Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΚΟΥΡΙΑ

O πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έριξε το σύνθημα μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας που δηλώνει στα ΝΕΑ ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απομονώσει τα άκρα του"... 

της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΠΑΝΟΥ

Με φόντο τις Σκουριές θα ξεδιπλωθεί τις επόμενες μέρες το σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου να εμφανίσει στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως ανεκτικά -αν όχι εμπλεκόμενα- στην άσκηση βίας όταν αυτή καλύπτεται με το μανδύα των λαϊκών αντιδράσεων. Ο δρόμος της πόλωσης δεν θα είναι απρόσκοπτος για τη ΝΔ. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, που θεωρείται ως...
O κατεξοχήν εκφραστής της καραμανλικής συνείδησης, έγραψε στο twitter του: "Η πολιτική της λήθης και της εθνικής συμφιλίωσης του Κωνστ. Καραμανλή έχει διαχρονική ισχύ. Χωρίς αυθαίρετες ερμηνείες. Ευτυχώς υπάρχουν στο τόπο νηφάλιες και λογικές δυνάμεις που θα στήσουν αναχώματα στους αρχιτέκτονες των διχαστικών προσεγγίσεων". Πόσο πιο απλά να το πει; 
Έχουν προηγηθεί παρεμβάσεις του Π. Παυλόπουλου, του Α. Σπηλιωτόπουλου (που έβαλε το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων), του Ε. Στυλιανίδη (που υπερασπίστηκε τον Σπηλιωτόπουλο) και προφανώς θα υπάρξει συνέχεια. 

Αλλά εκτός από την εσωκομματική αμφισβήτηση, υπάρχουν και ενδοκυβερνητικές αρρυθμίες. Πηγές του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν τη δυσφορία τους για την ομιλία Σαμαρά και για την αναφορά του σε "παραβιάσεις τις νομιμότητας" και από άλλους, πέραν της Χ.Α. Υποστηρίζουν ότι έτσι ενισχύεται η αντιμνημονιακή ρητορική αλλά και η επιχειρηματολογία της Χ.Α. 

O Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης έγραψε στο  twiiter του:  
"Ο κ Σαμαράς ρίχνει λάδι στη φωτιά με την θεωρία των δυο άκρων, ταυτίζοντας τη Χρυσή Αυγή με το ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που είναι αποκρουστικό και καταδικαστέο. Το συντριπτικό κτύπημα στη Χρυσή Αυγή προήλθε λόγω της πολιτικής βούλησης που «δεν υπηρχε τόσο καιρό» όπως είπε ο κ. Σαμαράς και επιτέλους τη βρήκε έστω και αργά μετά απο μεγάλη πίεση του ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη,ταυτίζει την άνοδο της Χρυσης Αυγης με το μνημόνιο, κάτι που εναι τραγικό λαθος. Ελπίζουμε επιτέλους να πάψει να λειτουργεί συμψηφιστικά απέναντι στους εγκληματίες νεοναζιστες και φασιστες.
Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού απαιτεί Εθνικη Ενότητα όλων των Δημοκρατικών Δυνάμεων κατα του Νεοναζισμου, του φασισμού και της ξενοφοβίας Ας σταματήσουν επιτέλους αυτή την ανούσια κοκορομαχία που δημιουργει σύγχυση και απογοήτευση μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν μικροκομματικές σκοπιμότητες".

Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν ότι η ΝΔ θα επιμείνει στην προσπάθεια να συνδεθούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν κάτοικοι των Σκουριών για επιθέσεις εναντίον της επένδυσης χρυσού και ειδικά για το "ντου" που έγινε στο εργοτάξιο. Η υπόθεση ανατέθηκε σε Εφέτη Ανακριτή, το οποίο δείχνει -κατά κάποιες εκτιμήσεις- ότι μπορεί να αποδοθεί σε κάποιους από τους εμπλεκόμενους η κατηγορία συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. 

Μέσα στο επόμενο 15ήμερο ο διοικητής της ΕΥΠ, μετά από αίτημα της Ζ. Κωνσταντοπούλου, θα ενημερώσει τη Βουλή για ζητήματα που αφορούν τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, με αποτέλεσμα το θέμα αυτό να ανέβει στην ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζει ευθέως την καχυποψία του και βουλευτές της ΝΔ να έχουν εκφράσει τις δικές τους απορίες σχετικά. 

Η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη Χ.Α αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη μεθεπόμενη εβδομάδα και η σύγκρουση του Αντώνη Σαμαρά με τον Αλέξη Τσίπρα θα είναι σκληρή. Το πόσο σκληρή θα εξαρτηθεί από όσα θα έχουν μεσολαβήσει μέχρι τότε και από την ένταση των εσωκομματικών κραδασμών, ειδικά μεταξύ βουλευτών της συμπολίτευσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου