Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΠΗΔΗΞΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΣΑΣ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΕ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

FAZ: Όχι άλλη βοήθεια, η ελίτ της Ελλάδας είναι ανίκανη - Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο παροχής ενός νέου δανειακού πακέτου στην Ελλάδα ύστερα και από τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκάνγκ Σόιμπλε, υποστηρίζει πως «το τρίτο πακέτο δεν πρόκειται να βοηθήσει»...

πέμποντας σε δήλωση του προέδρου του ΕΛΙΑΜΕΠ, Γιώργου Τζωρτζόπουλου, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ο οποίος έκανε αναφορά στο ενδεχόμενο νέας χρηματοδότησης πολύ πριν την εξαγγελία Σόιμπλε, καταλήγει στο συμπέρασμα:

«Η συνεχιζόμενη ανικανότητα της πολιτικής ελίτ της Ελλάδας να προωθήσει μεταρρυθμίσεις, η λαϊκιστή της ρητορική, η έλλειψη αξιοπιστίας, η εμμονή της σε προσωπικούς και όχι εθνικούς στόχους και... 


Οι παραλείψεις στην ενημέρωση της κοινής γνώμης ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες έχουν συμβάλει στο ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί πρότυπο επιτυχίας».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Γερμανός σχολιαστής αναφέρεται στις δυσκολίες ιδιωτικοποιήσεων στο παράδειγμα του λιμένα Θεσσαλονίκης και συνεχίζει: «Από τη διαφορά ανάμεσα στις μεγαλόστομες προβλέψεις και τη φειδωλή πραγματικότητα προκύπτει το χρηματοδοτικό κενό των 11 δισ. ευρώ που έχει υπολογίσει το ΔΝΤ μέχρι το 2016. Ο Γιάννης Στουρνάρας προσπάθησε –τουλάχιστον ρητορικά– να το «κλείσει» σημειώνοντας ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία της κυβέρνησης. Για να προσθέσει ότι πολύ πιο σημαντικό είναι να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι τέλος του χρόνου».

«Ήδη όμως το ΔΝΤ προέβλεψε ότι εάν δεν υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα τότε του χρόνου θα ληφθούν νέα επώδυνα μέτρα. Αυτό θα σήμαινε ότι οι εχθροί των μεταρρυθμίσεων, αριστεροί και η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, θα ενίσχυαν τη δύναμή τους (...) Ορισμένοι πολιτικοί υποστηρίζουν ότι αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί αν η Ευρώπη δείξει μεγαλύτερη αλληλεγγύη, αν δηλαδή δώσει περισσότερα χρήματα. Μόνο που σε αυτήν την περίπτωση ποιος ξέρει τι ξημερώνει στις δωρήτριες χώρες» καταλήγει το σχόλιο.
Αντίθετη με την παροχή ενός νέου δανείου στην Ελλάδα εμφανίζεται και η Bild. Σε συνέχεια παλαιότερων άρθρων, στα οποία επίσης εξαπέλυε επίθεση κατά της Ελλάδας, η Bild δημιούργησε πέντε αφίσες για τα πέντε γερμανικά κόμματα, με κοινό σύνθημα να μη δοθεί νέο δάνειο στην Ελλάδα, καλώντας τα κόμματα να υιοθετήσουν την προτροπή της.

«Ούτε σεντ παραπάνω για την Ελλάδα. Έτσι θα παραμείνει η Γερμανία δυνατή». Αφίσα των Χριστιανοδημοκρατών.

«Εμείς αποφασίζουμε: Οχι άλλα δισεκατομμύρια στους Έλληνες». Αφίσα των Σοσιαλδημοκρατών.

«Να τελειώνουμε με την ενίσχυση των Ελλήνων. Αλλιώς επανάσταση». Αφίσα της Αριστεράς «Die Linke»

«Ο Γιούρκεν και η Κατρίν δεν δίνουν τίποτα για την Ελλάδα. Εσύ;». Αφίσα των Πρασίνων

«Ο Έλληνας δεν παίρνει τίποτα πλέον». Αφίσα των Φιλελευθέρων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου