Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ Η ΧΩΡΑ - ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΠΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Το ενδεχόμενο εκλογών έχει σημάνει συναγερμό στο υπουργείο Οικονομικών που κυριολεκτικά σπάει κουμπαράδες έτσι ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας... 


Πέντε χρόνια μετά από την ανελέητη εφαρμογή των πολιτικών της απόλυτης δυστυχίας, και η χώρα βρίσκεται και πάλι στον ίδιο παρονομαστή. Εκβιαζόμενη, με άδεια ταμεία, με εξαθλιωμένο λαό που πλιατσικολόγησαν τους μισθούς, τις συντάξεις του, την προσωπική και την κοινωνική του αποταμίευση και πνιγμένη στα κατοχικά χρέη. 

Οι κατοχικές πολιτικές που με δουλοπρέπεια εφάρμοσε το προσωπικό της δωσίλογης συγκυβέρνησης, όχι μόνο δεν οδήγησαν  στο ξέφωτο για το οποίο μιλούσαν ψευδώς οι πολιτικοί απατεώνες, αλλά η χώρα παραμένει ασφυκτικά εγκλωβισμένη στη μέγγενη των εκβιασμών και το πολυδιαφημιοσμένο success, κατέρρευσε ήδη όπως καταρρέουν και τα χάρτινα ανθρωπάκια που το προπαγάνδισαν.

Είναι φανερό λοιπόν ότι αυτή η εθνοκτόνος πολιτική, δε μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης, αλλά στόχο επείγουσας και παραδειγματικής ανατροπής.

Το ρεπορτάζ λέει, ότι...
τα τελευταία 24ωρα λαμβάνονται έκτακτα μέτρα, ενώ δεν παύει ο πονοκέφαλος των 4,5 δισ που πρέπει να βρει η χώρα για να πληρώσει τα δάνειά της μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Για ακόμη μια φορά μέσα στα τέσσερα τελευταία χρόνια η χώρα ζει τον εφιάλτη της έλλειψης ρευστότητας. Το ενδεχόμενο εκλογών μπορεί να καθυστερήσει τη δόση ύψους 7,6 δισ. ευρώ. Αυτή είναι η μοίρα των προσκυνημένων.

Ομόλογα και γραμμάτια λήγουν μέσα στις επόμενες 90 ημέρες και ήδη για να μην υπάρξει πρόβλημα τα ταμιακά διαθέσιμα όλων των υπουργείων που έχουν διατεθεί ως σήμερα κάπου από συνολικά 468 λογαριασμούς συγκεντρώνονται στο λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών. Είναι ωστόσο ένα ποσό που ξεκινάει από τα 500 εκατομμύρια και μετά βίας μπορεί να φτάσει ως το 1 δισεκατομμύριο ευρώ την ώρα που η χώρα χρειάζεται τετραπλάσια χρήματα.

Τα έκτακτα μέτρα περιλαμβάνουν βραχυπρόθεσμο δανεισμό μέσω repos από τους φορείς του Δημοσίου, που ως τώρα έχει αποφέρει στα Ταμεία περί τα 9 δισ. ευρώ.

Υπάρχει πάντα και το “μαξιλαράκι” του ΤΧΣ ύψους 3 δισ. ευρώ από το ΤΧΣ, όμως και πάλι η κατάσταση είναι οριακή και έτσι η χώρα ίσως εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας λόγω εκλογών χρειαστεί να προχωρήσει σε έκδοση τρίμηνων ή εξάμηνων εντόκων γραμματίων με τις προβλέψεις όμως να κάνουν λόγο για πολύ υψηλά επιτόκια που καθιστούν τον δανεισμό σχεδόν απαγορευτικό.

Το ερώτημα επομένως παραμένει καταλυτικό: Θα συνεχ΄σουμε στην ίδια ρότα??? 

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Σχετικό μας άρθρο...

Η ΒΡΩΜΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ «ΔΗΜΟΣΙΟΥ» ΧΡΕΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου