Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΨΗ

Από προχθές η κυβέρνηση... έχει ριχτεί στη μάχη της καταπολέμησης της "μαύρης" εργασίας. Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι η "μαύρη" εργασία θα παταχθεί άμεσα και παραδειγματικά με επιβολή προστίμου ύψους 10.550 ευρώ για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο... 

του ΝΙΚΟΥ ΛΙΟΝΑΚΗ

Χθες μάλιστα, εξερχόμενος από το Μ. Μαξίμου, υποστήριξε ότι αυτό το μέτρο "θα πιάσει τόπο" και ότι με αυτό "στείλαμε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα". 

Τώρα ο Γ. Βρούτσης καλείται να εφαρμόσει τις εξαγγελίες του και να δώσει το "πολύ ηχηρό μήνυμα" για το οποίο μιλά. Και μπορεί να το κάνει ξεκινώντας από την περίπτωση της "Δημόσιας Τηλεόρασης" (ΔΤ), η οποία, όπως καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ, λειτουργεί με δημοσιογράφους δίχως να έχουν υπογράψει συμβάσεις εργασίας. Ειδικότερα, χθες το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ απέστειλε... 


Τη σχετική καταγγελία προς τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Μιχάλη Κανδαράκη, η οποία κοινοποιήθηκε και προς τον Γ. Βρούτση, τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τον διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ρ. Σπυρόπουλο και τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ. Συγκεκριμένα, η ΕΣΗΕΑ "καταγγέλλει το γεγονός ότι ορισμένοι συνάδελφοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο τηλεοπτικό κανάλι με την επωνυμία Δ.Τ. (Δημόσια Τηλεόραση), απασχολούμενοι στα κτήρια της Γενικής Γραμματείας Τύπου (οδός Αλεξάνδρου Πάντου αρ. 9) και στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (Λεωφόρος Μεσογείων αρ. 136), καθώς και στην οδό Μουρούζη και Ρηγίλλης, δίχως να έχουν υπογράψει συμβάσεις εργασίας ούτε όμως και να τηρείται η εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία".

Επισημαίνει δε η ΕΣΗΕΑ ότι, παρά τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας περί πάταξης της αδήλωτης εργασίας, "η κυβέρνηση, λειτουργώντας πειρατικά το προαναφερόμενο τηλεοπτικό κανάλι, απασχολεί συναδέλφους χωρίς τις απαιτούμενες εκ του νόμου διατυπώσεις". Δεδομένων των δηλώσεων του Γ. Βρούτση ότι "το ΣΕΠΕ αποτελεί την αιχμή του δόρατος στη μάχη κατά της αδήλωτης εργασίας και της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας", αλλά "και επειδή οι πράξεις αυτές παρεκκλίνουν από κάθε λογικό και νομικό πλαίσιο", η ΕΣΗΕΑ καλεί να διενερηγθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι, επιβάλλοντας τις αντίστοιχες διοικητικές κυρώσεις.

ΑΥΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου