Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΣΕΝΑΡΙΟ ΒΟΜΒΑ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ

Μια πρόταση – βόμβα σχεδιάζεται στο παρασκήνιο της Βουλής που είναι πιθανό να φέρει τα πάνω – κάτω ανατρέποντας το σύνολο των σχεδιασμών των κομματικών μηχανισμών...


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Παραπολιτικά», μια ομάδα 10-15 βουλευτών, με προεξάρχοντες βουλευτές από την ομάδα των...
«8» και της ΔΗΜΑΡ σχεδιάζουν να καταθέσουν μέσα στην εβδομάδα έγγραφη πρόταση για κυβέρνηση εθνικού σκοπού!

Στη σκέψη αυτών των βουλευτών είναι να αρθεί το αδιέξοδο που διαφαίνεται με την εκλογή του Σταύρου Δήμα.

Αυτό το ενδεχόμενο έχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να υλοποιηθεί στην περίπτωση που η κυβερνητική πρόταση για Πρόεδρο δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πάνω από 160 – 170 βουλευτές.

Η εν λόγω πρωτοβουλία, σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά» που θα υπογράφεται από τους ανεξάρτητους και άλλους βουλευτές περιλαμβάνει τρία σημεία:
  • 1. Δημιουργία κυβέρνηση ειδικού σκοπού, στα πρότυπα αυτής του Λ. Παπαδήμου, που θα ολοκληρώσει τια διαδικασίες για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, με υποψήφιο ακόμα και τον Στ. Δήμα.
  • 2. Ρητή ημερομηνία εκλογών μέσα στο 2015, με καταληκτικό μήνα τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.
  • 3. Ορισμό νέου υπηρεσιακού πρωθυπουργού, με αντικατάσταση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα ολοκληρώσει και τη συμφωνία με την τρόικα για τα προαπαιτούμενα και τη νέα πιστωτική γραμμή.
Το εντυπωσιακό στοιχεία είναι, όπως τονίζουν τα Παραπολιτικά, ότι την πρόταση αυτή είναι έτοιμη να τη στηρίξει και μια ομάδα 10-15 βουλευτών της ΝΔ, αλλά και μια ομάδα που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Να σημειωθεί ότι υπέρ του εν λόγω σεναρίου τοποθετήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τη σχετική 6σέλιδη ανακοίνωσή του και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η πρωτοβουλία αυτή, όπως είναι φυσικό, αναμένεται να δημιουργήσει συνθήκες πίεσης για την παρούσα κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος – σύμφωνα με τα Παραπολιτικά – δεν δείχνει διατεθειμένος να αφήσει χώρο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου