Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΤΕΝΕΚΕΔΕΝΙΑ ΕΛΠΙΔΑ

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΡΑΜΑ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΖΕΙ...


Μόλις χθες το κατοχικό κοινοβούλιο ΔΕΝ παρέπεμψε το δικό τους άνθρωπο και τους κορυφαίους της συμμορίας του Καστελόριζου στο ειδικό δικαστήριο για τα απόνερα της περίφημης λίστας Φαλτσιάνι…

Μόλις σήμερα η έκθεση του ΔΝΤ που δόθηκε στη δημοσιότητα περιγράφει με τα χρώματα του εφιάλτη – όχι την πορεία του «προγράμματος σωτηρίας» - όπως ισχυρίζονται τα φερέφωνα, αλλά τις μαύρες μέρες που επιφυλάσσουν για την προδομένη μας κοινωνία.

Η ευθύνη του πολιτικού συστήματος, δεν είναι μόνο κορυφαία, αλλά είναι και καθολική. Και είναι καθολική γιατί όλοι συνηγόρησαν πως τα απόνερα της «λίστας Λαγκάρντ» συνιστούσαν μεμονωμένο και αποσπασματικό γεγονός στη ροή των διαχειριστικών εξελίξεων, και αρνήθηκαν πεισματικά να την εντάξουν οργανικά και αναπόσπαστα, σαν κομμάτι της ενιαίας συνομωσίας με την οποία η συμμορία του Καστελόριζου παρέδωσε τη χώρα στις δυνάμεις της κατοχικής διοίκησης. Αντί γι αυτό...


Στη ζυγαριά αυτής της ελεεινής συνδιαλλαγής και του αποπροσανατολιστικού συμψηφισμού που ακολούθησε, μπήκε η εθνική κυριαρχία και η αξιοπρέπεια της Ελληνικής κοινωνίας από τη μια, και το χρεοκοπημένο πολιτικό ραμολιμέντο από την άλλη.
Οι πόντιοι Πιλάτοι με ενορχηστρωτή το δηλωσία πρωθυπουργό επιτέλεσαν το «καθήκον» τους…
Η παράσταση της ντροπής έλαβε τέλος στο κοινοβούλιο που πλέον λειτουργεί ως πλυντήριο των κατοχικών διαταγμάτων. Και…
Το δράμα της Ελληνικής κοινωνίας συνεχίζεται.

Η έκθεση του ΔΝΤ που εν πολλοίς λειτουργεί ως οδικός χάρτης – προπομπός για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν, προβλέπει σε γενικές γραμμές τα εξής:
Αποτυχία στόχων. Την οποία ωστόσο δε την προσεγγίζει ως την έτσι κι αλλιώς προδιαγεγραμμένη αποτυχία των μέτρων αλλά ως απαίτηση για λήψη ακόμη περισσότερων και ακόμη πιο εξοντωτικών μέτρων, και η διέξοδος που προτείνει συμπυκνώνεται στο παρακάτω τετράπτυχο:

  1. Απολύσεις…
  2. Μονιμοποίηση και παραπέρα επέκταση των χαρατσιών και της εισφοράς αλληλεγγύης (προς τους τραπεζίτες και τις συμμορίες των δανειστών…
  3. Νέες περικοπές των κοινωνικών δαπανών. Και... 
  4. Φτύνοντας κατάμουτρα τα ντόπια ανδρείκελα, έρχεται να απαιτήσει την αποπομπή τους ακόμη και από το δολοφονικό πληστειριαστήριο του ΤΑ.Ι.Π.Ε.Δ (Ταμείο πλιατσικολογήματος της δημόσιας περιουσίας), και την αντικατάστασή τους από ξένους διαχειριστές για να βγάλουν στο σφυρί ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ και ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ ότι απέμεινε ακόμη να φορά στο πέτο του την Ελληνική κονκάρδα.
  5. Α... Ναι... Και η καραμέλα δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν (που μας δέρνει)... Τα σενάρια για έκτακτη χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ επαναφέρονται.
  • Καταλάβατε λοιπόν τι ακριβώς ψήφισε προχθές το κατοχικό κοινοβούλιο με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, το μίνι φορολογικό και την παραίτηση του Ελληνικού δημοσίου από την άσκηση των εθνικά κυριαρχικών δικαιωμάτων του σε οτιδήποτε εμπεριέχεται μέσα στα γεωγραφικά σύνορα αυτής της χώρας???
  • Καταλάβατε τι μας περιμένει στο πολυδιαφημισμένο από τον κ. Στουρνάρα καθολικό φορολογικό που οσονούπω ετοιμάζεται για να κατατεθεί προς ψήφιση μέσα στους άμεσα επόμενους μήνες???
  • Καταλάβατε ποια είναι η μοίρα αυτού του λαού, όσο συνεχίζει να ανέχεται κατοχικά ανδρείκελα να διαφεντεύουν τις τύχες του τόπου του???
  • Καταλάβατε τι εννοούσε ο δηλωσίας πρωθυπουργός (εκείνος που ορκιζότανε αντιμνημονιακό αγώνα προεκλογικά) όταν ορκιζόταν πως τα μέτρα εξόντωσης που έλαβε η συγκυβέρνησή του θα ήταν τα τελευταία???
  • Καταλάβατε τώρα ποιο θα είναι τελικά το μέλλον των παιδιών μας…
Αν αυτή η κοινωνία δε γυρίσει αποφασιστικά την πλάτη σε όλα εκείνα τα πολιτικά ρεμάλια που επικαλούνται το σαβουάρ βίβρ στον πολιτικό λόγο και τη δράση των πολιτικών δυνάμεων…
Αν αυτή η κοινωνία δε συσπειρωθεί και δεν αναδείξει μια πολιτική δύναμη βγαλμένη από τα σπλάχνα της και πολιτικούς ηγέτες αποφασισμένους να οργανώσουν τον ξεσηκωμό της, προκειμένου να πάρει οριστικά και αμετάκλητα στα χέρια της, τις τύχες του τόπου της και το μέλλον της το ίδιο???
  • Καταλάβατε τώρα ότι με επικοινωνιακές πορδές δε βάφονται αυγά, και ότι…
Αν η ανατροπή τους δεν είναι αποφασιστική…
Αν η τιμωρία των ενόχων δεν είναι παραδειγματική…
Αν ο τόπος μας δεν αλλάξει οριστικά σελίδα … 

Στο τέλος δεν πρόκειται να μείνει τίποτε όρθιο σ αυτή τη γωνιά της Γης, ούτε καν τα δέντρα για να μπορούν να ρίχνουν λίγη σκιά στον εφιάλτη μας???

Συνεχίστε λοιπόν να κάνετε υπομονή…
Συνεχίστε να ανέχεστε τα ανδρείκελα να διαφεντεύουν τη ζωή σας…
Συνεχίστε να πανηγυρίζετε με τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα του κάθε τυχάρπαστου…

Δείτε τί λέγαμε ΕΔΩ και ΕΔΩ...
Συνειδητοποιείστε τι παιχνίδι πάιχτηκε χθες πίσω από την πλάτη όλων μας...
Και αποφασίστε αν πρέπει να παραμείνετε εγκλωβισμένοι στο όνειρο αγκαλιά με μια τενεκεδένια ελπίδα

Κι όταν τελειώσει το όνειρο, τότε τίποτε πια δε θα μπορεί και κανέναν να ξυπνήσει από τον εφιάλτη

1 σχόλιο: