Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΖΩΝΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Οι ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες) και τα υποκατάστατά τους έχουν αρχίσει αργά-αργά να ξεπροβάλλουν στην Ελλάδα σαν εστίες δήθεν “ανάπτυξης” και “εκσυγχρονισμού”... 

Τις ΕΟΖ δεν μπορεί κανείς να τις δεί χωρίς το σύστημα αυτοδιοίκης Καλλικράτης, αφού πίσω απο τις ΕΟΖ - τις οποίες μπορεί να οργανώσει ή να αποφασίσει ακόμη και ο κάθε περιφερειάρχης - κρύβεται η αυτονόμηση περιοχών, κάτι στο οποίο θα μπορεί να  προχωρήσει ο κάθε περιφερειάρχης - αναγκαστικά ή υποκινούμενος - την κατάλληλη χρονική στιγμή ζητώντας την ψήφο του ποιμνίου του.

Είναι δυστυχία για την Ελλάδα τα δύο “άκρα” της “λαικής” “αντίδρασης” ( έτσι όπως επιχειρούν να τα εμφανίσουν) να εκπροσωπούνται απο ένα ψευδοεθνικιστικό κόμμα παλαιάς κοπής (ΧΑ) και ένα Σύλλογο Συνιστωσών απο ΜΚΟ με...
Πατριωτικές εξάρσεις (“εξεταστική” επιτροπή για τη συγκάλυψη του διαχρονικού σκανδάλου των υποβρυχίων) και με στήριξη του μεταναστευτικού κινήματος για ανθρωπιστικούς δήθεν λόγους (ΣΥΡΙΖΑ).

Οι ΕΟΖ είναι περιοχές μειωμένης εθνικής κυριαρχίας για τις οποίες μίλησε πρώτος ο καθ.ΓΑΠ, που δεν εγνώριζε τι είναι CDS και που κατά σύμπτωση έστησε τη μελλοντική αυτονόμηση περιοχών της χώρας πίσω απο το δήθεν εκσυγχρονιστικό πρόγραμμα μοντέρνας αυτοδιοίκησης Καλλικράτης.
ΕΟΖ έχουν  ήδη δημιουργηθεί και στην Κίνα και στις Φιλιππίνες μέσα σε ήδη αυτόνομες περιοχές. Το ξέρατε αυτό;  Σας το έχει πεί κανείς; Ωραία…

Ειδική Οικονομική Ζώνη είναι μια γεωγραφική περιοχή, που υπόκειται σε ένα νομικό πλαίσιο ελεύθερης αγοράς, δηλαδή μιας αγοράς όπου ένα μέρος των νόμων του κράτους δεν θα είναι σε ισχύ (μειωμένη εθνική κυριαρχία). Στα Αγγλικά Ευρωπαίοι μου είναι γνωστές με το όνομα SEZ (Special Economic Zones).
Υπο  κανονικάς συνθήκας τα οικονομικά στατιστικά στοιχεία που θα προκύπτουν απο αυτές τις περιοχές δεν θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό του ΑΕΠ και του δείκτη ανταγωνιστικότητας της χώρας αφου οι ΕΟΖ θα είναι σε περιοχές, που τυπικά θα είναι μόνο μέρος της Ελλάδας. Φοβάμαι ότι αυτό όμως δεν θα γίνει, αφού η κατοχική κυβέρνηση θα παρουσιάσει πλασματικά οικονομικά στοιχεία στο λαό για να διεκδικήσει τη λαική ψήφο. Αυτά θα μπορούν να προκύψουν από π.χ.
  1. τη μετονομασία ξένων εισαγομένων προιόντων μέσω των ΕΟΖ σε Ελληνικά και την εξαγωγή τους στην ΕΕ 
  2. τη παραγωγή γεωργικών και κτηνοτροφικών προιόντων κλπ, που δεν θα μπαίνουν στην Ελληνική κατανάλωση αλλά θα εξάγονται
Δείχνοντας μια πλασματική αύξηση του μαθηματικού δείκτη της ανταγωνιστικότητας. Ο λαός θα υποφέρει αλλά οι δείκτες θα ευημερούν ενώ η επανάκριση του πολιτικού συστήματος στις εκλογές θα γίνεται απο ένα μεταναστευτικό κίνημα που με ένα μεταναστευτικό και ένα αντιρατσιστικό νόμο θα αλλοιώνει τις αποφάσεις του νόμιμου εκλογικού σώματος. Σας μιλάω για νόμιμο εκλογικό σώμα γιατί οι αποφάσεις των κατοχικών κυβερνήσεων δεν μπορούν να θεωρούνται νόμιμες απο χρόνια.

Στην Ελλάδα ο πρώτος περειφερειάρχης που έκανε λόγο για το ζήτημα των ΕΟΖ ήταν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Η θέσπιση ΕΟΖ θα γίνει σε περιφερειακό επίπεδο, χωρίς αποκλεισμό κάποιας Περιφέρειας, ενώ τα έργα υποδομών (σιδηροδρομικά και οδικά δίκτυα) θα αρχίσουν άμεσα με την έγκριση, καθώς είναι έργα συγχρηματοδοτούμενα και απο τα οποία θα επωγεληθεί ο Εθνικός Εργολάβος και κατά προτίμηση οι μετανάστες ώστε να μειωθεί το κόστος παραμονής τους στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου