Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ

Τα συνεταιράκια τον προσπερνούν... Το πιστό κουτάβι επιμένει να καταθέτει όρκους πίστης και αιώνιας αφοσίωσης... Η απόλυτη κατάντια...
 
Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο υπουργός των Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αποκάλυψε ότι το «μοναδικό αγκάθι» για την επίτευξη συμφωνίας στα εργασιακά είναι οι αντιρρήσεις που προβάλει ακόμη και σήμερα η Δημοκρατική Αριστερά.
Αποκαλυπτικός είναι ο διάλογος του κ. Στουρνάρα με τους δημοσιογράφους ο οποίος παρατίθεται αυτούσιος:
 
«Ιωάννης Στουρνάρας: Eνημέρωσα τον Πρόεδρο ότι ο κ. Τσακλόγλου, ο πρόεδρος του ΣΟΕ, βρίσκεται στο Euro Working Group. Οι εντολές του Πρωθυπουργού είναι ότι... 


Εκεί πρέπει να πει ότι η κυβέρνηση προχωρά και ότι είναι σίγουρος ότι όλοι οι βουλευτές, και ιδιαίτερα βουλευτές εμβέλειας του Φώτη του Κουβέλη, τελικά θα συναινέσουν. Δημοσιογράφος: Υπάρχει εικόνα δηλαδή ότι θα συναινέσει ο κ. Κουβέλης; Ιωάννης Στουρνάρας: Δεν το γνωρίζω. Θέλουμε να το ελπίζουμε όμως. Δημοσιογράφος: Εσείς τι διορία δίνετε; Μέχρι πότε πρέπει να υπάρξει μια σαφής απάντηση από τη Δημοκρατική Αριστερά; Ιωάννης Στουρνάρας: Το συντομότερο δυνατό. Διότι αυτό είναι το μόνο αγκάθι το οποίο παραμένει, για να έχουμε συμφωνία. Δημοσιογράφος: Αν δεν κάνει πίσω ο κ. Κουβέλης κινδυνεύει η συμφωνία να τιναχθεί στον αέρα; Ιωάννης Στουρνάρας: Δε θα είναι ωραίο, διότι είναι ένας κυβερνητικός συνασπισμός τριών κομμάτων. Δε θα είναι ωραίο ένα από τα κόμματα να μη συμμετάσχει στη συμφωνία αυτή. Δημοσιογράφος: Εσείς θα το προχωρήσετε στη Βουλή αυτό... Ιωάννης Στουρνάρας: Ναι, βέβαια. Μα, δεν έχουμε άλλο περιθώριο. Δημοσιογράφος: Την άλλη εβδομάδα θα πάει στη Βουλή; Ιωάννης Στουρνάρας: Βεβαίως. Δημοσιογράφος: Θα πάει με ένα άρθρο; Ιωάννης Στουρνάρας: Ναι, με ένα άρθρο. Δημοσιογράφος: Όλα μαζί. Ιωάννης Στουρνάρας: Βεβαίως, όλα μαζί. Δημοσιογράφος: Σε αυτό δεν κάνετε πίσω, γιατί είναι αυτό που ζητάει η Δημοκρατική Αριστερά; Ιωάννης Στουρνάρας: Όχι, βέβαια. Δημοσιογράφος: Να υπάρχουν επιμέρους άρθρα να μπορούν είτε να εκφράσουν τις διαφωνίες τους... Ιωάννης Στουρνάρας: Ναι, κοιτάξτε, αν κάνουμε πίσω σε αυτό, το ΠΑΣΟΚ ήδη μου είπε ότι εμείς θέλουμε δεκαπέντε τέτοια άρθρα τότε. Και έχουν δίκιο. Δημοσιογράφος: Να κάνει πίσω η τρόικα και να έρθουν πιο μετά τα εργασιακά; Ιωάννης Στουρνάρας: Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Το έχω εξαντλήσει αυτό».
 
Την άλλη Παρασκευή η συμφωνία στη Βουλή 
Το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί την επόμενη Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr.
 
ΔΗΜΑΡ: Δεν θα ρίξουμε την κυβέρνηση... 
«Εμείς δεν θα ρίξουμε την κυβέρνηση, θέλουμε απλώς να έρθει το πακέτο σε δύο ξεχωριστά άρθρα», δήλωσε πριν λίγα λεπτά στη Βουλή ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.

«Αν το φέρουν σε ένα άρθρο θα ψηφίσουμε “παρών”», είπε πριν από λίγο υψηλόβαθμο στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς στο protothema.gr. Σε αυτή την επιλογή προσανατολίζεται η ΔΗΜΑΡ μετά την δήλωση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Στελέχη της ΔΗΜΑΡ επικοινωνούν με το κυβερνητικό επιτελείο τις τελευταίες ώρες σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί η κυβερνητική κρίση. Η Δημοκρατική Αριστερά διαμηνύει προς το Μέγαρο Μαξίμου πως δεν μπορεί να κάνει αποδεκτό ένα νομοσχέδιο με ένα άρθρο, ωστόσο προσθέτει πως δεν θα το καταψηφίσει, αλλά θα συστήσει στον κάθε βουλευτή της να δηλώσει «παρών»

Εν τω μεταξύ την Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς καλεί εκτάκτως ο πρόεδρος του κόμματος κ. Φώτης Κουβέλης στις 5:30 το απόγευμα. Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι οι τελευταίες εξελίξεις και συγκεκριμένα η απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να κατατεθούν εργασιακά και δημοσιονομικά μέτρα στη Βουλή. Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του κ. Κουβέλη, η οποία θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Προς το παρόν από την ΔΗΜΑΡ τονίζουν ότι γίνονται ακόμα προσπάθειες να μην μπουν σε ένα άρθρο όλα τα μέτρα, παρά την κατηγορηματική δήλωση Στουρνάρα για το αντίθετο.

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ.ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ,ΕΛΛΕΩ ΛΑΟΥ,ΤΑΞΗΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΗΜΑΔ,ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΑΝΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΙΡΙΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΙΖΑ, ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ. ΤΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή