Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΣΩΣΙΒΙΟ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΨΑΧΝΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟ

Με φυγή προς τα εμπρός και με εξαγγελία Συνεδρίου του κόμματος, πιθανότατα τον Φεβρουάριο, επιχειρεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ.

Η εξαγγελία θα γίνει, εκτός μεγάλου απροόπτου, στην κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής και Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματος, στις 12 το μεσημέρι σήμερα.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μέχρι αργά το βράδυ χτες είχε συνεργασία με τα οργανωτικά στελέχη, στα οποία έχει εμπιστοσύνη, ώστε να εξετάσει τόσο το χρονοδιάγραμμα, όσο και τις διαδικασίες αυτές καθ’ αυτές, οι οποίες διαμορφώνουν εν πολλοίς και τον συσχετισμό δυνάμεων που θα προκύψει την επόμενη ημέρα. Τις προηγούμενες ημέρες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ... 


Είχε πολύωρη συνάντηση με τον Κώστα Σκανδαλίδη, καθώς η Ιπποκράτους θορυβήθηκε με την συμμετοχή του πρώην υπουργού και Προέδρου του ΙΣΤΑΜΕ στη συγκέντρωση της «Αριστερής πρωτοβουλίας» του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, αλλά και αντίστοιχη συνάντηση με το πολιτικό του επιτελείο. Εκεί οριστικοποιήθηκε η πρόταση να εξαγγελθεί Συνέδριο τώρα.
Το Συνέδριο, άλλωστε, αποτελεί τη μοναδική ίσως κομματική πολιτική πρωτοβουλία, σύμφωνα με την ίδια την Ιπποκράτους, που μπορεί να λάβει ο Πρόεδρος του κόμματος μέχρι την ψήφιση των μέτρων, καθώς μέχρι τότε δεν έχει την πολυτέλεια να οξύνει το εσωκομματικό μέτωπο προς τη μία ή την άλλη πλευρά. Αμέσως δε μετά την ψήφιση των μέτρων ουδείς γνωρίζει σε τι κατάσταση θα βρίσκεται το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. 
Μήνυμα προς την τρόικα
Με την ομιλία του πάντως στη συνεδρίαση του μεσημεριού, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα αναφερθεί εν συνόλω στην εσωτερική πολιτική κατάσταση της χώρας, αποστέλλοντας μηνύματα τόσο προς την τρόικα όσο και προς τον πρωθυπουργό για τη διαπραγμάτευση στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου