Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Εννέα μέλη του ΚΚΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος κατέθεσαν την Τρίτη στην πέμπτη τακτική ανακρίτρια για την δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν από μέλη της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης...

Σύμφωνα με την κατάθεσή τους η επίθεση σημειώθηκε από ομάδα περίπου 50 νεοναζί που κρατούσαν λοστούς και καδρόνια. Υπενθυμίζεται πως από την επίθεση τραυματίστηκαν εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης και μέλη της διοίκησης.

Οι εννέα κατά την κατάθεσή τους δήλωσαν πως έχουν αναγνωρίσει τέσσερα άτομα από την ομάδα των χρυσαυγιτών, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας είχε συλληφθεί στο παρελθόν για άλλη υπόθεση. Σύμφωνα με την κατάθεσή τους οι νεοναζί όταν έφτασαν στο σημείο της επίθεσης...
Aρχισαν να φωνάζουν και να ρωτούν ποιος είναι ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου. Ακολούθησε διαπληκτισμός και επίθεση με λοστούς και καδρόνια. «Αυτά που ξέρατε μέχρι τώρα στη Ζώνη να τα ξεχάσετε», τους είπαν οι νεοναζί μεταξύ άλλων.

Η αστυνομία αρχικά είχε ταυτοποιήσει τέσσερα άτομα και μετά τις σημερινές καταθέσεις η εισαγγελία αναμένεται να εκδώσει εντάλματα σύλληψης. Υπενθυμίζεται πως η Χρυσή Αυγή είχε διαψεύσει πως μέλη της συμμετείχαν στην επίθεση, όπως άλλωστε έχει κάνει για όλες τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου, και είχε κατηγορήσει το ΚΚΕ για «συκοφαντίες και για τεχνητή ένταση».

Η επίθεση κατά των μελών του ΚΚΕ είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί. Σε βίντεο της Χρυσής Αυγής εμφανιζόταν ο Παναγιώτης Λαγός να δηλώνει πως «οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ θα εξαφανιστούν από το Πέραμα». Είχε προηγηθεί συζήτηση με υποστηρικτές του νεοναζιστικού κόμματος κατά τη διάρκεια της οποίας εκφράζεται η στήριξη προς τους εφοπλιστές και αναφέρεται πως για όλα όσα συμβαίνουν στη ζώνη ευθύνονται οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ.
 

Τον Ιούνιο του 2012 τα τέσσερα συνδικάτα της Ζώνης, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Αττικής και Νήσων, η Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών Καθαριστών, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Επισκευαστών Εγκαταστατών Πλοίων Αττικής και Νήσων και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, είχαν προσέλθει στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά και κατήγγειλαν ότι κάποιοι εργολάβοι της Ζώνης, θέλοντας να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα και να ρίξουν τα μεροκάματα, ζήτησαν την παρέμβαση της Χρυσής Αυγής και ότι υπήρχαν συνεχείς απειλές.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη μετά και την επίθεση εναντίον μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, την Τετάρτη αναμένεται να καταθέσουν στα δικαστήρια του Πειραιά νέοι μάρτυρες σχετικά με τις καταγγελίες που είχαν γίνει πριν από έναν χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου