Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ

Επιμένει αμετανόητα και απερίσκεπτα η κυβέρνηση στην επικίνδυνη «θεωρία των δύο άκρων» που ταυτίζει την δημοκρατική πολιτική δράση της Αριστεράς με το κοινό ποινικό έγκλημα της Χρυσής Αυγής, φλερτάροντας με την δημοκρατική εκτροπή...

«Δεν παίρνουμε τίποτε πίσω από όσα είπε ο Χρύσανθος!» απάντησε με αυστηρά συνοφρυωμένο ύφος επίλεκτο κυβερνητικό στέλεχος σε παρέα δημοσιογράφων σε διάδρομο της Βουλής, όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση αλλάζει διακριτικά στάση. «Απλώς-εξήγησε- χαμηλώνουμε ταχύτητα και από 5η βάζουμε 4η».

Συνοπτικά αυτό σημαίνει, ότι το Μαξίμου, έχει αποφασίσει να φουσκώνει τα πανιά των νεοναζί, όσο χρειάζεται να σπέρνει από το παράθυρο το φόβο στην κοινωνία, προκειμένου να περνά από την βασιλική οδό τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης.  Στο άνευρο μήνυμα του Α. Σαμαρά, μπορούσε εύκολα κανείς να δει...
Την αγωνιώδη καρικατούρα ενός πρωθυπουργού-εγγυητή της ομαλότητας που στέκεται με μετριοπάθεια ανάμεσα στους καλλιεργητές της βίας και οδηγεί με σταθερό χέρι το τιμόνι, για την έξοδο της χώρας από την κρίση…
Επιμένει ο Χρύσανθος Λαζαρίδης: 
Στο ίδιο ακριβώς μήκος είχε εμφανιστεί λίγο νωρίτερα στη Βουλή ο σύμβουλός του, Χρύσανθος Λαζαρίδης, βουλευτής Επικρατείας και μαζί με τον γραμματέα της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκου, εκ των στυλοβατών αυτής της ανιστόρητης θεωρίας, ο οποίος επανέλαβε όσα είχε πει μια ημέρα νωρίτερα, απλώς… «βάζοντας 4η  αντί για 5η».

Αφού επανέλαβε την άποψη ότι η παρουσία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου «ευτελίζει το Κοινοβούλιο», εξήγησε τι εννοούσε με την πρόβλεψη ότι θα υπάρξουν και νέα θύματα, λέγοντας «η προειδοποίηση μου ισχύει στο ακέραιο και θα την πω και σήμερα και προσφέρω υπηρεσία και σε εσάς, βλάπτετε και την χώρα και την δημοκρατία. Αυτή η κλιμάκωση της έντασης και αυτά που εκστομίζονται εδώ μέσα και έξω από δω, και μιλούν σε σχολεία για ανατροπή, δημιουργούν υπόστρωμα βίας που οδηγεί σύγκρουση και περισσότερη βία που μπορεί να οδηγεί και σε θανάτους. Αν είναι σωστό σας κάνω μια προειδοποίηση γιατί είναι και προς το δικό σας συμφέρον να μην δίνετε αυτή την εικόνα».

Στην παρατήρηση της κ. Κωνσταντοπούλου που έκανε λόγο για «εμπρηστική, προκλητική, πρακτόρικη και προβοκατόρικη επίθεση του πρωθυπουργικού συμβούλου στον ΣΥΡΙΖΑ» και κατήγγειλε σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, ο κ. Λαζαρίδης ανταπάντησε «Δεν έχω δικαίωμα να μιλάω για ευθύνες που υποθάλπουν την βία και την ένταση; Η ένταση δεν δημιουργείται μόνο από έναν, ανέφερα παραδείγματα όπως οι Σκουριές ή η φραστική βία για τα γουναράδικα. Δεν τα ξέρετε αυτά; Βάζω μια διάσταση ότι αυτά που λέτε εδώ μέσα – οι άλλοι λένε χειρότερα – τα ακούνε και κάποιοι απέξω. Αν αρχίσει το κακό που θα σταματήσει;». 

Πρόσθεσε μάλιστα με μια αίσθηση υπερηφάνειας «ναι, προσφέρω υπηρεσία όταν προειδοποιώ για ένταση που οδηγεί σε βία γιατί πρέπει να το αποτρέψουμε. Έχω δικαίωμα να κάνω κριτική σε όσους κατά τη γνώμη μου καλλιεργούν την ένταση, και δικαίωμα να προειδοποιώ για τα επόμενα φαινόμενα βίας και έντασης θα έχουν ευθύνες και όσοι δεν άκουσαν την προειδοποίηση. Όλοι να γίνουμε πιο υπεύθυνοι, κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής. Την κακή συνήθεια όποιος σας λέει αλήθειες να τον στοχοποιείτε, να το κόψετε. Να ακούτε την κριτική χωρίς ανοησίες περί προβοκατόρικης επίθεσης. Απευθύνομαι στους εχέφρονες ανάμεσά σας – αν εσείς τα εισπράττατε αυτά πως θα αντιδρούσατε;».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου