Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΣΥΝΩΣΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ

Η κυβέρνηση δεν αντιπαλεύει το νεοναζισμό. Τον χρησιμοποιεί ως εργαλείο πολιτικής χειραγώγησης της κοινωνίας με στόχο τη διασφάλιση της απαραίτητης πίστωσης χρόνου προκειμένου να ολοκληρωθούν και οι τελευταίες πινελιές στον αντεθνικό και πατριδοκτόνο ρόλο που της ανατέθηκε...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο πρωθυπουργός της ντροπής που δε δίστασε να αυτοεξευτελιστεί – μόνο και μόνο για να γίνει πρωθυπουργός έστω και δωσίλογος - με την πλέον ταπεινωτική υπογραφή που θα μπορούσε να αποσπάσει κατοχικός υπάλληλος από πολιτικό ανδρείκελο, περιδιαβαίνει τις ΗΠΑ με το πλακάτ κρεμασμένο στο λαιμό του να γράφει ξεκάθαρα: «ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΑΤΡΙΣ» 

Και μόλις σε προσπεράσει, ένα δεύτερο πλακάτ κρεμασμένο στην πλάτη του, διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως: «ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ».

Την ίδια στιγμή ο έτερος Καππαδόκης, ο αλαζόνας μισάνθρωπος που αντί να απολογείται ήδη για τα έργα και τις ημέρες του ως συμπρωταγωνιστής στη συμμορία του Καστελόριζου...
Μοστράρει ως αντιπρόεδρος σε μια κυβέρνηση στην οποία εξασφάλισε στήριξη επειδή του εξασφάλισε ασυλία και προσωρινή ατιμωρησία, επιστρέφει στην Ελλάδα με μια σαφέστατη εντολή που λέει: «ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».

Κι ενώ οι παραπάνω δύο διαπιστώσεις συνθέτουν αβίαστα την ακτινογραφία του πολιτικού σκηνικού και πρωτίστως του γεωπολιτικού Καιάδα στον οποίο εισέρχεται πλέον η χώρα, όλα δείχνουν πως η κοινωνία μπαίνει πλέον κι αυτή για τα καλά στον επικίνδυνο λαβύρινθο του Εθνικού διχασμού.

Η ανάγκη αντιμετώπισης του νεοναζισμού, που θα έπρεπε να αποτελεί πάνδημο αίτημα μιας κοινωνίας που οφείλει να θυμάται τη δωσίλογη δράση και στάση της ταγματαλητείας, κατά τη διάρκεια του μεγάλου ενικοαπελευθερωτικού αγώνα του λαού μας, αλλά και τη φασιστική δικτατορία των συνταγματαρχών, μετατρέπεται από πολιτικούς και φερέφωνα της κοινωνικής αποχαύνωσης, σε πολιτικό καμβά πάνω στον οποίο οι Φρανκενστάιν της Νέας Εποχής, ετοιμάζονται να δρομολογήσουν την πλέον συμβολική εθνική αποδόμηση σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η κουλτούρα του μίσους συνωστίστηκε σε κρίσιμη μάζα με την υποκουλτούρα του πολιτικού καιροσκοπισμού, και μετατρέπεται πλέον σε επικίνδυνη μπόχα που διαπερνά τα πάντα στον τόπο μας.

Η κυβέρνηση δεν αντιπαλεύει το νεοναζισμό. Τον χρησιμοποιεί ως εργαλείο πολιτικής χειραγώγησης της κοινωνίας με στόχο τη διασφάλιση της απαραίτητης πίστωσης χρόνου προκειμένου να ολοκληρωθούν και οι τελευταίες πινελιές στον αντεθνικό και πατριδοκτόνο ρόλο που της ανατέθηκε.

Επιπροσθέτως επιχειρεί με πρόσχημα την αντιμετώπιση του νεοναζισμού, να αναβαθμίσει το κατοχικό θεσμικό οπλοστάσιο, με μέτρα που... 
-αφυδατώνουν περαιτέρω τη Δημοκρατία, 
-καταλύουν και τα τελευταία οχυρά προστατευτισμού της που απέμειναν στο ήδη παραβιασμένο Σύνταγμα, 
-εξασφαλίζουν έναν θεσμικό προστατευτισμό στα κατοχικά ανδρείκελα, 
-και φυσικά οδηγούν τον τόπο στη γενικευμένη πολιτική εκτροπή.
  • Τα αναλώσιμα της Χρυσής Αυγής φυλακίστηκαν, και ο ναζισμός απελευθερώθηκε από το κλουβί του για να καταστεί πλέον κυρίαρχη πολιτική στην Ελλάδα του 2013. Αυτό πλασάρεται επικοινωνιακά ως θρίαμβος της Δημοκρατίας.
Τα επικοινωνιακά φερέφωνα, επειδή ακριβώς επιχειρούν να συγκαλύψουν αυτή την αδυσώπητη αλήθεια, φωνασκούν για τον «βιασμένο νομικό μας πολιτισμό» και επιχειρούν να βγάλουν μάρτυρες αναξιόπιστους κλπ κλπ κλπ. Καμώνονται δηλαδή πως δεν έχουν αντιληφθεί πως η αντιμετώπιση του νεοναζισμού, δεν είναι πρωτίστως ζήτημα νομικίστικης και τεχνικής διαχείρισης, αλλά πάνω απ΄όλα κυρίαρχη αντίληψη για τη ζωή και την πολιτική Δημοκρατία, που πρέπει να διαπερνά τα πάντα, στην πολιτικοκοινωνική ζωή και φυσικά στον τρόπο άσκησης της πολιτικής εξουσίας.

Τι θα γίνει τελικά???
Θα καταρρεύσουν ως νομικά αβάσιμες οι κατηγορίες σε βάρος των αναλωσίμων νεοναζιστών και θα ηρωοποιηθούν στο μέλλοντα χρόνο??? Από έναν «νομικό πολιτισμό» που τον έχτισαν για να μπορεί να είναι ακριβός στα πίτουρα και φτηνός σ αλεύρι, όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς. Ακόμη και αυτό. Άλλωστε η πατρίδα μας μπορεί να έχει λαό με κοντή μνήμη, αλλά έχει παράδοση σε εθνοσωτήρες και «εθνοσωτηρίους»
  • Το βέβαιο πάντως είναι πως ανεξάρτητα από την τύχη που θα έχουν οι αναλώσιμοι χρυσαυγίτες, στον τόπο μας η Δημοκρατία έχει καταρρεύσει οριστικά, ο Ναζισμός αναδεικνύεται πλέον σε κυρίαρχη πολιτική αντίληψη των κρατούντων.
Και αν αυτοί που πρωτοστάτησαν σ αυτό το έγκλημα, που δε συνιστά παρά φυσική συνέχεια στο καθεστώς της ξένης κατοχής, δεν ανατραπούν από τη μαχόμενη κοινωνία και δεν τιμωρηθούν παραδειγματικά, τότε ο τόπος μας θα οδηγηθεί στον εθνικό διαμελισμό και τη γενικευμένη εθνική αποδόμηση.

Τα ανδρείκελα που μέχρι χθες υπήρξαν θύματα του γιαουρτιού, σήμερα επιχειρούν να πάρουν την εκδίκηση τους. Γιατί??? Γιατί απλούστατα κανείς δε τους πέταξε μέσα στο καζάνι με το καυτό γάλα. Τελεία και παύλα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου