Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΕΠΙΔΟΞΟΙ "ΣΙΣΗΔΕΣ" ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ "ΣΩΣΟΥΝ"

Πριν μερικές εβδομάδες στις 17 Αυγούστου είχαμε δημοσιεύσει ένα άρθρο με τίτλο: “Μπορεί η Ελλάδα να γίνει Αίγυπτος”; Οι επικίνδυνες ομάδες που θέλουν να ξαναγράψουν ιστορία”. Δεν το είχαμε γράψει τυχαία... 

Oύτε παριστάνουμε τους βαθυστόχαστους αναλυτές που τα γνωρίζουν όλα. Έχουμε πολλούς τέτοιους. Απλά ζούμε σ΄ αυτή τη χώρα ,ακούμε ,βλέπουμε ,κυκλοφορούμε και προσπαθούμε να μιλάμε με όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστες πηγές.
Ήταν λοιπόν οφθαλμοφανές σ΄ όποιον ήθελε να δει ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό κάποιοι αναζητούσαν τον δικό μας “στρατηγό Σίσι” ,όπως τον αναμένουν οι Αιγύπτιοι. Μόνο που είναι άλλο η Αίγυπτος και...
Aλλο η Ελλάδα. Στην σύγχρονη Αίγυπτο δεν γνώρισαν -μέχρι το Μόρσι- ηγέτη που δεν είχε και γαλόνια. Εδώ τα “γαλόνια” πήραν την εξουσία με τη βία και την πήγαν χρόνια πίσω. Μπορεί όσοι ανέμεναν ή αναμένουν τον "σωτήρα με τα γαλόνια" να αποτελούν μια ισχνή μειοψηφία αλλά όπως διαπιστώσαμε όλοι μας στην Ελλάδα της κρίσης οι μειοψηφίες κάνουν "μεγάλες ζημιές".
Το πρόβλημά μας φαίνεται να είναι...ιστορικό . Και γι΄ αυτό μοιάζει αξεπέραστο. Το είπε και ο Φαήλος Κρανιδιώτης στην συνέντευξή του, μιλώντας για την “ενοχική Δεξιά” που αν και νίκησε στον εμφύλιο ‘“άφησε την Αριστερά να γράψει την ιστορία”. Και κάποιοι ακόμη και σήμερα το 2013 με την χώρα μισοπεθαμένη φαίνεται ότι έχουν προτεραιότητα να ξαναγράψουν την ιστορία!

Η ιστορία έχει γραφτεί ,τελεία και παύλα! Ο Εμφύλιος τελείωσε το 1949 και δεν κέρδισε κανείς. Έχασε η χώρα και οι πολίτες της. Οι οποίοι θρήνησαν νεκρούς, υποδέχτηκαν ανάπηρους, έχασαν για χρόνια συγγενείς και φίλους στις φυλακές και στις εξορίες. Αυτή είναι η ιστορία και δεν έχει κανένα νόημα να ξαναγραφτεί ,γιατί όπως κι αν την...διορθώσεις, οι νεκροί, οι τραυματίες, οι ανάπηροι, οι εξόριστοι, οι φυλακισμένοι δεν μπορούν να “σβηστούν”. Το αίμα και ο πόνος ήταν ίδια στις οικογένειες που έχασαν άνθρωπο είτε φορούσε τη στολή του κυβερνητικού στρατού ,είτε ήταν αντάρτης .

Αυτό το κλίμα βοηθά χρόνια τώρα , τους “επίδοξους σωτήρες” να κάνουν αραιά και που παλιότερα κι όλο πιο συχνά τώρα την εμφάνισή τους . Είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Θεός τους έστειλε στη γη ,σ΄ αυτή τη γωνιά που λέγεται Ελλάδα , για να την σώσουν.

Δεν χρειαζόμαστε ...Σίσι. Μια στοιχειώδη σοβαρότητα αναζητούμε όλοι . Να δούμε μέσα σ΄ αυτή τη τρικυμμία όλους αυτούς τους πολιτικούς που λένε ότι θέλουν να μας σώσουν ,να είναι ψύχραιμοι και νηφάλιοι έχοντας τις διαφωνίες τους και να συζητούν ,να προτείνουν προς τα που πρέπει να πάει το καράβι μήπως και βρει ένα απάνεμο λιμάνι. Βαρέθηκε ο κόσμος να τους ακουει να ρωτάει ο ένας τον άλλο το ερώτημα με την αυτονόητη απάντηση : “καταδικάζετε τη βία”;
Οι επίδοξοι “Σίσιδες” είναι βέβαιο ότι για κάποιο χρονικό διάστημα θα “λουφάξουν”. Είμαστε βέβαιοι όμως ότι όσο επικρατεί αυτο το νοσηρό πολιτικο κλίμα θα παραμένουν σε ετοιμότητα για να έρθουν και να εκπληρώσουν την αποστολή τους : να μας σώσουν με τα γαλόνια που κάποτε φόρεσαν αλλά ποτέ δεν κατάλαβαν γιατί τα φόρεσαν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου