Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Η ιστορία που θα διαβάσετε είναι αληθινή. Διαδραματίστηκε μόλις χθες στο δημαρχείο αυτής της ιστορικής πόλης…


Μόνο που η Καισαριανή του ξεσηκωμού και των δολοφονημένων, δεν μπορεί και τελικά δεν έχει καμία σχέση με το πολιτικό έκτρωμα που εμφανίστηκε χθες, στην πόλη που ακόμη και οι ρίζες των δέντρων της, βυζαίνουν καθημερινά το αίμα των δολοφονημένων που αντιστάθηκαν στο δωσιλογισμό, στη φασιστική κατοχή και στην εθνική προδοσία.

Χθες το πρωί λοιπόν στο δημαρχείο της πόλης…


Ο σύλλογος συνταξιούχων του ΙΚΑ και λοιπών ασφαλιστικών ταμείων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Καλεσμένοι όπως πάντα σ αυτές τις περιπτώσεις, έτσι και τώρα ήταν οι «συνήθεις ύποπτοι». Ο δήμαρχος… Οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων… Διάφοροι παράγοντες τοπικοί… Τίποτε το ασυνήθιστο ως εδώ...
Όμως ανάμεσά τους, υπήρξε και μια θλιβερή φιγούρα που έρχεται από το παρελθόν και στηρίζει πολιτικά το θίασο της ντροπής, εγγυώμενος με την παρουσία του ένα ακόμη χειρότερο μέλλον. Ο γνωστός και μη εξαιρετέος υπουργός του ΠΑΣΟΚ ο Χ. Πρωτόπαπας.

Το "σύνθημα" είχε ήδη δοθεί. Δεκάδες γλοιώδεις γλώσσες πετάχτηκαν έξω, συναγωνιζόμενες για το ποια θα πρωτογλύψει το «σωτήρα» που τους έκανε την τιμή να παρευρεθεί.

Θλιβερή εικόνα… Εικόνα απελπισίας και ντροπής ταυτόχρονα… Κάμποσες δεκάδες απόμαχοι της δουλειάς… Κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας που ταπεινώθηκε και που δημεύτηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις της, για να παραδοθούν ως συσσωρευμένο μέρισμα στα θησαυροφυλάκια της Γκεστάπο.

Κι όμως… Ο αδίστακτος Πρωτόπαπας είχε το θράσος να εμφανιστεί μπροστά σ όλους αυτούς, ως ο Μεσσίας η επίδοξος «σωτήρας» τους??? Ίσως... Άλλωστε δε δίστασε (ιδού θράσος) να κατακεραυνώσει (όχι που θα άντεχε στον πειρασμό και δε θα πλησίαζε το μικρόφωνο) όσους κηρύσσουν... τον "εθνικό διχασμό" (έτσι λέγεται κάθε φωνή διαμαρτυρίας για την ολέθρια πολιτική τους)...
Αλλά και κάμποσες δεκάδες αμετανόητοι, ταπεινωμένοι από την πολιτική όλων αυτών  συμπολίτες μας, είχαν την έμπνευση να τον υποδεχτούν... να τον χειροκροτήσουν… να συμβιώσουν έστω και για λίγες στιγμές, με τη θλιβερή παρουσία ενός από τους πολιτικούς δημίους τους…

Ένας εκπρόσωπος δημοτικής παράταξης (μου είναι αδιάφορο το όνομα του και η πολιτική του ταυτότητα) είχε το θάρρος να καταγγείλει αυτή τη θλιβερή παρουσία ντροπής και να αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας, και τότε... 

Ένας ασπρομάλλης παππούς σηκώθηκε από την καρέκλα του και τον απεκάλεσε «καραγκιόζη», επειδή τόλμησε να καταγγείλει την παρουσία του Πρωτόπαπα σε μια κοινωνική κατηγορία κατ εξοχήν δολοφονημένων συμπολιτών μας.

Αργότερα, αυτός ο παππούς ζήτησε συγνώμη που παρεκτράπη αλλά όπως δήλωσε σαν «πρωτοπόρο αετόπουλο» την περίοδο της Κατοχής, δε άντεξε τέτοια συμπεριφορά σε βάρος του πρώην υπουργού.

Ειρωνεία Νο1: Αυτός ο ασπρομάλλης γέροντας, είναι πρόεδρος του τοπικού συλλόγου αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Αλλά κανείς μέχρι τώρα δεν του θύμισε τα αυτονόητα. Ότι δηλαδή τα πρωτοπόρα αετόπουλα, δε χαριεντίζονταν με τους αχυράνθρωπους της κατοχής και με τα πολιτικά ανδρείκελα που στηρίζαν τις πολιτικές της, αλλά είχαν και τα κότσια και το φιλότιμο να τους στέλνουν στον αγύριστο και όχι να λιβανίζουν την παρουσία τους. 
Εδώ όμως το "πρωτοπόρο αετόπουλο" επελεξε να βρίσει το συμπολίτη του που κατήγγειλε την προκλητική παρουσία του Πρωτόπαπα, και στη συνέχεια να χαριεντίζεται μαζί του... Υποδειγματικό???

Ειρωνεία Νο2: Στον μπουφέ που ακολούθησε, τα πλαστικά πιάτα με το γλυκό και τα λουκουμαδάκια έγιναν ανάρπαστα. Σ αυτή τη θέση έφερε του συνταξιούχους η πολιτική αυτών που ακόμη και χθες κάποιοι επέμειναν να χειροκροτούν. Και όμως τον χειροκρότησαν... Αξιέπαινο???

Πώς να χαρακτηρίσει κανείς τη συμπεριφορά των συνδικαλιστών και των εκπροσώπων μιας κοινωνικής κατηγορίας που έχει θυματοποιηθεί τόσο βάναυσα από τις εγκληματικές πολιτικές των άθλιων της πολιτικής, όταν αντί να καταγγέλει την αθλιότητα και να καλεί τους συνταξιούχους σε αντίσταση κατά της λαίλαπας, αρκείται σε μεγαλοστομίες για «τους Έλληνες που θα σταθούν όρθιοι» και σε εκκλήσεις για «υπομονή και κατανόηση»???

Κατάντια??? Απώλεια κάθε επαφής με την πραγματικότητα??? Κάτι διαφορετικό???

Δώστε την απάντηση εσείς.

Το μόνο βέβαιο είναι πως αυτή η αθλιότητα, είναι ντροπή της Καισαριανής… μια γκρίζα σελίδα απαξίωσης των παραδόσεων του λαού της… που δεν τιμά ούτε την ιστορία της ούτε το αίμα που έχει ποτίσει ανεξίτηλα τη γη της.

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

1 σχόλιο:

  1. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ Γ. ΣΥΚΑΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ Π. ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή