Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΟ ΚΑΝΑΒΑΤΣΟ ΤΟΥΣ ΣΤΡΙΜΩΞΕ Ο ΑΣΑΝΤ - ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ"

Λέγαμε μόλις προχθές αναφερόμενοι στις εξελίξεις που αφορούν στη Συρία: "Και φυσικά ο Άσαντ, αποφασισμένος και περήφανος, δε θα άφηνε αναξιοποίητη για λογαριασμό της δικής του πατρίδας και του δικού του λαού, την κωλοτούμπα  του θρασύδειλου δίδυμου του πλανήτη..."

Τονίζαμε επίσης πως: "Ο πραγματικός κερδισμένος…Αυτός που τσαλάκωσε την επίπλαστη μαγκιά των δολοφονικών συμμοριών, είναι ο Άσαντ. Ο ηγέτης μιας χώρας που δε συμβιβάστηκε δηλαδή, και διέκρινε έγκαιρα πως πίσω από τις μεγαλοστομίες των γιάνκηδων, δεν κρύβονται παρά τρομαγμένα κουτάβια..."

Και σήμερα, ελάχιστες μόλις ώρες μετά η είδηση έρχεται από το on alert, μέσα από το οποίο γνωστοποιείται ότι...
Η Συρία αποδέχτηκε τη Σύμβαση που απαγορεύει τα χημικά όπλα "αφοπλίζοντας" τη Δύση... 

Η Συρία έγινε σήμερα κράτος-πλήρες μέλος της διεθνούς Σύμβασης απαγόρευσης της χρήσης χημικών όπλων, όπως δήλωσε ο πρεσβευτής της χώρας αυτής στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, κάτι το οποίο είχε υποσχεθεί να πράξει η κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, στο πλαίσιο μιας υπό διαπραγμάτευση συμφωνίας για να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το χημικό οπλοστάσιο της χώρας.

"Από νομική άποψη, η Συρία έγινε αρχής γενομένης από σήμερα πλήρες (κράτος) μέλος της σύμβασης" για την απαγόρευση της χρήσης χημικών όπλων, όπως δήλωσε ο Σύρος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Μπασάρ Τζααφάρι, μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη μετά την υποβολή των σχετικών εγγράφων στον Οργανισμό.

Η Συρία ήταν ως σήμερα η μία από τις μόλις επτά χώρες οι οποίες δεν είχαν ενταχθεί στη Σύμβαση για την Απαγόρευση της Χρήσης Χημικών Όπλων, η οποία επιτάσσει οι χώρες οι οποίες την έχουν επικυρώσει να προχωρήσουν στην πλήρη καταστροφή των χημικών τους οπλοστασίων.

Επιμένει το Στέητ Ντιπάρτμεντ
Τα έγγραφα που έστειλε η Συρία στα Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να ενταχθεί στη διεθνή Σύμβαση για την κατάργηση των χημικών όπλων στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αποφύγει ένα αμερικανικό στρατιωτικό πλήγμα δεν πρέπει να αποτελέσουν ένα "υποκατάστατο" του αφοπλισμού της, ούτε μια τακτική παρακώλυσης, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαρί Χαρφ είπε ότι η πιθανότητα χρήσης στρατιωτικής βίας εκ μέρους της Ουάσινγκτον παραμένει στο τραπέζι, όσο συνεχίζονται στη Ρωσία οι συζητήσεις για το πώς θα καταστραφεί το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας.

Η Χαρφ τόνισε επίσης ότι μολονότι η Ουάσινγκτον είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τη Δαμασκό στο θέμα των χημικών όπλων, δεν έχει αλλάξει η άποψη των ΗΠΑ ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δεν πρέπει να έχει ρόλο στο πολιτικό μέλλον της Συρίας.

Τι λέτε λοιπόν??? Δικαιωθήκαμε γι ακόμη μία φορά??? 

Δείτε το σχετικό μας άρθρο...

ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕ ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΟΜΠΑΜΑ - ΠΟΥΤΙΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου