Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΑ ΠΟΣΟ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ???

Το συμπέρασμα που έβγαλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από έναν χρυσαυγίτη είναι σαφέστατο, όπως το διατύπωσε ο στενότατος συνεργάτης του Χρύσανθος Λαζαρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ «παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου»... 

του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε και μια άλλη διάσταση υπό το κράτος της δολοφονίας: «Το πρόβλημα δεν είναι η θεωρία των δύο άκρων. Το πρόβλημα είναι ότι μέσα στο αμάλγαμα του λεγόμενου ''αντιμνημονιακού μετώπου'' συνυπάρχουν δυνάμεις οι οποίες είναι ακροδεξιές, ναζιστικές, παραδοσιακά κομμουνιστικές και βεβαίως δήθεν νεοριζοσπαστικές...» δήλωσε στον ραδιοσταθμό Βήμα FM.
Εχθρός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ για τον πρωθυπουργό και όχι οι δολοφόνοι χρυσαυγίτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί να τον απομακρύνει από την εξουσία μόλις...
Γίνουν εκλογές, άρα το προσωπικό του συμφέρον επιβάλλει να κατευθύνει τα πυρά του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αντώνης Σαμαράς καταδικάζει γενικά «τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται» και «το αίμα που μας διαιρεί μέσα και μας εκθέτει έξω από την Ελλάδα».

Χαστούκια από τους Γερμανούς και τους ανθρώπους τους δέχεται απανωτά ο πρωθυπουργός. Πρώτος άρχισε ο Αυστριακός Χάνες Σβόμποντα, επικεφαλής των Ευρωπαίων σοσιαλιστών στο ευρωκοινοβούλιο. Πέταξε στα Τάρταρα την ελληνική προεδρία στην ΕΕ, που θα αρχίσει μετά από τρεις μήνες. «Αν η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποτύχουν να σταματήσουν τη γεμάτη μίσος συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων, θα είναι μια απαράδεκτη προεδρία της ΕΕ!» δήλωσε προκαλώντας ταραχή στην κυβέρνηση. Καλά να τους κατηγορούν οι πολιτικοί τους αντίπαλοι στην Ελλάδα, αλλά να τους μέμφονται και οι Ευρωπαίοι με τους οποίους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συναποφάσισαν την επιβολή του Μνημονίου που εξαθλιώνει τη χώρα μας, ε, αυτό πάει πολύ!

Να αφαιρεθεί (!) η προεδρία από την Ελλάδα απαίτησαν δεξιοί Γερμανοί! Καλά οι σοσιαλιστές, τα «ευρωλαμόγια», αλλά και οι ομοϊδεάτες του Σαμαρά να του ρίχνουν ανάθεμα; Κι όμως ήταν δύο βουλευτές των χριστιανοδημοκρατών, ο Κλάους Πέτερ Βιλς και ο Φρανκ Σέφλερ, που ζήτησαν να παραιτηθεί η Ελλάδα από την προεδρία της ΕΕ γιατί η προεδρία θα κοστίσει 100 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα κληθούν ουσιαστικά να τα πληρώσουν οι Ευρωπαίοι! Σαν να μην έφτανε αυτό, το έκανε πρωτοσέλιδο θέμα η «Μπιλντ», που τη διαβάζουν 10 εκατομμύρια Γερμανοί κάθε μέρα!
Κάρφωσε τον Βενιζέλο και ο Γερμανός τραπεζίτης Γιεργκ Ασμουσεν - και τον κάρφωσε ως επίδοξο παραχαράκτη των στοιχείων του ελληνικού προϋπολογισμού προκειμένου να «εξαφανίσει» με λογιστική απάτη την αναμενόμενη δημοσιονομική τρύπα! Εχει τεράστια σημασία ότι την αποκάλυψή της έκανε η εβδομαδιαία εφημερίδα «Ντι Τσάιτ» - δηλαδή η εφημερίδα της σοσιαλδημοκρατικής διανόησης της Γερμανίας!

«Μετά τη συζήτηση (σ.σ. με τον Βενιζέλο) ο Ασμουσεν σχεδόν δραπετεύει από το κτίριο. Είναι σαστισμένος. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τον ρώτησε αν μπορούσαν να αλλάξουν τους αριθμούς ώστε η δημοσιονομική τρύπα να γίνει μικρότερη ή να εξαφανιστεί» γράφει η «Ντι Τσάιτ».
Απογοήτευση. Ευτυχώς που υπάρχει κι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Απέραντη η αισιοδοξία του. «Μια χαρά πάμε τώρα» δήλωσε και άφησε άναυδους τους δημο­σιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου