Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΟΜΠΑΜΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Σ.μ.: Ένα άρθρο «βόμβα» που -αν αληθεύει- εξηγεί πολλές συμπεριφορές των εμπλεκομένων προσώπων στη Μέση Ανατολή και, … ιδίως το θράσος του Ερντογάν και της παρέας του. Είναι άραγε, ο Τεγίπ Ερντογάν, ο Μοχάμεντ Μόρσι, ο Μάλικ Ομπάμα, ο Μπάρακ Χουσείν Ομπάμα, Αδελφοί (Μουσουλμάνοι) στη Μουσουλμανική Αδελφότητα;;;

Η αντιπρόεδρος του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αιγύπτου Tahani al-Gebali, ισχυρίστηκε σε συνέντευξή στο τηλεοπτικό δίαυλο Μπιτνά Αλ-Kibir τον περασμένο Αύγουστο ότι «ο αδελφός του Ομπάμα [Ρόι Αμπόνγκο Μάλικ Ομπάμα ] είναι ένας από τους αρχιτέκτονες της επενδυτικής στρατηγικής για λογαριασμό της διεθνούς οργάνωσης των Αδελφών Μουσουλμάνων».
Πρακτορείο Ειδήσεων Ahlul Bayt (ABNA): Σύμφωνα με μετάφραση του Walid Shoebat (πρώην μέλος των Αδελφών Μουσουλμάνων, σήμερα ακτιβιστής για την ειρήνη), η al-Gebali δήλωσε: 

"Θα επιβάλουμε τον νόμο, και οι Αμερικανοί δεν θα μπορέσουν να μας σταματήσουν. Πρέπει να ανοίξουμε τους φακέλους και να ξεκινήσουμε τις νομικές διαδικασίες. Η κυβέρνηση Ομπάμα δεν μπορεί να μας σταματήσει. Γνωρίζουν ότι...
Υποστήριξαν την τρομοκρατία. Εμείς θα ανοίξουμε τους φάκελους έτσι ώστε τα εμπλεκόμενα έθνη να εκτεθούν, για να αποδείξουμε πώς συνεργάστηκαν με τους τρομοκράτες". 

Ο Shoebat είπε στις 5 Σεπτεμβρίου ότι μερικές αιγυπτιακές προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Μάλικ Ομπάμα, ο ετεροθαλής αδελφός του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα , υπόκειται τώρα σε έρευνα στην Αίγυπτο, για το ρόλο του στην ισλαμική οργάνωση Dawa (IDO), που εδρεύει στο Σουδάν, καθώς και εντός της Μουσουλμανικής Αδελφότητας γενικότερα. 
Καταγγελίες έχουν κατατεθεί στον Γενικό Εισαγγελέα Hisham Barakat, έτσι ώστε ο Μάλικ Ομπάμα να τοποθετηθεί στον κατάλογο παρακολούθησης των αιγυπτιακών αρχών και να ανακριθεί για τον ρόλο του στη χρηματοδότηση της διεθνούς ισλαμικής τρομοκρατίας. 
Ονόμαζεται Ρόι Αμπόνγκο Μάλικ Ομπάμα και είναι ο ετεροθαλής αδερφός του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα. Όπως ο αδερφός του, ασχολείται με την πολιτική και ήταν υποψήφιος κυβερνήτης της κομητείας Σιάγια της Κένυα.
Ο Μάλικ Ομπάμα είναι ο εκτελεστικός γραμματέας της IDO, στόχος της οποίας είναι να προωθήσει την Σαουδική Ουαχαμπιτική εκδοχή του Ισλάμ σε όλη την αφρικανική ήπειρο. 
Είναι πιθανό ότι η IDO συνδέεται με το Διεθνές Ισλαμικό Συμβούλιο για Dawa και Αρωγή (International Islamic Council for Dawa and Relief, IICDR), το οποίο συγκεντρώνει 86 ισλαμικές οργανώσεις, και εδρεύει στο Κάιρο. 
Ο Γενικό Γραμματέας του είναι ο Abdullah Omar Nasseef, επίσης πρόεδρος του Παγκόσμιου Ισλαμικού Κογκρέσου, μια κορυφαία οργάνωση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. 
Ο Nasseef ήταν επίσης Γενικός Γραμματέας της Μουσουλμανικής Παγκόσμιας Λίγκας (Islamic World League, οργάνωση που χρηματοδοτείται από τη Σαουδική Αραβία) και συν-ίδρυσε το 1988 με τον πρώην Πρόεδρο του Πακιστάν Zia-ul-Haq, την Rabita Trust, το οικονομικό σκέλος της Λίγκας. 
Είχε τεθεί υπό έρευνα από την Γερουσία των ΗΠΑ (και αργότερα χαρακτηρίστηκε από την επιτροπή Αλ-Κάιντα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ως  οργάνωση εγγύς της Αλ Κάιντα. 
Η σχέση που συντηρείται από τον Πρόεδρο Ομπάμα με το ετεροθαλή αδελφό του Malik δεν είναι απομακρυσμένη, αφού ο καθένας τους ήταν μάρτυρας του άλλου κατά τη διάρκεια των γάμων τους, και δεδομένου ότι ο Μάλικ Ομπάμα έχει πάει στο Λευκό Οίκο πολλές φορές. 
Ο Μάλικ Ομπάμα ηγείται επίσης του Ιδρύματος Μπάρακ Χ. Ομπάμα (Barack H. Obama Fundation), το οποίο είχε επικριθεί για το γεγονός ότι σύλλεγε κεφάλαια που εκπίπτονται από τη φορολογία στο διαδίκτυο μεταξύ 2008 και 2011, ενώ δεν είχε το ανάλογο καθεστώς που απαιτείται για να το πράξει. Αυτή η κατάσταση διορθώθηκε τον Ιούνιο 2011, μετά από κατάλληλες παρεμβάσεις , με μπόνους την αναδρομική κάλυψη των ανωμαλιών μέχρι το 2008. 
Η οικογένεια Ομπάμα διαθέτει επίσης και δεύτερο ίδρυμα, το Mama Sarah Obama Foundation.

Το τελευταίο παρέχει υποτροφίες για τη μελέτη της σαρία σε τρία ειδικά σχολεία στον τομέα αυτό στη Σαουδική Αραβία: Η  Σχολή Umm al-Qura, το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Medina και το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο Ιμάμ Muhammad bin Saud University στο Ριάντ.
Να θυμίσουμε τέλος ότι ο Σαάντ αλ-Shater,  γιος του ηγέτη του κρατούμενου ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Khairat αλ-Shater, είχε δηλώσει τον Αύγουστο ότι είχε αποδείξεις ικανές να «στείλουν τον Ομπάμα στη φυλακή».
Ισχυρίστηκε αργότερα ότι ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε στείλει μια αντιπροσωπεία στο Κάιρο για να ελευθερωθούν ο πατέρας του και άλλοι ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, για να εμποδίσει τη δημοσίευση εκρηκτικών έγγραφων που πιθανώς να ενοχοποιούν τον Ομπάμα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Saad al-Shater συνελήφθη από τις αιγυπτιακές αρχές στις 28 Αυγούστου. 
Αυτές οι νέες εξελίξεις μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε καλύτερα γιατί η διοίκηση Ομπάμα προσπαθεί, παρά τη ρητή υπόσχεση του Μπαράκ το 2009 προς τις οικογένειες των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, να εμποδίσει τις προσπάθειες των οικογενειών αυτών για την έκδοση του κεφαλαίου 28 σελίδων της έκθεση της μεικτής Εξεταστικής Επιτροπής Επιτροπής του Κογκρέσου  που τεκμηριώνει, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, τον ρόλο της Σαουδικής Αραβίας στις επιθέσεις αυτές

Διεξάγεται μια όλο και περισσότερο δημοσιοποιημένη  εκστρατεία για τη δημοσίευση αυτών των 28 σελίδων, με την πρόσφατη σύσταση μιας ένωσης που ονομάζεται «Οι ενωμένες οικογένειες της 11ης Σεπτεμβρίου για τη πτώχευση της τρομοκρατίας» (9/11 Families United to Bankrupt Terrorism).  
Αυτή η ομάδα καλεί τον πρόεδρο Ομπάμα να κρατήσει την υπόσχεσή του και έχει την υποστήριξη δύο τοπικών ημερήσιων εφημερίδων στη Φλόριντα, τη Miami Herald και τη Sarasota Herald-Tribune. 
Κατατέθηκε αίτηση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, για να αναγκαστεί το FBI να συμμορφωθεί με τις αιτήσεις αποχαρακτηρισμού που διατυπώθηκαν από διάφορες προσωπικότητες και οργανώσεις υπό την αιγίδα του Νόμου του δικαιώματος πρόσβασης στη πληροφορία.
Τώρα καταλαβαίνουμε  καλύτερα γιατί τα Σαουδικά συμφέροντα που συνδέονται με την οικογένεια Μπους βρήκαν το 2008, στο πρόσωπο του Μπαράκ Ομπάμα, ένα αξιόπιστο σύμμαχο για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους.
Και γιατί κινητοποιήθηκαν, σε διεθνές επίπεδο, για να γίνει αυτός ο άξιος διάδοχος του Μπους στο Λευκό Οίκο. 


Υστερόγραφο
Σχετικά με τη διείσδυση ανθρώπων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην αμερικανική διοίκηση υπενθυμίζω το άρθρο του Τιερί Μεϊσάν (9.7.13):

Προαναγγείλει η τύχη του Μόρσι αυτή των Αδελφών Μουσουλμάνων;

Απόσπασμα:
Σε τελική ανάλυση, αυτό που κάνει  την « Αραβική Άνοιξη» (Τυνησία, Αίγυπτος, Λιβύη, Συρία), δεν είναι η αστάθεια, ή ο πολιτισμός, αλλά η λύση που προβλέπεται από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις: πρόσβαση των Αδελφών Μουσουλμάνοι στη εξουσία.
Αυτή η μυστική οργάνωση, δήθεν αντι-ιμπεριαλιστική, ανέκαθεν ελεγχόταν πολιτικά από το Λονδίνο. 

Εκπροσωπούταν στην διοίκηση Χίλαρι Κλίντον, μέσω της Αμπεντίν Ούμα (σύζυγος του σιωνιστή βουλευτή Anthony Weiner που παραιτήθηκε), της οποίας η μητέρα Σαλέχα Αμπεντίν διοικεί το παγκόσμιο γυναικείο παρακλάδι της Αδελφότητας. 
Το Κατάρ έχει χρηματοδότησε τις επιχειρήσεις (περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως!) και εξασφάλισε τη μιντιατική κάλυψη της αδελφότητας  στην οποία παραχώρησε την αλυσίδα Αλ-Τζαζίρα από τα τέλη του 2005. 
Τέλος, η Τουρκία παρείχε τη πολιτική τεχνογνωσία με συμβούλους επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου