Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΘΑ "ΣΩΣΕΙ" ΤΗ ΧΩΡΑ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ

"Τα πάντα έχουν τελειώσει. Το πακέτο έχει κλείσει", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στους δημοσιογράφους στην Βουλή.

Mάλιστα όταν ρωτήθηκε αν θα γίνει σήμερα νεα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών είπε: "Δεν βλέπω τον λόγο. Το πακέτο έχει κλείσει. Τα μέτρα πρέπει να ψηφιστούν ως τις 12 Νοεμβρίου, γιατί αλλιώς δεν παίρνουμε τα λεφτά."
Μη γνωρίζοντας προφανώς καλά τα κοινοβουλευτικά, ο κ. Στουρνάρας είπε το πρωί στους δημοσιογράφους ότι την άλλη εβδομάδα τα μέτρα θα έρθουν με την μορφή του κατεπείγοντος στην Βουλή σε 2 νομοσχέδια:
Στο ένα θα είναι ο προϋπολογισμός με τα δημοσιονομικά και στο άλλο τα διαρθρωτικά (όπου εκεί θα συμπεριλαμβάνονται και τα εργασιακά).
Όμως, αργά το μεσημέρι διευκρίνησε ότι τελικά ΟΛΑ τα μέτρα θα έρθουν στην Βουλή σε ένα νομοσχέδιο.

O κ. Στουρνάρας μιλώντας στην Βουλή είπε και κάτι άλλο... 


Ότι: "Η Ελλάδα επιδιώκει να περικόψει το χρέος της μέσω της μείωσης των επιτοκίων και της παράτασης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει από την ΕΕ και το ΔΝΤ". Με αυτό θεωρήθηκε ότι υπονόησε πως η ελληνική πλευρά θα επιδιώξει να προχωρήσει σε έμμεσο κούρεμα του χρέους.
"Επανέλαβε και ενώπιον των βουλευτών ότι "το πακέτο έχει κλείσει, ενώ πετύχαμε και επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής".

Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο κ. Στουρνάρας είπε ότι όλο το βράδυ μιλούσε μαζί τους και προέκυψαν 2 νεα στοιχεία:
1) η τρόικα δέχθηκε να ανέβει η αποζημίωση απόλυσης στα 2.000 ευρώ για όσους εργάζονται πάνω από 16 χρόνια
Με βάση τα όσα είχαν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά, για τα πρώτα 16 χρόνια εργασίας η αποζημίωση διατηρείτο ως έχει και δίνονται 12 μισθοί. Για τα υπόλοιπα έτη -μέχρι τα 28- οι παλαιοί εργαζόμενοι θα έπαιρναν αποζημίωση επιπλέον έως και 12 μισθούς με πλαφόν, ωστόσο, τα 1.800 ευρώ. Τώρα η τρόικα δέχεται το πλαφόν αυτό να αυξηθεί στις 2.000 ευρώ

2) ο χρόνος προειδοποίησης από τους 6 μήνες που είναι σήμερα τελικά κλείδωσε στους 4 μήνες, από τους 3 που ήθελε η τρόικα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου