Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ Ο ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ

Αρνητικός στις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά - Ρίχνει το «μπαλάκι» στην τρόικα παραδεχόμενος ότι έχει υποκαταστήσει την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία... 

Το πιο σκληρό της πρόσωπο δείχνει καθημερινά η τρικομματική κυβέρνηση η οποία δια των υπουργών της κάνει σαφές στους Έλληνες ότι από εδώ και πέρα θα είναι «μόνο πλήρωνε».
Φαίνεται πως το νέο δόγμα είναι «υποταγή της κοινωνίας».
Πρωταγωνιστές σε αυτό το θίασο του νεοφιλελευθερισμού οι υπουργοί, οι οποίοι πλέον με ύφος χιλίων καρδιναλίων  φτάνουν στο σημείο να ειρωνευτούν όποιον τολμήσει να έχει διαφορετική γνώμη από αυτούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος φαίνεται πως έχει ζηλέψει τη δόξα του κ. Στουρνάρα και προσπαθεί ...


Να του μοιάσει σε όλα, ακόμα και στο ύφος!
Ο κ. Χατζηδάκης χθες από το βήμα του κοινοβουλίου ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να γίνει καμία ευνοϊκή ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ενώ με περίσσιο θράσος, αναφερόμενος στο θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, είπε πως «το μέτρο θα λειτουργήσει θετικά διότι θα λειτουργήσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης των καταστηματαρχών.
Ο κ. Χατζηδάκης για να δικαιολογήσει  την αναλγησία της κυβέρνησης έκανε και αυτός το γνωστό «κόλπο Στουρνάρα»… Πέταξε το «μπαλάκι» στην τρόικα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι δανειστές είναι αυτοί που μπλοκάρουν μια ευνοϊκότερη ρύθμιση στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Μήπως κ. Χατζηδάκη πίσω από τις πιέσεις των… δανειστών που επικαλείστε, βρίσκονται οι τραπεζίτες;

«Δεν γίνεται τίποτα. Και ‘γω θα ήθελα να μην έχει λόγο η τρόικα. Όμως έχει», είπε στη Βουλή ο κ. Χατζηδάκης προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απαράδεκτη μνημονιακή πολιτική του.  
Απευθυνόμενος μάλιστα με ειρωνικό ύφος στους διαφωνούντες βουλευτές είπε: Αν νομίζετε ότι μπορείτε να τους πεταπείσετε , ελάτε εσείς να διαπραγματευτείτε».
Ουσιαστικά λοιπόν ο υπουργός Ανάπτυξης παραδέχτηκε πως η τρόικα έχει πλέον υποκαταστήσει την εκτελεστική αλλά και τη νομοθετική εξουσία. Το είπε άλλωστε και αργότερα σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.
Αναφορικά με το ζήτημα τη λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές ο κ. Χατζηδάκης έδειξε το πιο σκληρό του πρόσωπο , επιβεβαιώνοντας τους φόβους ότι δεν έχει καν επίγνωση του προβλήματος που θα δημιουργήσει κυρίως στους μικρά καταστήματα.
«Αν κάποιο κατάστημα θεωρεί ότι δεν μπορεί να αντέξει τον ανταγωνισμό, θα μπορεί να μην ανοίξει», είπε ο υπουργός εκτιμώντας μάλιστα ότι το μέτρο θα πετύχει αφού θα λειτουργήσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης των καταστηματαρχών.
Είναι βέβαιο πως ο κ. Χατζηδάκης δεν έχει ιδέα για τα πραγματικά προβλήματα των καταστηματαρχών, δεν έχει αντιληφθεί στο ελάχιστο το πρόβλημα που θα τους δημιουργήσει αν τους επιβάλει να ανοίγουν και Κυριακές. Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν έχει καταλάβει ότι  ο κόσμος δεν έχει πλέον χρήματα να ψωνίσει.

Την ώρα που ο κ. Χατζηδάκης κάνει πολιτική ειρωνευόμενος από το βήμα του κοινοβουλίου, χιλιάδες καταστηματάρχες βάζουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους. Θύματα και αυτοί της ανάλγητης μνημονιακής πολιτικής του κ. Χατζηδάκη και του κ. Στουρνάρα.
Μήπως ήρθε η ώρα να πάρει πρωτοβουλίες και ο ίδιος ο πρωθυπουργός; Μήπως ήρθε η ώρα ο κ. Σαμαράς να συμμαζέψει την «αυλή»  του και τους «ειρωνικούς» υπουργούς που έφτασαν στο σημείο να ειρωνεύονται το δράμα των πολιτών; 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου