δεν έχουν ασκηθεί διώξεις, επειδή το να ταξιδεύει κανείς στη Συρία και το Ιράκ δεν είναι παράνομο, ωστόσο παρακολουθούνται από την PET, σύμφωνα με μία πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας. Ορισμένοι εξ όσων επέστρεψαν μετέβησαν αρκετές φορές στις περιοχές αυτές, τονίζεται στην έκθεση.

Επί του συνολικού πληθυσμού των 5,7 εκατομμυρίων ανθρώπων, ο αριθμός των Δανών πολιτών που ταξίδεψαν για να συμμετάσχουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία και το Ιράκ είναι ένας από τους υψηλότερους κατά κεφαλήν στην Ευρώπη.
Οι Μουσουλμάνοι αποτελούν έως και το 7% του πληθυσμού της Δανίας, αν και οι εκτιμήσεις ποικίλλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου