Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΜΠΟΥΡΚΑ ΣΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Μουσουλμανικά σχολεία στη Βρετανία αναγκάζουν δεκάχρονα και εντεκάχρονα κορίτσια να φορούν μπούρκα σαν μέρος της μαθητικής τους στολής... 
 
Το σχολείο θηλέων «Madani» στο ανατολικό Λονδίνο ανακοίνωσε πρόσφατα ότι όλες οι μαθήτριες υποχρεούνται να φορούν ολόσωμες μαύρες μπούρκες όταν προσέρχονται στο εκπαιδευτήριο το πρωί και μαντίλες μέσα στις τάξεις στη διάρκεια των μαθημάτων. Αυτό, σύμφωνα με τη διεύθυνση του σχολείου, «συμβαδίζει με τον επιθυμητό κώδικα ένδυσης για μία μουσουλμάνα».   

Μεταξύ άλλων ιδιωτικών μουσουλμανικών σχολείων, το «Ayesha Siddiqa», επίσης θηλέων, στο δυτικό Λονδίνο, απαιτεί... Από τις μαθήτριες να φορούν μπούρκα σε σκούρο μπλε χρώμα, προειδοποιώντας μάλιστα στην ιστοσελίδα του ότι «δεν προτίθεται να υποχωρήσει στο θέμα της ένδυσης».

Ο βρετανικός Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης Σχολικών Ιδρυμάτων (OFSTED) επισκέφτηκε το σχολείο, εκφράζοντας τις ανησυχίες του για «την πρόνοια, υγεία και ασφάλεια των κοριτσιών».  

Την περασμένη εβδομάδα, σημειώθηκε αντιπαράθεση όταν το κολέγιο «Birmingham Metropolitan» ζήτησε από τους μαθητές να βγάλουν τα καπέλα, τις κουκούλες και τις μαντίλες. Τελικά το κολέγιο υποχώρησε μετά από καταγγελίες για «θρησκευτικές διακρίσεις» που του προσήψαν ηγέτες κοινοτήτων Βρετανών μουσουλμάνων, παρά το γεγονός ότι υπέρ της κοσμικής ενδυμασίας ετέθη ο ίδιος ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.  

«Είναι λάθος ένα παιδί να αναγκάζεται να καλύπτει το πρόσωπο του. Αυτό σημαίνει καταπάτηση της ατομικής ελευθερίας» δήλωσε η Κέιθ Πόρτεους Γουντ, διευθύντρια της οργάνωσης «Εθνική Κοσμική Κοινωνία» (National Secular Society). Σχεδόν όλα τα δημόσια ισλαμικά σχολεία απαιτούν από τα κορίτσια να καλύπτουν τα μαλλιά τους με φουλάρια, ενώ άλλα να φορούν παραδοσιακά φορέματα, τα τζιχάμπ, στη διάρκεια των μαθημάτων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου