Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΑΣΗΚΩΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ

Κατρακύλα 31,2% εμφανίζει φέτος το συνολικό φορολογούμενο εισόδημα - Το συνολικό φορολογούμενο εισόδημα υποχώρησε φέτος στα 55,76 δισ. ευρώ (από 81 δισ. πέρυσι)...

Συμπληρωματικούς φόρους και χαράτσια ύψους 4 δισ. ευρώ πάνω στα διαλυμένα λαϊκά εισοδήματα του 2012 απέφερε η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, και αυτό παρά το γεγονός ότι τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και τα ασφαλιστικά ταμεία ήδη παρακράτησαν και απέδωσαν στην Εφορία τόσο το χαράτσι για τη λεγόμενη «αλληλεγγύη», όσο και...
Τους φόρους εισοδήματος που αναλογούν στη βάση του αφορολόγητου ορίου και της φορολογικής κλίμακας.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ):
-- Υποβλήθηκαν 5,59 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις, αριθμός που υπερβαίνει τον αντίστοιχο περσινό κατά 150 χιλιάδες.
-- Το συνολικό φορολογούμενο εισόδημα υποχώρησε φέτος στα 55,76 δισ. ευρώ (από 81 δισ. πέρυσι). Η κατρακύλα, σε απόλυτα μεγέθη, φτάνει στα 25,2 δισ. ευρώ και ποσοστιαία στο 31,2%.
-- Στα 2,7 εκατομμύρια (ποσοστό 49%) φτάνει ο αριθμός των νοικοκυριών για τα οποία προκύπτουν συμπληρωματικοί φόροι και χαράτσια, τα οποία κατά μέσο όρο διαμορφώνονται στα 1.469 ευρώ.
-- Ο «καθαρός φόρος» που προκύπτει από τη διαδικασία της εκκαθάρισης (μετά τις τυχόν επιστροφές που φέτος έχουν σχεδόν εξαϋλωθεί) διαμορφώνεται στα 3,64 δισ. ευρώ.
-- Από τα 4 δισ. ευρώ που έχουν βεβαιωθεί για είσπραξη (χρεωστικά σημειώματα) περίπου 3 δισ. ευρώ αφορούν στον πρόσθετο φόρο εισοδήματος, 698,8 εκατ. ευρώ στο χαράτσι της «αλληλεγγύης» και 363,8 εκατ. ευρώ στο χαράτσι του επιτηδεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου