Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ (ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΝΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ)

Η  Αριστερά, μόλις τώρα, θορυβημένη από τις διαστάσεις του νοσηρού φαινομένου, δείχνει να συνέρχεται από τον μακρόσυρτο λήθαργο, επιχειρώντας να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στα ζητήματα της ασφάλειας και του πατριωτισμού που ασυλλόγιστα εγκατέλειψε, για να τα σφετερίζονται σήμερα προκλητικά οι απόντες από όλους τους κοινωνικούς και πατριωτικούς αγώνες χρυσαυγίτες.

Χαμένες μέσα στην παρακμή και την υπερκόπωση, οι παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις που ύφαναν από τη μεταπολίτευση αυτό το ανυπόληπτο παραγωγικό και κοινωνικό πρότυπο, προσπαθούν τώρα με τη δυσκολία εκείνων που συνήθισαν σε μια παλιομοδίτικη πολιτική γραμματική, να καταλάβουν πώς γίνηκε και τα ακροδεξιά έδρανα του Κοινοβουλίου μετατράπηκαν αίφνης σε μια μικρής κλίμακας κόλαση από αυτοχειροτονημένους σωτήρες.
Πολλοί βουλευτές των άλλοτε αυτάρεσκων κυβερνητικών κομμάτων αλλά και ένα ευδιάκριτο μέρος της Αριστεράς βλέπουν... 


Με φανερή αμηχανία στην πλευρά της Χρυσής Αυγής ένα περιθωριακό νεοναζιστικό μόρφωμα να έχει αναδειχθεί, έστω συγκυριακά από τις κάλπες, σε υπολογίσιμη κοινοβουλευτική δύναμη που βαθμιαία ξεδιπλώνει τον στόχο της, επιδιώκοντας να γίνουμε όλοι μέτοχοι μιας υστερίας που ζητά να μας παραμορφώσει!
«Γερμανοτσολιάδες» Το περασμένο Σάββατο ο προληπτικός (σ.σ.: πιστεύει, όπως λένε, στη δύναμη των άστρων…) αρχηγός της οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκος, σε μια προφανώς συμβολική ομιλία του από το Γουδή, από όπου ξεκίνησαν τα τανκς του Πατακού τη μοιραία νύχτα που οι συνταγματάρχες αλυσοδέσαν με ολέθριες συνέπειες τη χώρα, ξεσπάθωσε! Υψώνοντας το χέρι στον αποκρουστικό ναζιστικό χαιρετισμό, είπε στους «νεολαίους» της οργάνωσής του, δείχνοντας μια επιδεικτική περιφρόνηση στις λογικές αντιστοιχίες και την ιστορική μνήμη: «Μας είπαν ναζί, αλλά δεν είμαστε κλέφτες! Τα χέρια μας είναι καθαρά!»…
Σε μια χώρα, σαν τη δική μας, που πλήρωσε πολύ ακριβά τους ναζί και τους φίλους τους, θα έπρεπε να είναι κανείς πιο μετρημένος όταν καμώνεται χωρίς αιδώ κι επίγνωση τον σύγχρονο γερμανοτσολιά.

Όμως οι χρυσαυγίτες δεν δείχνουν να πτοούνται, έστω κι αν για πολλούς φωνάζει από μακριά η δαιμονοπληξία της σωτηρίας που επικαλούνται και κάνει τη ζωή μας ακόμα πιο αποπνικτική στις μνημονιακές μέρες μας. Γιατί όχι, θ’ αναρωτηθεί κανείς, αφού βρίσκουν και τα κάνουν.

Υπόλογες για όσα έκαναν στη χώρα και τους πολίτες της οι άλλοτε κραταιές πολιτικές δυνάμεις αντιδρούν σπασμωδικά και με ευδιάκριτα ενοχικά συμπλέγματα, κάθε φορά που οι λέξεις «αυγή» και «φως», το οποίο θα πέσει στο «σάπιο καθεστώς», πάνε κι έρχονται στα χείλη του αρχηγού Μιχαλολιάκου, σαν βαρκούλες μέσα στην εμβέλεια της μηχανικής επανάληψης και της τρομακτικής κοινοτοπίας της ρητορικής του.

Και η Αριστερά, μόλις τώρα, θορυβημένη από τις διαστάσεις του νοσηρού φαινομένου, δείχνει να συνέρχεται από τον μακρόσυρτο λήθαργο, επιχειρώντας να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στα ζητήματα της ασφάλειας και του πατριωτισμού που ασυλλόγιστα εγκατέλειψε, για να τα σφετερίζονται σήμερα προκλητικά οι απόντες από όλους τους κοινωνικούς και πατριωτικούς αγώνες χρυσαυγίτες.

«Νταβατζήδες» Τις προάλλες, ύστερα από ερώτηση του ΚΚΕ, αποκαλύφθηκε ότι η οργάνωση έχει ανοίξει ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας – ένα δικαίωμα που της δίνουν οι επαίσχυντοι νόμοι που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. – και (όπως ακούγεται στην πιάτσα) πιέζει επιχειρηματίες να απολύουν μετανάστες προσλαμβάνοντας στη θέση τους Έλληνες, αλλά με μισθούς κάτω από τη Σύμβαση. Κανείς δεν ξέρει αν αυτά τα γραφεία τηρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας. Αλλά, όπως είπε αφοπλιστικά στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος, κάθε φορά που η Επιθεώρηση Εργασίας ειδοποιεί τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές ότι πρόκειται να τα επισκεφτεί, τα βρίσκει κλειστά. Πού είναι το περίεργο για μια οργάνωση που υπερηφανεύεται ότι την ψηφίζει το 50% της ΕΛ.ΑΣ.;
Από την άλλη, δείχνοντας για πρώτη φορά σοβαρές διαθέσεις για μια πιο επίμονη αντιμετώπιση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε το περασμένο Σάββατο από τις Σέρρες σε υψηλούς προστάτες και χορηγούς της Χ.Α., τους οποίους υποσχέθηκε να ξεσκεπάσει λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είναι τυχαίο ότι συγκεκριμένοι μνημονιακοί κύκλοι, για να σώσουν το Μνημόνιο, βγάζουν μπροστά τη Χρυσή Αυγή. Δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρός της να χαιρετά ναζιστικά μπροστά στους Έλληνες που έζησαν στο πετσί τους τον πόλεμο. Το κόμμα αυτό έχει συμμάχους και κάποιοι που βρίσκονται σε υψηλά αξιώματα το χρηματοδοτούν. Θα τους βρούμε και θα πληρώσουν».

«Στρατιωτάκια»
Με τη στάση του, επιβεβαίωσε τις υποψίες όσων έβλεπαν προεκλογικά κάτι πολιτικές και δημοσιογραφικές πριμαντόνες να ενισχύουν ουσιαστικά την Ακροδεξιά υψώνοντας τα φαιά σκιάχτρα της, όταν πρόβαλλαν υπολογιστικά τη «θεωρία των άκρων», μπροστά στον κίνδυνο να φυλλορροήσουν οι δάφνες των πρώτων και να εξανεμιστούν τα παχυλά μεροκάματα της ορντινάντσας των βαρόνων…
Έξω από τα ερμητικά κλειστά γραφεία της οργάνωσης που κινείται με αυστηρώς στρατιωτική συμπεριφορά, στον πρώτο όροφο της Βουλής, επικρατεί μια σχεδόν απόκοσμη ησυχία. Με εντολή αρχηγού, οι βουλευτές εισέρχονται σαν διμοιρία στις συνεδριάσεις και προαυλίζονται μαζί ακόμα και για τσιγάρο, αποφεύγοντας το θορυβώδες καφενείο και το αδιάκριτο περιστύλιο, μια και ήδη ορισμένοι από αυτούς, παρουσιάζοντας έκδηλα συμπτώματα ναρκισσισμού, φαίνεται ότι δυσκολεύονται να διαχειριστούν την απότομη και αιχμηρή δημοσιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου