Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΒΟΜΒΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΟΛΕΘΡΟ - Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΔΙΑΧΥΤΗ

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ; - Σκάνδαλο υποβρυχίων Τype 214: Ενεργές βόμβες υδρογόνου - Ανησυχία για σαμποτάζ...

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στο Πολεμικό Ναυτικό η δολιοφθορές, όπως καταδεικνύουν οι υπάρχουσες ενδείξεις, που έχουν σημειωθεί στα ΕΝΑΕ το τελευταίο χρονικό διάστημα με αποκορύφωμα την βύθιση τμήματος της πλωτής δεξαμενής υπ'αριθμ. 3 την περασμένη Κυριακή.
Η ανησυχία πλέον αφορά τα δύο υποβρύχια Type 214 τα οποία έχουν ολοκληρωθεί κατά 95-98% και στηρίζονται σε ηλεκτροϋδραυλικούς βραχίονες. Δόθηκε εντολή...
Να υπάρξει άμεσα έλεγχος στην λειτουργία τους και στην κατάσταση που βρίσκονται, καθώς αν συμβεί κάτι, π.χ. ένας σεισμός, τυχόν κατάρρευσή τους, απλά θα ισοπέδωνε όλη την περιοχή!

Γιατί; Οι δεξαμενές τους είναι γεμάτες υδρογόνο. Αν για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. διαρροή λαδιού) υπάρξει δυσλειουργίας στις μπουκάλες πλευρικής στήριξης  των πλευρικών βραχιώνων, η καταστροφή θα ήταν τρομακτική.

Πτώση των υποβρυχίων από τέτοιο ύψος ακόμα και πλαγιολίσθησή τους συνεπάγεται - στην καλύτερη περίπτωση - καταστροφή του υποβρυχίου και στην χειρότερη έκρηξη του υδρογόνου που θα κατέστρεφε και το δεύτερο  υποβρύχιο και τα ΕΝΑΕ και ολόκληρη την περιοχή!
Είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που υποβρύχια ολοκληρωμένα και με τις δεξαμενές υδρογόνου γεμάτες είναι εκτεθειμένες στα στοιχεία της φύσης ή σε κακόβουλες ενέργειες επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα εγκλήματα που έχουν γίνει με τις συμβάσεις "Αρχιμήδης" (ναυπήγηση των 4 Type 214), Neptune II (εκσυγχρονισμός των τριών 209/1200) και της αναθεώρησης της σύμβασης Neptune II με το νόμο Βενιζέλου του 2010, είναι μέχρι στιγμής οικονομικά και επιχειρησιακά. Ελπίζουμε να μην εξελιχθούν και σε εγκλήματα που θα αφορούν την αφαίρεση ανθρώπινων ζωών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου