Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΝΕΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟ ΔΗΛΩΣΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕΥΟΝΤΑ

«Χαστούκι» στον κ. Σαμαρά. Από την κατωτέρω επιστολή του άξιου συγχαρητηρίων κ. Ευθύμιου Δρόσου Μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ...

«Η απόφαση αυτή είναι για μένα επώδυνη, αλλά υπακούει στο πρόσταγμα της συνείδησής μου που δεν αποδέχεται την μετάλλαξη της ΝΔ από κόμμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού σε ένα καθαρά νεοφιλελεύθερο κόμμα».

Σας υπενθυμίζω την ιδεολογία της ΝΔ που κουρέλιασε ο «πατριώτης» κ. Αντώνης Σαμαράς για να καταστρέψει τους Έλληνες και να «ιδωτικοποιήσει» εθνικό πλούτο 500 δις ευρώ (ίσως και περισσότερο) αντί 50 δις. Σας υπενθυμίζω σχετικά ότι, εκτός από τη μεθοδευμένη υποτίμηση προς τον πάτο του Ράιχενμπαχ κάθε αξίας και το ότι γίνονται δεκτά στην ονομαστική τους αξία τα υποτιμημένα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Ιδεολογία ΝΔ (όσο υπάρχει ακόμα δεδομένου οτι..



Ο κ. Σαμαράς ιδρύει όπου νάναι «άνευ φανερής ιδεολογίας», ΠανΝεοταξικό κόμμα): Ο Κοινωνικός Φιλελευθερισμός είναι: · «Φιλελευθερισμός», γιατί έχει στόχο την απελευθέρωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας, την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και την υπέρβαση του παρασιτισμού. · «Κοινωνικός», γιατί παραπέμπει στη διαφύλαξη του κοινωνικού κράτους και λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας των πολιτών, ιδιαίτερα των αδύναμων και των ευπαθών κατηγοριών. Γιατί μόνον με τη σφυρηλάτηση της συλλογικής αλληλεγγύης, εδραιώνεται η αίσθηση της κοινής μας μοίρας στο πλαίσιο του εθνικού κράτους. Ο Κοινωνικός Φιλελευθερισμός δεν ολισθαίνει στις ακρότητες ούτε του σοσιαλισμού που βλέπει τους ανθρώπους σαν «γρανάζια» μιας μηχανής, ρυθμίζοντας τη ζωή τους εκ των άνω, ούτε του νεοφιλελευθερισμού που υποκαθιστά το κράτος -δυνάστη με την αυθαιρεσία του γιγαντωμένου ιδιώτη. Αναμένουμε πολλοί να ακολουθήσουν το παράδειγμα του κ. Ευθυμίου Β. Δρόσου.  

Ευριπίδης Μπίλλης 
Τ. Επίκουρος Κλασθηγητής ΕΜΠ

Παραιτήθηκε από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ 

Την επιστολή παραίτησής του από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ απέστειλε σήμερα στον Αντώνη Σαμαρά ο Ευθύμης Δρόσος. Η επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έχει ως εξής: "Κύριε Πρόεδρε, Μετά από 38 χρόνια ενεργού παρουσίας και δράσης, αναγκάζομαι να υποβάλω την παραίτησή μου από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ και να καταθέσω την κομματική μου ταυτότητα. Η απόφαση αυτή είναι για μένα επώδυνη, αλλά υπακούει στο πρόσταγμα της συνείδησής μου που δεν αποδέχεται την μετάλλαξη της ΝΔ από κόμμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού σε ένα καθαρά νεοφιλελεύθερο κόμμα. 

Η κοινωνία αιμορραγεί, ο κόσμος της εργασίας δοκιμάζεται, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι στενάζουν από τις άδικες περικοπές, η ανεργία φτάνει στο 27%, οι πολίτες υφίστανται άγρια φοροεπιδρομή και την ίδια ώρα οι «λίστες» πάνε και έρχονται με τους μεγάλους φοροφυγάδες στο απυρόβλητο. Το πολιτικό σύστημα δείχνει αδύναμο να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αυτοκάθαρσή του και να κάνει την ανατροπή εκ των έσω. Ανατροπή με ευθύνη. Αποχωρώ από το οργανωτικό σχήμα της ΝΔ, αλλά παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες που μας ενέπνευσε ο ιδρυτής της παράταξης Κωνσταντίνος Καραμανλής. Θα συνεχίσω τον αγώνα για Εθνική Αξιοπρέπεια, Κράτος Δικαίου, Ανάπτυξη και Κοινωνική Συνοχή, για ένα Σχέδιο Εθνικής Ανασυγκρότησης που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.  

Με τιμή, 
Ευθύμιος Β. Δρόσος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου