Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΤΣΙΠΡΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΟΛΑΝΔΡΕΟΥ

Κόκκινα χαλιά αλλά και ειδικό άγημα θα διατεθούν σήμερα για την υποδοχή του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα, η οποία θα είναι αναβαθμισμένη σε σχέση με εκείνη για την Ανγκελα Μέρκελ. Ο Ολάντ θα συναντηθεί με όλους αλλά όχι με τον Αλέξη Τσίπρα...

Το αναβαθμισμένο πρωτόκολλο προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα υποδεχθεί το πρωί αλλά και θα συνοδεύσει σήμερα το βράδυ τον Γάλλο Πρόεδρο από και προς το αεροδρόμιο. Το δεύτερο σημείο το οποίο θα κάνει τη διαφορά σε σχέση με την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου είναι η είσοδος του Ολάντ στο Μέγαρο Μαξίμου. Οπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα... 


Θα διατεθεί ειδικό άγημα με λίγους άνδρες που θα υποδεχθεί τον Γάλλο Πρόεδρο στο πρωθυπουργικό Μέγαρο. Δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά έχουν κληθεί να υποδεχθούν τον Ολάντ οι Γιάννης Στουρνάρας, Κωστής Χατζηδάκης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Ολγα Κεφαλογιάννη. Η υπουργός Τουρισμού θα υπογράψει με τη Γαλλίδα ομόλογό της συμφωνία στον τομέα του Τουρισμού.

Σήμερα το απόγευμα ο Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθεί και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στη γαλλική πρεσβεία, όπως το διεκδίκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνάντηση ζήτησε και ο Αλέξης Τσίπρας αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό. «Πληρώνει τώρα την απερισκεψία με το Ολαντρέου» αναφέρουν τα «Νέα», θυμίζοντας ότι στην τελευταία επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι είχε παραλληλίσει τον Ολάντ με τον Γιώργο Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι ο πρώτος θα καταστραφεί όπως ο δεύτερος αν επιμείνει στη λιτότητα, και τον είχε χαρακτηρίσει εξ αυτού «Ολαντρέου».

Σημείωση "Ε.Φ".
Κι ενώ το θέατρο με στόχο τον έλληνα μαλάκα ψηφοφόρο καλά κρατεί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας ετοιμάζεται να «διεισδύσει» … στο «καραμανλικό» στρατόπεδο, θέλοντας προφανώς να «κλείσει το μάτι» και στους μετριοπαθείς «νοικοκυραίους» ψηφοφόρους, σε μια χρονική στιγμή που κάποιοι στη ΝΔ αρέσκονται να ακυρώνουν την περίοδο της διακυβέρνησης από τον κ. Κ. Καραμανλή τα έτη 2004-2009. 
Για όσους δεν κατάλαβαν, πρόκειται για μια πρόβα generale που αποσκοπεί στην προβολή και παρουσίαση της ίδιας κατά βάσην πολιτικής με "αριστερή" προφορά και τη σχετική επικοινωνιακή γαρνιτούρα.
Με δυο λόγια το paidi, σχεδόν έτοιμο μετά την εναπόθεση του στην πολιτική καλύμπρα, μπαίνει στη διαδικασία των τελικών δοκιμών και των απαραίτητων crash test πριν του ανατεθεί και τυπικά το "πολιτική φορτίο" διεκπεραίωσης πολιτικής συγκεκριμένης ταυτότητας με την ιδιότητα του Τσιπρανδρέου, και με την αποδοχή των "νοικοκυραίων" καθ άπασαν την επικράτειαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου