Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΣΜΟ

Μπορεί μεν ο Β. Βενιζέλος να ισχυρίζεται ότι ενόψει του επικείμενου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ απευθύνει προσκλητήριο συσπείρωσης, ωστόσο στην πραγματικότητα όλος ο μηχανισμός (όποιος εν πάση περιπτώσει έχει απομείνει…) που ελέγχει κινείται πυρετωδώς με μοναδικό στόχο τον πλήρη έλεγχο του συνεδρίου, ακόμα κι αν προς τούτο θα απαιτηθούν και αποκλεισμοί στελεχών!...

Ήδη, για παράδειγμα, τις προθέσεις του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του μηχανισμού του έχει δει από πρώτο χέρι το ιστορικό στέλεχος Κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος αν και έχει δώσει «γη και ύδωρ» προκειμένου να επιστρέψει στην πράσινη Κ.Ο. δεν έχει ακόμα λάβει ούτε καν μήνυμα επιστροφής. Κι αυτό επειδή ο Σκανδαλίδης... 


Mε συνεχείς δηλώσεις του έχει ταχθεί υπέρ της μη συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και απλά της στήριξής της κοινοβουλευτικά.

Κι όχι μόνο. Τόσο ο Σκανδαλίδης, όσο και άλλα στελέχη, όπως ο Δημ. Ρέππας, έχουν ταχθεί υπέρ του μη αποκλεισμού της πιθανότητας συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις επόμενες εκλογές. Μάλιστα σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, σε αυτό το μήκος κύματος φέρεται να εκπέμπει και η Φ. Γεννηματά.
Έτσι ο Βενιζέλος έχει «στο περίμενε» τον Σκανδαλίδη, ενώ τον Ρέππα τον έχει σαφέστατα υποβαθμισμένο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, το επιτελείο του Βενιζέλου έχει καταλήξει στη γραμμή, ότι στο επικείμενο συνέδριο θα αντιπαρατεθούν δύο βασικά πολιτικές προτάσεις:
Η πρόταση του «κυβερνητισμού», δηλαδή ησυμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση Σαμαρά, ακόμα και με την είσοδο στην κυβέρνηση πολιτικών στελεχών και ο αποκλεισμός κάθε πιθανότητας συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και στο απώτερο μέλλον.
Η επιλογή της «αριστερής προσέγγισης»δηλαδήστήριξης μεν της κυβέρνησης Σαμαρά αλλά χωρίς συμμετοχή και με επανεξέταση του προγραμματικού πλαισίου που είχε συμφωνηθεί τον Ιούνιο και παράλληλα γέφυρες προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Και από τώρα επιχειρεί να αποκλείσει και να απομονώσει πολιτικά όσους υποστηρίζουν τη δεύτερη πρόταση. Με κάθε μέσο. Άλλωστε ελέγχει το οργανωτικό κομμάτι κι έτσι δεν είναι δύσκολο να το πετύχει.

Κι όχι μόνο αυτό.
Όπως διαφαίνεται από εγκύκλιο που απέστειλε στα μέλη του ΠΑΣΟΚ ο συντονιστής της Οργανωτικής Γραμματείας Π. Κουκουλόπουλος, στο συνέδριο θα τεθούν ακόμα και ζητήματα αλλαγής ονομασίας και πολιτικής οριοθέτησης του ΠΑΣΟΚ!
Ήδη ο όρος «σοσιαλισμός» έχει απαλειφθεί απ’ τα συνεδριακά κείμενα και είναι εμφανέστατη η πολιτική μετατόπιση προς τα δεξιά.
Υπενθυμίζουμε ακόμα, ότι σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ακόμα κι ο αναμενόμενος ανασχηματισμόςτης κυβέρνησης έχει μετατεθεί για μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ώστε να διευκολυνθεί ο Β. Βενιζέλος στους χειρισμούς του, πόσο μάλλον που έχει αποφασίσει την ενεργότερη συμμετοχή στην κυβέρνηση Σαμαρά. Και μάλιστα –κατά τις ίδιες πληροφορίες- αυτό το έχουν συζητήσει Σαμαράς και Βενιζέλος.
Είναι σε κάθε περίπτωση σαφής η στόχευση Βενιζέλου, για την επικύρωση απ’ το συνέδριο και τυπικά της πλήρους μετάλλαξης του ΠΑΣΟΚ.

Θα έχει επομένως εξαιρετικό ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς, το αν και πώς θα αντιδράσουν οι υποστηρικτές της «άλλης άποψης»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου