Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ Η ΜΑΪΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΒΟΥΛΕΣ...

Η κυβέρνηση Σαμαρά, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα και να βάλει ταφόπλακα στον ηρωικό και πολύμηνο αγώνα των απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ, έδωσε  εντολή και το νέο κυβερνητικό μόρφωμα – φερέφωνο, που φέρει τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Δημόσια Τηλεόραση» ξεκίνησε την εκπομπή ζωντανού προγράμματος από το πρωί της Τετάρτης (21/8).
Οι αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης στο θέμα της ΕΡΤ (από το πραξικοπηματικό «λουκέτο» στα μέσα Ιουνίου μέχρι σήμερα) έχουν προδιαγράψει... 
Το ρόλο που θα διαδραματίσει ο νέος φορέας, ο οποίος δεν θα είναι άλλος παρά η χειραγώγηση της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση αλλά και τα μεγάλα εγχώρια και ξένα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο νέος ραδιοτηλεοπτικός φορέας – μαϊμού, με την ετικέτα του «Δημοσίου» στον τίτλο, είναι πλήρως απονομιμοποιημένος στη συνείδηση των εργαζομένων και δεν μπορεί να έχει την οποιαδήποτε σχέση με την έγκυρη ενημέρωση και την προαγωγή υψηλού επιπέδου πολιτιστικών αγαθών, που τόσο ανάγκη έχει σήμερα ο ελληνικός λαός.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ αγωνίζονται δυναμικά και αταλάντευτα εναντίον της κυβέρνησης που προσπαθεί να επιβάλει την φίμωση, κόντρα σε αυτή την πολιτική που καταρρακώνει το δικαίωμα στην εργασία και όλα τα κοινωνικά και εργατικά δικαιώματα, που με τόσες θυσίες κατακτήθηκαν.
Αυτός ο αγώνας θα είναι νικηφόρος!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ"
Καταγγελία της ΠΟΣΠΕΡΤ για αδήλωτη εργασία στη λεγόμενη "Δημόσια Τηλεόραση"
Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, και ο πρόεδρος της  ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά - καταγγελία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για αδήλωτη εργασία στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει:
«Σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, και ο Πρόεδρος της  ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά - καταγγελία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες και αφορούν στην κατάφωρη παραβίαση της εργασιακής και ασφαλιστικής , νομιμότητας  με την απασχόληση υπό καθεστώς αδήλωτης και μαύρης εργασίας εργαζομένων – κατ΄ επιλογή προσληφθέντων στον μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης που δεν είναι άλλος από το ελληνικό Δημόσιο.
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεσμεύτηκε να εξετάσει τις σοβαρότατες αυτές καταγγελίας και τα συνοδευτικά αποδεικτικά στοιχεία που κατατέθηκαν χθες Τετάρτη 21/8/2013 και στην Κεντρική Υπηρεσία του ΣΕΠΕ και στην ΕΥΠΕΑ του ΙΚΑ .
Οι καταγγελίες αφορούν στην απασχόληση εργαζομένων ακόμη και για τη μετάδοση του δίωρου προγράμματος.»

ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ
Στη μετάδοση κανονικού ειδησεογραφικού προγράμματος , με όσα μέσα έχουν στη διάθεσή τους, προσβλέπουν οι απολυμένοι της ΕΡΤ που παραμένουν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. 
«Συνεχίζουμε να εκπέμπουμε στο διαδίκτυο. Έως το βράδυ αποκαθιστούμε και τα Μεσαία, που ‘έπεσαν’ το μεσημέρι. Στόχος μας είναι να βγούμε στον αέρα με κανονικό πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο, στο οποίο σκοπεύουμε να φιλοξενήσουμε και άλλους διαμαρτυρόμενους κλάδους», έλεγε συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, λίγες ώρες μετά το ενημερωτικό ντεμπούτο της ΔΤ.

Στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής προκάλεσε αρνητική εντύπωση τόσο αυτή καθ' αυτήν η συμμετοχή πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ στο εγχείρημα της νέας δημόσιας τηλεόρασης, όσο και η παρουσία τους στο πάνελ της ΔΤ, κατά τη διάρκεια της πρώτης ενημερωτικής εκπομπής την Τετάρτη.

Σχολιάζοντας τη στάση των δημοσιογράφων της ΔΤ, παλιοί τους συνάδελφοι μιλούσαν για «πάνελ της μίας άποψης», με αποκλειστικό κίνητρο το δόγμα: «δουλειά να’ χω, και όπου φυσάει ο άνεμος», αν και χαρακτήριζαν μέχρι ενός σημείου κατανοητή και σεβαστή την ανάγκη για εργασία.

Ζητούμενο πλέον για τους... μόνιμους κατοίκους του Ραδιομεγάρου είναι η περαιτέρω στάση της κυβέρνησης και συγκεκριμένα κατά πόσο θα τους επιτρέψει να υλοποιήσουν τα φθινοπωρινά τους πλάνα. Οι εκτιμήσεις στην Αγία Παρασκευή διίστανται.

ΜΑΥΡΗ ΚΑΙ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ; ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΔΤ
Ανακοίνωση-καταγγελία από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος-Ακροάματος, μετά και τη σημερινή μετάδοση ζωντανής ενημερωτικής εκπομπής από την «Δημόσια Τηλεόραση»:
Μετά και την παρότρυνση του Υπουργού Εργασίας να καταγγέλλονται φαινόμενα μαύρης και αδήλωτης εργασίας, τις δηλώσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του απαράδεκτου φαινομένου της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, και ότι «Τα ψέματα τέλειωσαν. Άλλοθι δεν υπάρχει για κανέναν. Όποιος σχεδιάζει να παρανομήσει θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά.»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος ζήτησε από το σώμα επιθεωρητών εργασίας να προβεί σε έλεγχο στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού καναλιού με την επωνυμία ΔΤ που δραστηριοποιείται στους χώρους της πρώην ΕΡΤ στις διευθύνσεις Λεωφόρος Μεσογείων 136, και στο κτίριο στη συμβολή των οδών Μουρούζη και Ρηγίλλης μετά από καταγγελία για μαύρη- αδήλωτη εργασία, ώστε να πιστοποιήθει από την κατάσταση πρόσληψης προσωπικού και να μας ενημερώσει εγγράφως, αν τηρούνται για τους εργαζόμενους τα κάτωθι:
Α) Να ασφαλίζονται στο ΙΚΑ γιατί παρέχουν εξαρτημένη εργασία.
Β) Να αμείβονται σύμφωνα με τις ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Η εργασία οποιουδήποτε εργαζομένου που συμμετέχει στην υλοποίηση ενός Οπτικοακουστικού Έργου είναι πάντοτε εξαρτημένη: το οπτικοακουστικό έργο είναι έργο συλλογικό, εκτελείται από εργαζόμενους αλληλοεξαρτώμενων ειδικοτήτων και φέρει όλα τα χαρακτηριστικά της εξαρτημένης εργασίας (άσκηση των καθηκόντων συμφώνα με τις οδηγίες του παραγωγού, κοινός τόπος εκτέλεσης της εργασίας, κοινό ωράριο απασχόλησης, κ.λπ.) κι ως εκ τούτου κανένας από τους εργαζόμενους δεν επιτελεί ανεξάρτητη εργασία.
Τέλος ζητήσαμε κατά τον έλεγχο να παρευρεθούν και εκπρόσωποι των εργαζομένων
το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου