Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΤΟΥΣ ΞΕΦΩΝΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ

Όταν ακόμη και το΄ΒΗΜΑ, με ότι αυτό εκπροσωπεί, και με δεδομένη την πολιτική στάση (διότι περί πολιτικής στάσης πρόκειται) που κράτησε όλη αυτή την περίοδο, που... 

Ο δωσιλογισμός νέμεται ασύδοτα την πολιτική εξουσία, αναγκάζεται να αρθρογραφήσει ξεφωνίζοντας και ουσιαστικά ξεβρακώνοντας τις πρακτικές του κρατικού κουκουλοφορισμού, χρησιμοποιώντας για τίτλο το: Ευελιξία, κύριε Δένδια. Ευελιξία!... Τότε μόνο οι αφελείς δικαιούνται να μην αντιλαμβάνονταιτην επικίνδυνη εκτροπή στην οποία οδηγουνται τα πράγματα στον τόπο... 
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Διαβάστε το άρθρο που ακολουθεί...


Ευελιξία, κύριε Δένδια. Ευελιξία!
Είναι κοινώς παραδεκτό ότι στα χρόνια της Μεταπολίτευσης το ΚΚΕ δεν έδωσε δικαιώματα στις αρχές ή στη Δικαιοσύνη.

Η δράση του, πολιτική και συνδικαλιστική, υπήρξε σχεδόν υποδειγματική και επί της ουσίας μετριοπαθής για κομμουνιστικό κόμμα.

Μπορεί κατά καιρούς ομάδες και εκφράσεις του να έδρασαν ακτιβιστικά, αλλά πάντα εντός πλαισίων νομιμότητας.

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη στο γραφείο του υπουργού Εργασίας. Ίσως τα στελέχη του ΠΑΜΕ να κατελήφθησαν από ιερή αγανάκτηση και να υπερέβαλαν εαυτούς.
Ωστόσο, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι δεν χαρακτηρίζουν το ΚΚΕ οι βιαιοπραγίες.
Κάτι που όφειλαν οι αρχές να συνυπολογίσουν πριν προβούν στις μαζικές συλλήψεις μελών του κομμουνιστικού κόμματος, τις πρώτες - σημειωτέον - στη Μεταπολίτευση.

Η εποχή είναι φορτισμένη και τα νεύρα όλων τεντωμένα.

Έχει σημασία βεβαίως η τήρηση του νόμου και της τάξης. Από την άλλη όμως, η πολιτική ακαμψία και μυωπία μπορούν να πυροδοτήσουν ανεξέλεγκτες εντάσεις.

Λίγη ευελιξία κύριε Δένδια....μην χάνετε το μέτρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου