Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ

Η μήνυση προς τον Γιώργο Παπανδρέου είναι από κάτοικο της Αττικής για το περιβόητο "λεφτά υπάρχουν" - Έφτασε στη Βουλή δικογραφία που αφορά τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα - Αφορά μήνυση πρώην στελέχους του ΤΑΙΠΕΔ που είχε αντισταθεί στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ - Πρώην αστυνομικός κατέθεσε μήνυση κατά του Βενιζέλου και Σαχινίδη για τα διαθέσιμα του Δημοσίου...

Μετά τη βροχή από αιτήματα για άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που φτάνουν στη Βουλή, σήμερα σειρά έχουν και άλλα αιτήματα που αυτή τη φορά έχουν στο στόχαστρο άλλα πολιτικά πρόσωπα. 
Όπως έγινε γνωστό αυτή τη φορά το αίτημα για άρση της ασυλίας που έφτασε στη Βουλή αφορούσε τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, καθώς ένας πολίτης...
Έχει υποβάλλει μήνυση εναντίον του για το περιβόητο προεκλογικό σύνθημα του 2009 "λεφτά υπάρχουν", που εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε φούσκα. 
Ο Π. Σταμάτης, κάτοικος Αθηνών, κατέθεσε μήνυση κατά του πρώην πρωθυπουργού και κατά παντός υπευθύνου, όπως αναφέρεται στη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή, για τη διερεύνηση του αδικήματος της εξαπάτησης εκλογέων, της διασποράς ψευδών ειδήσεων ή της έτερης αξιόποινης πράξης σε βάρος του εκλογικού σώματος κατά την προεκλογική περίοδο του έτους 2009.

Και λίγο πριν κοπάσει ο θόρυβος για αυτό το αίτημα που έφτασε στη Βουλή, άλλη μία δικογραφία έφτασε στο ελληνικό κοινοβούλιο. Αυτή τη φορά, η δικογραφία είναι κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε το πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, Άννα Ζωηρού. 

Στα διαβιβαστικά κείμενα, του αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Νικόλαου Ορνεράκη και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικολάου Παντελή, δεν γίνεται αναφορά στο περιεχόμενο της μήνυσης. Σημειώνεται, ωστόσο, πως η κ. Ζωηρού είχε καταγγείλει, με επιστολή της στον πρωθυπουργό, πως με πρωτοβουλία του Γιάννη Στουρνάρα απομακρύνθηκε από το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, έχοντας διαφωνήσει στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και έχοντας αντιδράσει σε παραβιάσεις του κανονισμού λειτουργίας του διοικητικού συμβουλίου, στην αλλαγή των όρων του διαγωνισμού για τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ ΑΕ), σε αντικανονικές ανανεώσεις συμβάσεων συμβούλων κ.ά.


Δύο ακόμα δικογραφίες στη Βουλή
Στη Βουλή διαβιβάστηκαν σήμερα άλλες δύο δικογραφίες: Η μία αφορά τον τέως υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο και Φ. Σαχινίδη, αντίστοιχα, κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του πρώην αστυνομικού Δ. Γεωργακόπουλου, για τον τρόπο διαχείρισης των διαθεσίμων του ελληνικού Δημοσίου.
Η άλλη συντάχθηκε κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του εκπροσώπου του Ελληνικού Παρατηρητηρίου για την τήρηση των Συμφωνιών του Ελσίνκι Π. Δημητρά κατά του υπουργού Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλου και προκατόχων του υπουργών και υφυπουργών, για «πράξεις και παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου